pindakaas-lava-cakes-

Pindakaas lava cakes

Deze pindakaas lava cakes zijn het ultieme dessert voor welke gelegenheid dan ook. Als je van pindakaas, chocola en ijs houdt (wie niet?) dan moet je dit maken. Stiekem is het ook nog eens heel makkelijk. Ik zeg, prima dessert voor de feestdagen. Pure chocolade met vloeibare warme pindakaas en dat in combinatie met een hap ijskoud vanille ijs. Delicious! Ik ben dol op de combi warm koud en dat is precies wat je in dit dessert krijgt. Dat bolletje ijs hoort er echt bij.

Ook leuk voor Sinterklaasavond. Gaan jullie het nog vieren? Wij dit jaar niet helaas. Wij doen cadeautjes met kerst. Ook leuk natuurlijk, maar dat duurt nog even. Als foodblogger, ben je wel een klein geluksvogeltje. Want voor ons duren de feestmaanden niet 1, maar gerust 2 maanden. Yes! De hele maand november stond al in het teken van kerst- en sintrecepten. Op gewone doordeweekse dagen smulden wij van lamsbout uit de oven, pavlova met warme kersen en speculaasbrokken. Heel vervelend allemaal. Zo ook dit warme chocoladetaartje, het werd een tussendoortje op een normale dinsdag. Want weggooien is zonde, daar doen we niet aan. En je moet toch goed proeven, want ik wil jullie natuurlijk alleen het lekkerste van het lekkerste voorschotelen. Deze lange feestperiode heeft alleen 1 nadeel, met kerst ben ik redelijk uitgekookt. En daarom doen we dit jaar lekker makkelijk denk ik. Ik zal er nog eens goed over nadenken. Weten jullie al wat er op het menu staat? Ik kan je alvast een goede tip geven, deze pindakaas lava cakes.  Ik geef je nu alvast het recept, kan je even oefenen en voorproeven.

ingredienten chocolade-beslagkom-2pindakaas-lava-cakes-

Ingrediënten voor 4 personen
100 gr pure chocolade
80 gr roomboter
2 eieren
3 eidooiers (het wit bewaar je voor meringues)
50 ml honing
50 gr speltbloem
4 tl pindakaas
4 bolletjes vanille ijs

Materialen
4 kleine ovenschaaltjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de chocolade en de boter au bain marie smelten. Dat is in een kom, boven heet water. Zodra het mengsel gesmolten is, haal je de kom van het vuur en laat je de chocolade iets afkoelen.

Klop 2 eieren en 3 eidooiers samen met de honing luchtig met een mixer. Het moet een romige lichtgele massa worden.

Voeg de chocolade bij de geklopte eieren en spatel dit door elkaar.

Spatel nu ook voorzichtig de speltbloem er doorheen.

Vet 4 ovenschaaltjes in met wat bakspray. Verdeel een laagje van het chocoladebeslag over ieder vormpje.

pindakaas-lava-cakes-

Verdeel een flinke tl pindakaas over ieder chocoladetaartjes. Giet het resterende beslag er op, zodat de pindakaas in het midden zit.

Bak de pindakaas lava cakejes in 10 minuten af op 180 graden.

Keer de warme chocoladetaartjes om op een bordje en serveer het met een bol vanille ijs.

Serveer meteen.

PS je kunt het chocoladebeslag van tevoren maken. Bewaar het beslag in de koelkast. Het afbakken van de lava cakejes moet wel à la minute gebeuren.

pindakaas-lava-cakejes pindakaas-lava-cakejes

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Chocolade Kerst Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in