fbpx
Menu

Video: Pavlova met kersen en chocola

Deze pavlova met kersen en chocola is echt een spectaculair kerstdessert, vind je ook niet? Met deze pavlova maak je zeker indruk! En stiekem is het maken van een pavlova helemaal niet moeilijk. Je moet er alleen even de tijd voor nemen, want de pavlova moet een lange tijd drogen in de oven. En het belangrijkste, zorg dat de eiwitten goed stijf zijn. Dan kan het echt niet misgaan. Pauline laat je in de video zien hoe je dit heerlijke kerstdessert maakt. Superlekker, maar wel een beetje machtig. Hou het kerstdiner dus wat lichter, zodat je voldoende ruimte overhoud voor het dessert ;).

Weten jullie al wat er op tafel komt te staan met kerst? Of heb je nog geen idee? Geen stress, want ook de komende dagen delen we nog veel kerstinspiratie. En in de categorie Kerstrecepten kun je al onze kerstrecepten vinden. Genoeg ideetjes en inspiratie om uit te kiezen. Wij gaan zelf voor een winter barbecue dit jaar. Superleuk en ik heb nu al zin om aan de slag te gaan met de recepten. Maar nu is eerst deze pavlova aan de beurt, en dat is toch echt een aanrader hoor. Ik zou hem op je lijstje zetten als ik jou was. Wil je geen video meer missen? Abonneer je dan snel op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Pavlova met kersen en chocola

Ingrediënten
Voor de pavlova
90 gr eiwit
150 gr basterdsuiker
2 tl maizena
2 tl witte azijn
125 ml slagroom
125 gr mascarpone
1 el suiker
Pure chocola voor de garnering

Voor de kersencompote
500 gr kersen (diepvries)
1 el honing
Sap van halve citroen
Scheutje water

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius (hetelucht).

Klop het eiwit tot half stijve pieken in de kom van je keukenmachine. Voeg de basterdsuiker beetje bij beetje toe

Klop het eiwit vervolgens tot hele stijve pieken.

Spatel de maizena en de witte azijn door het eiwit.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hier een cirkel op. Leg het eiwitmengsel in een cirkel op de bakplaat.

Droog de pavlova 90 minuten in de oven op 120 graden. Laat de pavlova vervolgens in de oven afkoelen met de deur op een kier.

Maak in de tussentijd de kersencompote. Verwarm de kersen, de honing, het citroensap en een scheutje water in een steelpan. Laat het koken tot een compote. Je kunt het mengsel eventueel binden met een maizena papje.

Voor de topping klop je de slagroom met de mascarpone en de suiker luchtig.

Bedek de pavlova met de room. Leg de kersencompote erbovenop en maak het af met chocoladeschaafsel. Dit maak je door met een mes over de vlakke kant van een reep chocola van boven naar beneden te schrapen.

Serveer meteen.

Pavlova met kersen en chocolaPavlova met kersen en chocolaPavlova met kersen en chocola

Menu suggestie

Zalmrolletjes met ricotta

***

Varkenshaas met gorgonzolasaus

***

Pavlova met kersen en chocola

be merry

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

27 reacties

  • Petra Hoek
    1 januari 2018 om 17:19

    Heb dit dessert gemaakt voor oudjaarsavond. Sinds ik een kitchenaid heb lukt het maken van meringues gelukkig heel goed, zo ook dit toetje . Heb alleen een vraag over de kersencompote . Ik had het warm over de slagroom gedaan waardoor dit helemaal vloeibaar werd . Is het de bedoeling dat je het laat afkoelen ? Gelukkig deed het niets af aan de smaak. gr Petra

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 januari 2018 om 11:40

    Oh ja je kan het beter wel iets af laten koelen, anders smelt de slagroom.

    Beantwoorden
  • Laura Mouws
    15 december 2017 om 20:52

    Hallo! ik wil dit recept graag maken met kerst, maar ik zou er graag aparte kleine gebakjes van maken. kan dat ook? hoelang moet het dan in de oven? Het is voor 10 personen, moet ik de ingrediënten dan verdubbelen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 december 2017 om 21:10

    Je kan deze verhoudingen en oventijd aanhouden voor de basis https://uitpaulineskeuken.nl/2017/09/mini-pavlova-met-frambozen-en-lemoncurd.html

    Beantwoorden
  • Batatje met
    11 december 2017 om 09:03

    Super lekker! Vergeten foto te maken helaas

    Beantwoorden
  • Ine
    4 mei 2017 om 14:27

    Mijn dochter heeft hem gemaakt voor mijn verjaardag en omdat we met zijn 8en waren heeft ze een dubbele gemaakt, dus 2 lagen. Het zag er prachtig uit en hij smaakte verrukkelijk. Gelukkig was er nog veel over waar mijn man en ik al een week van smullen mmmmmm..

    Beantwoorden
  • Annika
    5 mei 2017 om 08:58

    Yum! Goed om te horen dat het in de smaak viel :)

    Beantwoorden
  • Franka
    28 december 2016 om 13:33

    Ik heb je pavlova met kerst gemaakt. Wat een plaatje om op tafel te zetten en iedereen vond hem heerlijk!

    Beantwoorden
  • Annika
    29 december 2016 om 11:33

    Ah wat goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Michelle Trienekens
    25 december 2016 om 09:31

    Help, witte wijnazijn vergeten! Kan dit kwaad?

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 december 2016 om 23:35

    Nee hoor dat is geen ramp :)

    Beantwoorden
  • Carla Kouwenhoven
    21 december 2016 om 22:57

    Hoelang blijft de pavlova van te voren maken (uiteraard zonder dat hij opgemaakt is)
    Het lijkt mij wel zo handig om hem op voorhand te maken.

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 december 2016 om 19:02

    Je kunt hem wel een dag vantevoren maken. Dan bewaren in een kartonnen taartdoos of plastic zakje die je niet dicht moet knopen.

    Beantwoorden
  • Liesbeth
    21 december 2016 om 19:56

    Hoi Pauline, lijkt me heerlijk!! Hoe lang van te voren kun je dit maken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 december 2016 om 19:04

    A la minute is het lekkerste. De pavlova kan je wel een dag eerder maken. Je kunt de vulling en de kersen ook al van tevoren maken, maar ik zou alles pas op het laatste moment bij elkaar voegen.

    Beantwoorden
  • Liesbeth
    22 december 2016 om 20:01

    Dankje! Ik ben hem nu aan het testen.. net uit de oven! Gelukt! ?Dus dat komt goed met kerst!

    Beantwoorden
  • jan
    20 december 2016 om 22:12

    De oventijd hangt volgens mij af van de afmeting van de cirkel.
    Wat is in dit geval, op basis van de aangegeven hoeveelheden de beste maat (diameter) voor de cirkel?

    Beantwoorden
  • Marianne
    20 december 2016 om 10:15

    Hoe lang van tevoren kun je dit dessert maken? Het lijkt me heerlijk maar het vergt wel enige planning gezien de bereidingstijd!

    Beantwoorden
  • Eline Bol
    19 december 2016 om 14:29

    Hi Pauline,

    Hoeveel personen kunnen van dit dessert eten?

    Groetjes,
    Eline

    Beantwoorden
  • Karlijn
    18 december 2016 om 09:34

    Is het mogelijk de eiwitten stijf te kloppen met een andere apparaat? Of gewoon stijf kloppen met de garde?

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 december 2016 om 11:26

    Tuurlijk dat kan met iedere mixer of garde. Dat laatste is ook goed voor de armspieren :)

    Beantwoorden
  • jonna@burgertrutjes
    17 december 2016 om 11:30

    Complimenten voor de duidelijke video, nu durf ik de uitdaging wel aan om dit toetje te maken

    Beantwoorden
  • Nicole
    17 december 2016 om 11:11

    Oh goddelijk! Echt heel lekker.

    Beantwoorden
  • Charlotte
    17 december 2016 om 10:33

    Heerlijk zeg, ik krijg er trek in :D

    Beantwoorden
  • Jo's Daughter
    17 december 2016 om 10:20

    Prachtig om te zien zo met de kersen erop! Kan natuurlijk ook met een pot kersen neem ik aan.

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 december 2016 om 11:28

    Yes dat kan ook.

    Beantwoorden
  • Marlotte
    17 december 2016 om 07:19

    Aah, ik houd van dit soort desserts. Zeker als het eiwit lekker zacht is van binnen en knapperig van buiten. Genieten haha!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen