eataly pizza

Mijn laatste avondmaal Tag

Ik werd getagd door Jenny voor de laatste avondmaal tag. Superleuke tag waar ik graag even over nadenk. Jenny maakt het gelukkig niet zo ingewikkeld, want je mag maar liefst 5 gangen bedenken. Je moet het wel binnen 3 uur opeten, maar dat is geen probleem, want ik ben een snelle eter (working on it). Ze wil wel graag weten waarom je voor de gerechten gekozen hebt. Dat vertel ik er graag bij.

Qua drankjes mag je van Jenny onbeperkt drinken. Alleen is  mijn drinkgedrag niet heel spannend. Ik houd het bij spa rood, een milkshake bij de burger en een cortado na. Dat laatste is koffie met een klein beetje schuim 

Laten we hopen dat het nog lang niet zover is, maar dit zijn de 5 dingen die ik als laatste avondmaal wil eten.

Gang 1: Brood met gezouten boter
brood
Deze kunnen we samen eten Jenny. Want net als jij ben ik dol op brood met gezouten boter. Het moet wel echt goed brood zijn. Met een lekker knapperige korst. Met een flinke lik roomboter ben ik dan al snel tevreden. Of Lurpak smeerbaar, die is ook fijn. Een restaurant scoort ook altijd pluspunten bij mij als ze brood met boter op tafel zetten. Ik moet dan echt mijn best doen om niet het hele broodmandje achter elkaar op te eten.

Gang 2: Springrolls bij de Cotton Beach Club

ibiza tips cotton beach club

Ik weet niet wat hier leuker aan is, het eten of the view. Ik at deze goddelijke springrolls bij The Cotton Beach Club op Ibiza. Ze waren heerlijk. Supervers, met zoete mango, knapperige sla en garnalen. Met een prachtig uitzicht en goed gezelschap erbij heb je niet veel meer nodig. Sowieso vond ik Ibiza echt heel leuk. Ik was er in het naseizoen, dus toen was de grote feestmeute al vertrokken. Ik vind mijzelf wel heel oudwijferig klinken als ik dit zeg, maar ik vond het heerlijk rustig. En je kon overal zonder te reserveren terecht. Ook een dikke plusser.

Gang 3 Pizza met burrata en Prosciutto
eataly pizza

Pizza blijft mijn lievelingseten. Punt. Als ik vanaf nu nog maar 1 ding mocht eten dan zou dat pizza zijn. Ik heb al heel veel lekkere pizza’s gegeten in mijn leven. Maar mijn lievelings was deze met burrata en prosciutto bij Eataly in Puglia.  Als het even kan wil ik hem ook weer op die plek eten. Ik ben vorig jaar voor het eerst naar Puglia geweest en helemaal hoteldebotel geworden op de regio. Iedere hap die ik daar gegeten heb was lekker en ieder uitzicht was mooi. Als het aan mij ligt gaan we daar heel rap weer naar toe.

Gang 4 Hamburger met friet
wagyu burger
Het zijn niet echt de meest gezonde dingen he die ik hier opnoem? Maar he als je toch dood gaat, moet je het er even van nemen. Ik ben echt dol op hamburgers. Maar dan moet het wel een goede zijn. Een lekker broodje (bij voorkeur brioche) met een goede niet te ver doorgebakken Angus of Wagyu burger. Het liefst met ketchup en een lekker plak cheddar. Erbij wil ik dan graag dikke dubbel gebakken frieten met heel veel mayonaise. Deze op de foto vind ik te smal. Ze moeten echt dik zijn. Of de crinkle fries van Shake Shack, die zijn ook goedgekeurd. Ik ben fan van de burgers van het Hardrock cafe, maar deze lekkere Wagyu burger at in Brisbane. En ook daar wil ik graag nog een keer naartoe. Ik heb echt heimwee naar Australië.

Gang 5: Heel veel ijs

ijsje bij pierre

Mijn grootste foodiedroom was om alle smaken ijs van een ijssalon te proeven. Dat is gelukt. Vorig jaar mocht ik in Nice bij Arlequin zoveel smaken proeven als ik wilde. Te gek was dat. Ik ben echt een ijsjunkie. Het liefst eet ik 3 bollen. En het komt regelmatig voor dat ik er dan vervolgens nog eentje bestel. Dus de dessertkeuze was snel gemaakt. Veel ijs graag. Overall gezien ben ik helemaal geen zoetekauw, maar voor ijs mag je mij ’s nachts wakker maken. Als ik mag kiezen dan wil ik graag alle smaken van Garrone (de beste ijssalon van Haarlem) op tafel hebben. En dat ik dan zo met een lepel uit al die bakken kan scoopen. Yes dat lijkt mij een goede afsluiter van mijn laatste avondmaal. Hierna kan ik vredig sterven.

Ik ben wel benieuwd, wat mag er  niet ontbreken op jouw laatste avondmaal? Laat het hieronder weten in de comments.

Neem deze tag ook gerust over op je blog. Vermeld Jenny Alvares dan even in je post, want zij heeft deze leuke tag bedacht.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in