Tonijntartaar met wasabi mayonaise
Dit recept voor tonijntartaar met wasabi mayonaise is een lekker licht voorgerecht voor het kerstmenu. Serveer je een meergangen-menu? Dan raden we aan om lekker licht te beginnen. Vaak kiezen we dan voor vis. Bijvoorbeeld ceviche, een garnalencocktail of een tartaar van zalm of tonijn. Deze tonijntartaar geven we een Aziatisch tintje door het gebruik van sojasaus en sesamolie. Superlekker. Het sap van de limoen maakt het lekker fris en dat is extra fijn naast de pittige wasabi mayonaise.
Tonijn tartaar recept
Tartaar is heel makkelijk om te maken. Het is gewoon een kwestie van rauwe vis in blokjes snijden en dat breng je dan op smaak met ingrediënten die je lekker vindt. Belangrijkste is wel dat de tonijn krakend vers is. Ga dus naar de lokale visboer om de meest verse tonijn te halen. Gebruik liever geen tonijn uit de vriezer of voorverpakte tonijn. Je kunt vaak al aan de bruinige kleur zien dat deze wat langer ligt en dat is voor dit recept geen aanrader. Je kunt de tonijn prima een paar uur van tevoren snijden en op smaak brengen. Laat de smaken er lekker intrekken in de koelkast. Als je gasten er zijn hoef je het dan alleen nog maar leuk te presenteren. Wij hebben het nu klassiek in een torentje geserveerd. Maar dit staat ook heel leuk in een glaasje. Geniet ervan.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 300 gr verse tonijn
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el sushi azijn
- Sap van een halve limoen
- chilipeper
- 1 el zwart sesamzaad
- handje verse koriander (of peterselie)
Wasabi mayonaise
- 1 el mayonaise
- 1 el slagroom
- 1 tl wasabi pasta (of verse)
- sap van een halve limoen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het snijden van de tonijntartaar. Snijd de tonijn in kleine blokjes. Doe ze in een kom.
Breng de tonijn op smaak met de sojasaus, de sesamolie, de sushi azijn en het sap van een halve limoen. Voeg iets chilipeper toe. Ik heb zelf geen zout toegevoegd omdat ik sojasaus van zichzelf al vrij zout vind. Laat de tonijn marineren in de koelkast.
Voor de wasabi mayonaise meng je de mayonaise met een el slagroom, het sap van een halve limoen en een tl wasabi pasta. Of rasp wat verse wasabi door de saus. Kijk zelf even hoe pittig je het wilt, dus begin gerust met een halve theelepel.
Snijd de lente ui in halve ringen.
Verdeel de wasabi mayonaise over 4 bordjes. Ik heb het er gewoon overheen gedrizzled.
Neem een metalen uitsteker en leg deze op het bord. Verdeel de tonijntartaar over de uitsteker en druk het iets aan met een lepel. Laat dit eventueel even staan in de koelkast zodat het niet meteen uit elkaar valt.
Verwijder de uitsteker. Garneer de tonijntartaar met zwart sesamzaad, wat ringetjes lente ui en verse koriander of peterselie.
Serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in