fbpx
Menu

Weekendbites: Witte truffelpizza met prosciutto

Deze witte truffelpizza met prosciutto aten wij voor het eerst bij restaurant The Pool in Groningen. En dat smaakte naar meer. Thuis zijn we meteen aan de slag gegaan en hebben we deze pizza nagemaakt, naar ons eigen recept natuurlijk. Ik ben dol op truffel en eet het liefst alles met truffel. Nee, zonder gekheid. Deze pizza met truffel en prosciutto is een top combinatie. Voor de verandering maken we eens een witte pizza op basis van mascarpone, in plaats van tomatensaus. Superlekker! Deze witte truffelpizza is het perfecte maaltje voor de vrijdagavond. Relaxed het weekend beginnen met een lekker hapje en een drankje.

Voor deze pizza hebben we een truffel tapenade gebruikt van Acqualagna. Dit kun je onder andere kopen bij Foodelicious in Rotterdam (ook online) en bij meerdere speciaalzaken. Superlekker! Je zou ook een truffelolie kunnen gebruiken. Nu ik dit artikel aan het schrijven ben, krijg ik meteen weer trek in deze pizza. Ik denk dat ik hem maar snel weer ga maken. Ik ben benieuwd, zijn er meer mensen met een truffelverslaving hier? Of ben ik de enige? Laat het achter in de comments, dat vind ik leuk!

Witte truffelpizza met prosciutto

Ingrediënten voor 2 pizza’s
350 gr bloem
250 ml lauwwarm water
5 gr gist
7 gr zout
Scheutje olijfolie
4 el mascarpone
2 tl truffel tapenade
100 gr Prosciutto
Parmezaan
40 gr Rucola

Zo maak je het
Verwarm de pizzasteen voor op de hoogste stand van je oven, met onder en bovenwarmte. Bij mij is dit 250 graden.

Ik heb het deeg gemaakt in mijn kenwood keukenmachine. Meng de bloem, het zout en de gist door elkaar en voeg een deel van het water toe. De gist en het zout mogen elkaar niet aanraken, bij het vermengen gebeurt dit uiteraard wel.

Laat de mixer draaien met de deeghaak op de laagste stand. Als het deeg te droog is voeg je nog wat extra water toe. Voeg op het laatst een klein scheutje olijfolie toe.

Het deeg is klaar als het zich tot een bal vormt, die los laat van de zijkanten. Het mag best nog een beetje plakkerig aanvoelen.

Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek onder een natte theedoek, het deeg is goed gerezen als het in volume verdubbeld is.

Verdeel het deeg in twee helften en maak hier bolletjes van. Laat deze ongeveer een half uurtje rusten onder een stukje folie of natte theedoek.

Maak in de tussentijd de truffelpasta. Meng de mascarpone met de truffeltapenade.

Na het rusten druk je het deeg met je handen een beetje plat. Nu ga je het deeg aan de buitenkant steeds wat verder uitrekken. Dit doe je door het deeg al ronddraaiende platter te maken met de palm van je hand, zorg dat het niet te dun wordt anders scheurt het deeg. Als je het prettiger vindt, kan je uiteraard ook een deegroller gebruiken voor het uitrollen van je pizza.

Bestrijk de pizza’s met de truffel-mascarpone pasta.

Bak de pizza in ongeveer 7 minuten af op de steen. Het is handig om een pizzaschep te gebruiken, die je van te voren bestrooid met semolina meel. Dit voorkomt het plakken van het deeg aan de pizzaschep.

Garneer de witte truffelpizza met de prosciutto, wat rucola en Parmezaan.

Witte truffelpizza met prosciutto

Witte truffelpizza met prosciutto

Witte truffelpizza met prosciutto

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

10 reacties

  • Chantalle
    9 februari 2017 om 13:12

    Hoi. Ik gebruik meestal een ander recept voor pizza deeg. Deze moet op 220 en ongeveer 20 minuten is de oven. Is het dan alsnog mogelijk om de topping van mascarpone te maken? Of gaat het schiften ofzo omdat mijn deeg langer in de oven moet? Groetjes

    Beantwoorden
  • Annika
    10 februari 2017 om 09:21

    Ik denk dat het wel gewoon kan. Even in de gaten houden tijdens het bakken!

    Beantwoorden
  • Jaimyskitchen
    14 januari 2017 om 20:15

    Heerlijk, truffel is echt onwijs lekker!

    Beantwoorden
  • Jessica
    14 januari 2017 om 10:07

    Kan dit ook als je geen pizzasteen hebt ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 januari 2017 om 15:46

    Zeker, je kunt de pizza ook gewoon op een bakplaat bakken.

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    13 januari 2017 om 14:54

    O wauw! Allemaal heerlijke producten. Dit moet dus wel heel lekker zijn!

    Beantwoorden
  • Nicole
    13 januari 2017 om 11:53

    Zo dat is lekker zeg!

    Beantwoorden
  • Linda
    13 januari 2017 om 10:36

    Hi Annika, je bent zeker niet de enige. I LOVE TRUFFEL. Afgelopen jaar was ik op vakantie en de streek staat bekend om zijn truffel. Er was zelfs een winkel met alleen maar truffel producten. Te gek! X Linda

    Beantwoorden
  • Annika
    13 januari 2017 om 10:50

    Haha, heerlijk he! Ik kan er ook geen genoeg van krijgen :)

    Beantwoorden
  • Demi | StudioKOOK
    13 januari 2017 om 08:10

    Hier krijg ik spontaan trek van! Wat een heerlijk combinatie van ingrediënten.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen