Menu

Winter bbq #4 – S’mores dip

Het maken van S’mores dip stond al tijden op mijn to-do list. Oh wat ziet dat er altijd lekker uit. En ik kan je alvast verklappen, dat is het ook! Heb je nog nooit van S’mores gehoord? Het is een typische Amerikaanse treat, die vaak gegeten wordt bij het kampvuur of de barbecue. Meestal wordt er een marshmallow tussen een laag chocola en twee biscuitjes verwarmd boven het vuur, zodat de marshmallow en chocola gaan smelten. Wij deden het iets anders, want we hebben er een S’mores dip van gemaakt. Perfect voor bij de winterbarbecue. Met dit heerlijke toetje sluiten we de winterbarbecue serie af. Nou, ik kan me geen betere afsluiter wensen, toch?

De combinatie van gesmolten marshmallows en chocola en een knapperig biscuitje is hemels! Je kunt er echt niet van afblijven, en ik spreek uit ervaring. Wij maakten de S’mores dip in een gietijzeren pannetje op de barbecue. Als je geen gietijzeren pan hebt, kunt je ook de marshmallow roosteren op een prikker boven de barbecue en dan tussen een laagje chocola en twee biscuitjes stoppen. De kids zullen dit toetje ook wel weten te waarderen denk ik.
S'mores dip

Ingrediënten voor 1 pan
200 gr chocola (puur)
150 gr marshmallows
200 gr biscuitjes (of meer naar wens)

Zo maak je het 
Verhit de barbecue tot een temperatuur van 240 graden Celsius.

Hak de chocola in kleine stukjes en verdeel dit over de bodem van de gietijzeren pan.

S'mores dip

Leg de marshmallows bovenop de chocola.

Zet de pan in op de barbecue boven indirecte hitte. Bak de S’mores dip totdat de marshmallows goudbruin zijn en de chocola gesmolten is.

Serveer de S’mores dip warm en dip de biscuitjes erin. Enjoy!

S'mores dip

S'mores dip

S'mores dip

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

9 reacties

 • Annika
  8 februari 2017 om 11:19

  Ja het is heel makkelijk! :)

 • Laura
  7 februari 2017 om 20:33

  Oh, wauw! Dit lijkt me zo lekker. Simpel om te maken ook :)

 • Lianne | De Zoetekauw
  30 januari 2017 om 21:36

  Ohh, dit is niet goed voor mij haha. Ziet er echt enorm lekker uit! :D

 • Pauline
  30 januari 2017 om 11:28

  Dat kan zeker, ongeveer 10 minuutjes op 200 graden. Zodra de marshmallows gaan kleuren, zijn ze klaar.

 • Angelique Harks
  29 januari 2017 om 13:55

  Heb je ook een recept gebaseerd op de oven? Ziet er heerlijk uit, helaas ontbreekt me de bbq...

 • Roos
  29 januari 2017 om 12:02

  Oeh wat ziet dit er góed uit! X

 • carolien
  29 januari 2017 om 09:03

  Ooeh dit ziet er echt heerlijk uit. En ook nog een vrij simpel te maken.

 • [email protected]
  29 januari 2017 om 08:44

  Zo leuk dat je veel recepten voor de winter bbq post. Smorres is zo lekker!! Paar keer in Amerika gegeten. Mag niet onbreken bij een kampvuur, bbq

 • lisette
  29 januari 2017 om 08:38

  Oei dit ziet er wel heerlijk uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.