fbpx
Menu

Eipotjes met spinazie en ham uit de Airfryer

Sponsored. Er zijn zoveel reacties gekomen op mijn insidersoproep om de Philips Airfryer te testen. Inmiddels zijn er 20 insiders geselecteerd. Deze 20 insiders hebben de Airfryer thuis ontvangen en zijn al volop aan het testen. Zo leuk om alle updates op social media te volgen. Met de hashtag #airfryerfans en #uitpaulineskeuken volg ik alles. En natuurlijk heb ik zelf ook niet stil gezeten. Ik wist al dat je heerlijk knapperige zoete aardappelfrietjes kon maken met de Philips Airfryer. Nu ben ik gaan experimenteren met een totaal ander recept. Ik heb lekkere eipotjes met spinazie en ham gemaakt.

En dat vind ik nou zo leuk en handig aan de Airfryer. Hij is multifunctioneel. Deze eipotjes zijn supermakkelijk klaar te maken in de Airfryer. Maar je kan er dus ook lekkere krokante frietjes mee maken. En je  hebt er geen omkijken naar. Je zet de Airfryer aan, en na 10 minuten zijn de eipotjes klaar. Fijn! Ik vind het persoonlijk een pluspunt als een apparaat multifunctioneel is. Dan gebruik je hem namelijk veel intensiever, dan wanneer je maar 1 ding kan maken met een apparaat. Deze eipotjes met ham en spinazie smaken lekker bij het ontbijt, maar doen het ook goed bij een high-tea of brunch. Weer eens wat anders dan een gebakken eitje op brood toch? En het is net zo snel klaar!

Eipotjes met spinazie en ham

Ingrediënten voor 4 eipotjes
4 eieren
4 plakjes ham
30 gr geitenkaas
50 gr babyspinazie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de Philips Airfryer voor op 175 graden.

Vet vier ovenvaste schaaltjes of bakjes in met wat olijfolie.

Verdeel de spinazie over de bakjes. Leg daarop een plakje ham en het ei en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas over de ei.

Bak de eipotjes in 8 tot 10 minuten af in de Airfryer.

Eipotjes met spinazie en hamEipotjes met spinazie en ham

 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

8 reacties

  • Em Roose
    30 december 2017 om 11:10

    50 jaar geleden maakte m'n moeder met deze ingrediënten zulke potjes in de oven. Ik ben dus heel blij met het recept! Ze zette de potjes met hun voetjes in water. Op welke temperatuur zou je ze in de oven kunnen maken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 januari 2018 om 11:46

    Ik zou 180 graden aanhouden.

    Beantwoorden
  • Max
    29 december 2017 om 21:05

    Natuurlijk kan dat heel goed! De oven zal wel meer tijd nodig hebben. Ik zou ongeveer 20 min. Aanhoudend en af en toe even kijken of het proces in de gaten te houden. Vandaag is het de airfryer, morgen wat anders maar de oven die blijft ;-)

    Beantwoorden
  • Antonet Boersema
    19 december 2016 om 21:25

    Kun je dit ook maken in de oven? Ik heb geen airfryer :)

    Beantwoorden
  • Nienke
    1 december 2016 om 20:40

    Wat super leuk om mijn eigen foto te zien. Dit weekend ga ik er iets in maken, ben er nog niet over uit wat.

    Beantwoorden
  • Margot
    1 december 2016 om 16:26

    Wat leuk dat je zo'n soort gerecht ook met de airfryer kan maken!

    Beantwoorden
  • Mylou
    1 december 2016 om 11:39

    Wat gaaf dat je ook zulke dingen kunt maken met de airfryer! Dat wist ik helemaal niet. Het recept klinkt ook erg goed moet ik zeggen :).

    Beantwoorden
  • Demi | StudioKOOK
    1 december 2016 om 09:08

    Wat een lekker recept! En wat is de airfryer toch een veelzijdig apparaat.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen