spaghetti-pompoen-bolognesesaus

Spaghetti pompoen bolognese

Het was de bedoeling dat het recept voor deze spaghetti pompoen bolognese in mijn boek Feel Good Food zou komen. Maar mooi niet dat ik aan zo’n pompoen kon komen in de zomer. Bummer. Dus die werd doorgestreept en daar kwam iets anders voor in de plaats. En die pompoen, die bleef gewoon op mijn to cook lijstje staan. Want ik wilde dat gewoon een keer proberen. Het is niet een pompoen die je in iedere supermarkt vindt. En hij is ook niet het hele jaar verkrijgbaar. Het seizoen loopt van eind herfst tot begin winter. Nu dus. Dus vraag je groenteboer of hij er eentje voor je kan bestellen.

De spaghetti pompoen is supercool. Na het bakken kan je er draden van trekken, waardoor het lijkt op spaghetti. Het duurt wel even voordat de pompoen gaar is. Echt moeilijk is het niet.  Maar een beetje geduld is nodig. Je kunt iedere saus gebruiken die je lekker vindt. Ik heb nu gekozen voor bolognesesaus. Had ik weer eens zin in. Liever vega? Laat het gehakt dan weg. Of maak hem met pesto en ricotta of met gepofte tomaatjes en burrata. Allemaal even lekker.

spaghetti-pompoen-bolognesesaus

spaghetti-pompoen-bolognesesaus

Ingrediënten voor 4 personen
2 spaghetti pompoenen
1 teentje knoflook
1 tl oregano
Peper en zout
4 el olijfolie

Bolognesesaus
300 gr rundergehakt
2 bollen mozzarella
1 ui
1 teentje knoflook
1 wortel
1 stengel bleekselderij
500 ml gezeefde tomatensaus
1 tl tijm
1 tl oregano
1 tl rozemarijn
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak een kruidenolie van de olijfolie, een gehakt teentje knoflook, de oregano en wat peper en zout. Halveer de spaghetti pompoen en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk ze royaal met de kruidenolie. Giet de rest van de olie in een ovenschaal. Leg de pompoen met het snijvlak naar beneden in de schaal. Bak de pompoenen in 40 – 50 minuten gaar.

In de tussentijd ga je de bolognesesaus maken. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak mee. Snijd de wortel in blokjes en de bleekselderij in ringen. Bak dit kort mee.

Voeg de oregano, de tijm en de rozemarijn toe en verhit kort. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel op een zacht vuur stoven. Net zolang totdat de spaghetti pompoen gaar is. Breng de saus op smaak met peper en zout.

spaghetti-pompoen-bolognesesaus

Haal de pompoenen uit de oven en trek het vruchtvlees los met 2 vorken. Wees voorzichtig want het is erg heet. Meng dit met de bolognesesaus.

Schep de vulling terug in de pompoen.  Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de pompoen.  Zet de pompoen nog even terug in de oven, zodat de mozzarella kan smelten.

spaghetti-pompoen-bolognesesaus

spaghetti-pompoen-bolognesesaus

 

 

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (23 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in