Speculaasmuffins

Speculaasmuffins (video)

Ben jij al helemaal klaar voor Sinterklaasavond? Deze Speculaasmuffins mogen niet ontbreken op dit heerlijke avondje. Ze zijn heel makkelijk om te maken, ook leuk om met het kroost te doen. In plaats van honing, kan je ook gewoon suiker gebruiken. Ook leuk om de bovenkant met pepernoten te garneren.

Video speculaasmuffins

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 6 st.

  • 175 gr volkoren meel
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gr suiker (of honing)
  • 1 ei
  • 150 gr yoghurt
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 30 gr garneeramandelen
  • Snuf zout
  • 70 ml zonnebloemolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Meng het ei met de yoghurt, de suiker en de zonnebloemolie met een garde door elkaar. Meng in een andere kom het volkoren meel met het bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuf zout.

  3. Spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Roer niet te lang. Het beslag mag best een beetje klonterig zijn. Dat hoort bij muffins.

  4. Verdeel het beslag met een lepel (of ijsschep) over 6 muffinvormpjes. Zet ze in een muffinpan zodat ze niet uitlopen. Garneer ze met de amandelen. Bak de speculaasmuffins in ongeveer 20 – 25 minuten gaar.

  5. De muffins zijn klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Je kunt de speculaas muffins ongeveer 3 dagen bewaren buiten de koelkast. Je kunt ze eventueel ook invriezen.

Speculaasmuffins
Speculaasmuffins

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Muffins Hollandse recepten Sinterklaas Oven Herfst recepten Winter recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in