fbpx
Menu

Video: Pita pizza’s met prosciutto

Deze pita pizza’s met prosciutto zijn supersnel klaar! Echt een lekker hapje voor in het weekend. Je hebt slechts een handvol ingrediënten nodig, maar je cravings naar pizza worden er meteen door verholpen. Want ik kan je vertellen, die cravings heb ik regelmatig. En hoe fijn is het dan als je binnen 10 minuten zo’n lekkere pita pizza kan maken? Pauline laat je in de video zien hoe simpel het is. En daar hebben we in het weekend wel eens behoefte aan, geen moeilijk gedoe, maar gewoon snel iets lekkers op tafel zetten.

Dit is ook een superleuk receptje om met de kids te maken. Dan zet je gewoon allerlei lekkere toppings op tafel en dan kan iedereen zijn eigen pizza samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld ook salami toevoegen, of paprika en champignons. Eigenlijk kun je er alles op doen wat je maar lekker vindt. Wil je nou geen video meer missen? Abonneer je dan snel op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 4 st. 
4 volkoren pitabroodjes
4 el tomaten passata (dat is gezeefde tomatensaus)
1 tl orgegano
Peper en zout
1 bol mozzarella
6 cherry tomaatjes
4 plakjes prosciutto
20 gr rucola

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht)

Meng de passata met de oregano en wat peper en zout.

Besmeer de pita’s met de passata. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de pita’s.

Halveer de cherrytomaatjes en verdeel dit over de pita’s.

Bak de pita’s in 10 minuten af in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht).

Verdeel tot slot de prosciutto en de rucola over de pita pizza’s.

Pita pizza'sPita pizza's

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

10 reacties

  • Martine
    10 februari 2017 om 22:20

    Nog een tip; in plaats van tomatensaus kun je er ook rode pesto op smeren. Echt heel lekker!

    Beantwoorden
  • Martine
    10 februari 2017 om 22:19

    Nog een tip; ipv tomatensaus smeer je er rode pesto op. Echt heerlijk!

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 februari 2017 om 15:36

    Altijd lekker inderdaad :)

    Beantwoorden
  • Rachel Kromdijk
    2 februari 2017 om 16:50

    oh het ziet er mega lekker uit, ik sla dit recept op!

    Beantwoorden
  • JannyV
    30 januari 2017 om 17:24

    Hallo Pauline, Het lukt me niet meer om recepten aan mijn favorieten toe te voegen, als ik op het hartje klik gebeurt er niets.

    Beantwoorden
  • Annika
    31 januari 2017 om 09:28

    Oh wat gek! Ik ga er even naar kijken!

    Beantwoorden
  • JannyV
    31 januari 2017 om 16:41

    Bedankt, nu lukt het weer wel.

    Beantwoorden
  • Melt Pels
    29 januari 2017 om 12:20

    Jaa! Gister toevallig gemaakt! Dit is altijd een mega succes bij ons thuis! Heerlijk :D

    Beantwoorden
  • Demi | StudioKOOK
    28 januari 2017 om 10:25

    Wat een heerlijk eenvoudig recept!

    Beantwoorden
  • Jonna@burgertrutjesNL
    28 januari 2017 om 08:13

    Dit is altijd favorite thuis, de pita pizza. Snel, makkelijk en naar ieders smaak te beleggen.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen