Laksa currysoep

Laksa currysoep

Sponsored. Vandaag maken we met dit recept voor Laksa een tripje naar Azië. Laksa is een currysoep afkomstig uit Singapore. Een pittige en romige noodlesoup vaak gecombineerd met vis. Ik gebruik in dit recept garnalen. Het is een vrij eenvoudig receptje.  Je kunt de laksa pasta zelf maken, dat is echt niet ingewikkeld. Maal dan 2 chilipepers met 2 teentjes knoflook, een sjalotje, een cm gember, een stengel citroengras en wat komijn, korianderzaad, kurkuma en trassi fijn in een vijzel. Ik zet de exacte hoeveelheden in de beschrijving. Je moet net zolang vijzelen totdat je een gladde massa hebt. Het kan ook in een keukenmachine trouwens, dat gaat een stuk sneller. Je kunt laksa pasta ook kant en klaar kopen bij de Toko.

Kenmerkend voor laksa zijn rijstnoedels, meestal dunne, maar ik heb dikke gebruikt. Don’t blame me. Meestal wordt er enkel water en kokosmelk gebruikt. Ik doe het ietsje anders en gebruik visbouillon en Dream bio kokosdrank. Dat is een biologische plantaardige drank met rijst en kokos. Deze drank is minder vet dan kokosmelk maar bevat wel een lekkere kokossmaak. Er is geen suiker aan toegevoegd en daarom werkt dit ook goed in hartige recepten. Er is ook een niet biologische versie met extra calcium en vitamines. Je kunt de bio kokosdrank ook goed gebruiken in havermout ontbijtjes, in warme kokos chocolademelk of in de koffie of thee. Prima alternatief als je geen lactose kunt verdragen en als je net als ik dol bent op alles met kokos. Je kunt deze producten gewoon bij verschillende supermarkten zoals Jumbo & Plus kopen.

Laksa currysoepdream-coconut

Ingrediënten voor 4 personen
1 – 2 el laksa currypasta
225 gr rijstnoedels
600 ml visbouillon
400 ml Dream bio kokosdrank
Sap van een halve limoen
2 tl vissaus
100 gr taugé
2 lente uitjes
1 rode peper
200 gr garnalen
Handje koriander
Chilipeper en zout
Olijfolie

Laksa currypasta
2 rode pepers
2 teentjes knoflook
1 cm gember
1 stengel sereh
1 sjalot
1 tl korianderzaad
1 tl komijn
0,5 tl kurkuma
2 tl trassi

Zo maak je het
Begin met het maken van de laksa currypasta. Maal alle ingrediënten fijn in een vijzel. Of gebruik een keukenmachine.

Verhit 1 of 2 el van de currypasta in een soeppan. Afhankelijk van hoe pittig je het wilt, ik stond namelijk al redelijk in de fik bij 1 el currypasta. Door verhitting komen de smaken goed vrij.

Voeg de visbouillon en de bio kokosdrank van Dream toe en breng het mengsel aan de kook. Breng de currysoep op smaak met het sap van een halve limoen en de vissaus.

Kook de rijstnoedels gaar in kokend water met zout. Dit gaat heel snel, 1 minuut koken is voldoende. Spoel ze af onder de koude kraan.

Pel de garnalen (of vraag je visboer) en bak ze rondom aan in wat olijfolie. Breng de garnalen op smaak met wat chilipeper en zout.

Verdeel de noedels over 4 borden. Giet de hete laksa erop. Verdeel de garnalen over de borden.

Garneer iedere currysoep met een handje taugé, wat gesneden lente ui en rode peper, een schijfje limoen en wat verse koriander.

Serveer de laksa meteen.

Laksa currysoep Laksa currysoep

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Dit bericht is in samenwerking met Dream, lees hier mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.0 (3 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in