Zoete aardappel nacho's

Zoete aardappel nacho’s

Lekker recept voor zoete aardappel nacho’s. Ik ben dol op nacho’s! Het is toch wel één van mijn favoriete snacks. Lekker met gesmolten cheddar, tomaat, bonen, zure romen en guacamole. Yum, ik hou er van!

Deze nacho’s zijn gemaakt van zoete aardappel en ook onwijs lekker. En ze zijn best wel verantwoord, want ze worden krokant gebakken in de oven. Fijn zo voor het begin van het nieuwe jaar. Na de decembermaand heb ik altijd weer zin in wat lichtere maaltijden. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik me in december altijd een beetje laat gaan. Ik let dan even niet op wat ik eet. Maar ik ben het na december ook wel weer zat, al dat gesnack en gesnaai. Deze zoete aardappel nacho’s kun je met een gerust hart op tafel zetten.

 

Zoete aardappel nacho's

Ingrediënten voor 1 grote schaal
2 zoete aardappelen
2 tomaten
200 gr maïs
200 gr kidneybonen
1 rode ui
Handje peterselie
40 gr Cheddar
100 gr zure room

Guacamole
1 rijpe avocado
1 tomaat
1 kleine ui
1 teentje knoflook
0,5 rode peper
Sap van een halve limoen
0,5 tl komijn

Zo maak je het
Was de zoete aardappelen. Snijd de zoete aardappelen in hele dunne plakjes met een mandoline. Heb je geen mandoline? Gebruik dan een kaasschaaf of dunschiller. Het moet zo dun mogelijk worden, want alleen dan worden ze echt krokant.

Verwarm intussen de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Leg de plakjes aardappel op een bakplaat zonder bakpapier. Nog beter is een rooster. Bak ze in 12 – 14 minuten krokant in de oven. Keer de chips halverwege de baktijd om. Houd dit goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden. Op deze manier worden de chips echt krokant.

Snijd de tomaten zonder de zaadlijsten in blokjes. Snipper de rode ui.  Doe dit in een kommetje en voeg wat gehakte peterselie toe. Spoel de maïs en de bonen af onder de kraan en laat uitlekken. Rasp de cheddar.
Haal de chips uit de oven en strooi de geraspte cheddar er overheen. Verdeel de rest van de toppings over de nachos.

Maak een snelle guacamole. Pel en snipper de ui, hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Prak de avocado met een vork en meng alle ingrediënten er doorheen. Breng de guacamole op smaak met het limoensap en de komijn.

Serveer de zoete aardappel nacho’s direct (anders worden ze zacht) met de guacamole en de zure room.

Tip: Je kunt hier op een lekkere salsasaus bij serveren.

Liever Voedselzandloper proof? Vervang de zure room dan door kwark.

ingredient-zoete-aardappel

Zoete aardappel nacho's

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Bonen Zoete aardappel Hollandse recepten Gezonde recepten Koningsdag Verjaardag Oven Vegetarische recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in