Menu
citroen-gemberthee-7.jpg

Verse gemberthee met citroen en honing

Verse gemberthee maken is niet meer dan heet water met gember en citroen. Niet echt een recept te noemen. Toch deel ik het met jullie omdat het nu mijn favo drankje is naast koffie en spa rood. En het helpt ontzettend goed bij verkoudheid en zere keeltjes. Hartstikke gezond dus.  Heb je echt een flinke verkoudheid te pakken, dan kan je ook een kwart theelepeltje kurkuma toevoegen. Dat schijnt ontstekingsremmend te werken.

Gemberthee maken

Je kan gemberthee overal in de horeca bestellen. Maar zelf maken is heel simpel. In het begin kan gemberthee best even wennen zijn, het is vrij scherp van smaak. Maar daarvoor biedt de honing uitkomst. Die maakt de gemberthee zachter en zoeter. Zelf drink ik het zonder honing. Maar ik ben dan ook niet zo’n zoetekauw. Over het algemeen geldt hoe fijner je de gember snijdt, hoe intenser de smaak wordt. Wil je echt een hele sterke gemberthee, dan kan je de gember ook raspen en dan toevoegen aan je hete water. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Oh en een tip voor de zwanger vrouwen, gemberthee helpt tegen misselijkheid. Het heeft mij in ieder geval goed geholpen.

Ingrediënten voor 1 gemberthee
200 ml heet water
2 – 3 plakjes verse gember
1 schijfje bio citroen
1 tl honing
Optioneel 1/4 tl kurkuma

Zo maak het
Was de citroen goed. Gebruik bij voorkeur een biologische onbespoten citroen. Snijd hier een dun plakje van af en doe dit in een glas.

Snijd de gember in hele dunne plakjes. Je kunt het ook met een dunschiller doen, maar dan zou ik wel wat extra plakjes toevoegen. Voeg dit bij de citroen.

Giet heet water op de gember en de citroen.  Laat de thee een paar minuten trekken.

Voeg naar wens honing en of kurkuma toe.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan