Menu
Spinazietaart-met-fetakaas-10.jpg

Spinazietaart met feta

Ruim vijf jaar geleden deelde ik het recept voor een spinazietaart met geitenkaas op de blog. Dat was in de beginperiode van mijn blog en dat kan je duidelijk terugzien aan de foto’s. Ai. Om over de foodstyling nog maar te zwijgen. Meestal maak ik deze Griekse filodeegtaart met feta. Dus daarom deel ik vandaag dit recept ook nog even met jullie. Het is de makkelijkste hartige taart ever en ideaal dus voor een doordeweekse dag. Echt een Fresh & Easy receptje dus.

Ik roep het iedere keer, maar mijn filodeeg koop ik altijd bij de Turk. Daar heb je hele mooie grote verse vellen. Deze zijn een stuk steviger dan de diepvriesplakjes uit de supermarkt. Het enige nadeel is dat de verpakking zo groot is. Er zitten veel vellen in en je kunt dit niet zo goed bewaren. Het droogt snel uit. Dus meestal maak ik dan een heleboel filodeegrecepten tegelijk. Hartig en ook zoet. Zoals deze appeltaart van filodeeg, echt een aanrader.  Heb je ook meteen een lekker toetje.

eierenspinazietaart met feta

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote vellen filodeeg
600 gr spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
4 eieren
125 gr kwark
150 gr feta
Handje peterselie
2 takjes verse dille
1 el sesamzaad
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Totdat deze volledig geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. Druk het meeste vocht eruit.

Klop in een kom de eieren met de kwark luchtig. Breng dit op smaak met peper en zout. Hak de peterselie en de dille fijn en meng dit door de vulling.

Neem een vel filodeeg en bestrijk deze met olijfolie (gesmolten boter kan ook). Plak een tweede vel er bovenop. Herhaal deze stappen totdat je 4 lagen hebt. Het is niet erg als het iets scheurt.

Verdeel het filodeeg over een ingevette springvorm.

Verdeel de spinazie over de bodem van de filodeegtaart. Giet de vulling op de spinazie. Verkruimel tenslotte de feta over de spinazietaart.

Vouw alle punten van het filodeeg naar binnen en bestrijk de bovenkant  lichtjes met olijfolie.

Verdeel het sesamzaad over de taart.

Bak de spinazietaart in ongeveer 30 minuten goudbruin. Wordt hij tussentijds te donker? dek de bovenkant dan af met wat aluminiumfolie.

Serveer de hartige taart meteen of eet hem koud.

Vers is de spinazietaart het lekkerste, maar je kunt hem max. 2 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen gaat helaas niet.

spinazietaart-met-fetaspinazietaart-met-fetaspinazietaart-met-feta

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan