Smores dip

S’mores

Heb je wel eens van S’mores gehoord? Het is een typische Amerikaanse treat, die vaak gegeten wordt bij het kampvuur of de barbecue. Meestal wordt een marshmallow op een stok boven het vuur geroosterd. Deze stop je dan samen met een stukje chocolade tussen 2 Graham crackers (soort biscuitjes). Heel simpel, maar vooral heel lekker.

S'mores van de bbq of oven

S’mores dip kan je ook heel goed op de barbecue of in de oven maken, gewoon in een gietijzeren pannetje. In dat geval doe je de chocoladestukjes en de marshmallows in het pannetje. Even roosteren in de oven of op de barbecue en dan lekker scoopen met koekjes. Ook groot favoriet bij kinderen trouwens!

Smores dip
Smores dip
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 - 6 personen

  • 200 gr chocolade
  • 150 gr marshmallows
  • 200 gr biscuitjes

Materiaal

  • Ovenbestendige schaal of pan

Zo maak je het

  1. Verhit de barbecue tot een temperatuur van 240 graden Celsius. De oven kan je tot 200 graden (electrisch) verwarmen.

  2. Hak de chocola in kleine stukjes en verdeel dit over de bodem van de gietijzeren pan. Leg de marshmallows bovenop de chocola.

  3. Zet de pan in op de barbecue boven indirecte hitte. Bak de S’mores dip totdat de marshmallows goudbruin zijn en de chocola gesmolten is. In de oven houd je ongeveer 5 – 7 minuten aan, totdat de marshmallows bruin kleuren.

  4. Serveer de S’mores warm en dip de biscuitjes erin.

Smores dip
Smores dip

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (42 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Kinderrecepten Chocolade Notenvrije recepten Kerst Oud en nieuw Oven Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in