cover feel good food

Editorial: Mislukte goede voornemens

Januari is zo goed als voorbij, dus alle goede voornemens kunnen de deur weer uit. Die zijn toch mislukt omdat ze te ambitieus zijn. Of niet? Bij mij in ieder geval wel. Ik neem mijzelf al jaren voor om te gaan sporten, nog nooit gelukt. En streng diëten werkt ook niet. Wat wel werkt is het hele jaar door goed eten.

Balans, het klinkt zo saai en truttig. Maar het is het enige dat werkt. Het probleem met een dieet is vaak dat je jezelf zoveel dingen ontzegt, dat zodra je strenge periode voorbij is, je je helemaal volstopt met datgene wat je de afgelopen weken niet mocht (ik kan alleen voor mijzelf spreken he, maar leer mij vrouwen kennen). Ik deed dat niet anders. Ik viel ooit bijna 10 kilo af, dat at ik er later zo weer bij. Nu ben ik al jaren op hetzelfde gewicht (ok 2 of 3 kilo minder zou ook fijn zijn). Hoe dat kan? Dat zal ik je vertellen.

Ik eet bewust. Veel verse en voedzame ingrediënten, bijna alles zelfgemaakt, met veel variatie maar vooral heel lekker. Want iedere hap die ik neem moet lekker zijn. Feel Good Food, eten waar je blij van wordt, maar dat tegelijk ook goed voor je is. Niet vullen maar voeden. Een zuurdesem boterham met hummus en gegrilde groente in plaats van een wit kadetje met hagelslag, een goedgevulde soep in plaats van een ham-kaas tosti of een bonenschotel met 3 soorten bonen in plaats van witte rijst met een sausje. Ik kies voor volkoren producten, groentes uit het seizoen en goede granen. Ingrediënten die je een verzadigd gevoel geven, waar je de hele middag of avond op vooruit kunt.

Maar ik kies ook bewust voor pizza, het liefst met prosciutto, mozzarella en rucola. Of een lekker toetje na een fijn diner en een bitterbal bij de borrel. Ook daar kies ik voor. Verplicht zondigen noem ik dat. Dat maakt je leven leuker. Daarbij heb ik 1 regel: het moet echt de moeite waard zijn. Kant en klare koekjes in je mond stoppen die eigenlijk niet eens zo lekker zijn, doe ik niet meer. En in plaats van 20 toastjes achter elkaar eet ik er nu 3 hele lekkere. Keuzes maken, dat is waar het om draait. De ene keer wel een dessert, de andere keer alleen een koffie na. Het is even zoeken, maar als je het eenmaal gevonden hebt gaat het vanzelf.

En als je nog een steuntje in de rug kunt gebruiken dan is mijn boek Feel Good Food een fijne. Boordevol lichte en voedzame recepten die heel makkelijk te maken zijn.  Van havermoutontbijtjes tot tussendoortjes en van handige to go lunches tot snelle diners. Allemaal even lekker. Want dat is toch het allerbelangrijkste.

Hoe doen jullie dat?

Liefs Pauline

pauline-weuring

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Salade met gekleurde bietjes en geitenkaas
Winter bbq #4 - S'mores dip
Bewaar
7 Comments
 • inge

  2 februari 2017 at 02:42 Beantwoorden

  ik heb mijn goede voornemen aangepast. ik ga nooit meer sporten….. en ik heb me er netjes aan gehouden. heb altijd al een hekel aan sport gehad, dus heb nu besloten dat het gewoon niks voor mij is.
  je etenspatroon kan ik me goed in vindnen al doe ik nu wel weer even een acupunctuur dieet om een hoeveelheid overtollige kg’s kwijt te raken. en dat werkt redelijk tot goed.
  verder liggen de gezonde recepten voor de periode na dat dieet al klaar.

 • Jaimyskitchen

  31 januari 2017 at 21:29 Beantwoorden

  Wat een mooie foto is dat, die laatste waar je de camera in kijkt. Leuk om nog en foto van die covershoot te zien.

  Ik ben het helemaal eens met je ‘het moet het waard zijn’ motto, die houd ik ook als vuistregel. Ik had nog niet echt veel goede voornemens, maar het gaat best goed. Ik be tevreden!

 • Simone

  30 januari 2017 at 17:17 Beantwoorden

  Oh ja die goede voornemens…. 🙂 Ik heb ze niet gemaakt dit jaar. Ook best lekker kan ik je vertellen. Ik was al begonnen met sporten (personal trainer, een bijzonder goede stok achter de deur!) en ook al met gezond eten dus tja… dan volgt als het goed is dat afvallen ooit een keer vanzelf. Want diëten… dat werkt inderdaad gewoon echt niet. Ik probeer dus mijn lifestyle te veranderen… Gaat redelijk, maar af en toe die bitterbal blijft echt wel gebeuren! 🙂

  • Pauline

   31 januari 2017 at 17:36 Beantwoorden

   Wat knap van je Simone. En dieten en foodie zijn gaat gewoon niet samen 🙂

 • Petri

  30 januari 2017 at 14:51 Beantwoorden

  Helemaal met je eens Pauline!
  Bedankt voor alle lekkere recepten.

Plaats een reactie