Viennetta recept

Zelfgemaakte Viennetta

Viennetta, wie kent het niet? Jaren 80/90 kids zeker weten! Viennetta stond steevast op tafel als afsluiter van het kerstdiner. En oh, wat vonden we dat toen een luxe, zo’n ijstaart. De Viennetta werd kant-en-klaar gekocht en zo op tafel gezet. En dan mocht iedereen een plakje er van af snijden. Ja, we hebben er goede herinneringen aan. En daarom besloten we om een zelfgemaakte Viennetta te maken.

Zelf viennetta maken

Voor deze homemade Viennetta heb je geen ijsmachine nodig, alleen een portie geduld. Je kan dit gerust al een paar dagen van tevoren klaarmaken. Dan hoef je het tijdens de kerst alleen nog maar op te dienen en eventueel te decoreren met wat gesmolten chocola. Typerend aan Viennetta zijn de dunne laagjes chocola tussen het ijs. Zo lekker!

Zelf viennetta maken
Viennetta maken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocola (+ 25 gr voor garnering)
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 500 ml slagroom
  • Cacao

Materialen

  • Cakeblik
  • Spuitzak
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de chocolade lagen.

  2. Smelt 120 gram chocolade au bain marie. Dit doe je door een pannetje met water op het vuur te zetten. Zet een kommetje op de pan en smelt hierin de chocolade. Zorg ervoor dat het kommetje het water niet raakt.

  3. Haal vervolgens de pan van het vuur en voeg de resterende 80 gram chocolade toe. Hierdoor koelt de chocolade sneller af en wordt hij mooi hard.

  4. Maak met een spatel of mes lange dunne banen (ongeveer 7)  van de chocola op een vel bakpapier. Laat dit uitharden, bij voorkeur aan de lucht, maar het kan eventueel in de koelkast.

  5. Klop de gecondenseerde melk en de slagroom op in de kom van je keukenmachine lobbig. Met de hand kan natuurlijk ook. Doe de room in een spuitzak.

  6. Bekleed het cakeblik met plastic folie. Spuit een laagje room op de bodem en leg de chocoladeplak erop. Herhaal dit totdat alle room op is. Sluit af met een laagje room.

  7. Zet de Viennetta minimaal 4 uur in de vriezer en laat het ijs hard worden.

  8. Smelt de overige chocolade au bain marie. Serveer de Viennetta met de cacao en drizzle de gesmolten chocola eroverheen.

    Officieel maak je een semifreddo met rauwe eieren en room. Deze methode is niet alleen veel makkelijker, maar ook geschikt voor zwangere vrouwen en ouderen omdat er geen rauwe eieren in zit. Family proof dus.

Viennetta ijstaart recept
Viennetta recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (22 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in