Menu
Foto-24-12-16-19-58-17.jpg

Diary December #2

Yes het is kerst. Zijn jullie lekker aan het genieten? Ik ben benieuwd of er nog recepten van mij geserveerd zijn deze feestdagen. Laat ze vooral zien op Instagram, dat vind ik altijd superleuk. Wij deden dit jaar een winter bbq met een hele bavette en gepofte aardappelen. Superleuk en vooral heel lekker om eens te doen. Vandaag heb ik een brunch met mijn schoonfamilie in Zwolle. Maar eerst laat ik jullie nog even zien wat ik de afgelopen weken allemaal uitspookte.

kerstdessert

Christmas came early this year. Op 6 december zat ik al aan mijn eerste kerstlunch bij het Conservatorium hotel. Wat een feest was dit. Vooraf aten we sashimi van de geelvin makreel (hamachi), steak tartaar en een vega tartaar met wortel. Het tussengerecht was voor mij de ster van de lunch, dit was een cappuccino van knolselderij met truffel. Zo lekker. Als hoofd kregen we beef wellington met stoofpeertjes, karamel kastanjes en een heerlijke aardappelpuree. En het toetje was dit winter wonderland dessert met o.a. meringue, yuzu en mango. Echt heerlijk. Ik zou proberen of ze nog een plekje vrij hebben voor vandaag, want dit wil je niet missen.

pauline en annika

Annika was ook gezellig mee.

kerstboom

Ik heb dit jaar een heuse foodie kerstboom. Ik kreeg hem van Bol.com.  Is hij niet prachtig?

viva

Yes mijn boek featured in Viva. Ik word zo blij van zulke publicaties.
pauline
Hoe cool is dit. Lieneke maakte een creatief portretje van mij en deelde dit op Instagram. Ik vind het echt onwijs leuk geworden.

creative food labAnnika en ik volgden een ontzettend leuke en inspirerende workshop bij Creative Foodlab. We deden de masterclass storytelling onder leiding van Marleen (Eten uit de volkstuin) en Marianne (Home cooking dept). We hebben allebei een mooi verhaal gemaakt en die zullen we in 2017 met jullie delen. Klinkt ver weg, maar het is al bijna zover.

pauline

Op Twitter zag ik allemaal #2006vs2016 foto’s voorbij komen. Dus ik zocht ook even een golden oldie in kerstsfeer op. Links 25 jaar, werkend bij Tempo Team in Groningen. Rechts 10 jaar later en een stuk happier.
visDie fascinatie voor vis heb ik van mijn vader. Samen gingen we naar de visafslag in IJmuiden. Ik vind dit zo cool om te zien. Mijn vader weet van iedere vis welke soort het is. Knap he?
shop-bakkerij-12Op de Halkade in IJmuiden zitten een paar leuke foodshops. Zoals Boulangerie Oscar, kaas van L’amuse en de Base cooking store. Ik hoop heel hard dat dit aanbod uitgebreid gaat worden en dat het een succes gaat worden. Het is zo’n leuk foodie plekje zo bij elkaar. Dus groenteboer en slager, ga daar eens kijken.
kaaspankje

Over kaas gesproken, ik kreeg deze mooie kaasplank van Kaltbach. Mijn naam staat erin gegraveerd. Echt supercoole foodpost.

maurits-en-pauline-10

kip aan het spit

Ik ging met Maurits even naar de Pure Markt in Amsterdam. Dat is echt leuk voor foodies. Ik kom er al jaren. Je kunt er terplekke hele lekkere dingen eten, maar er is ook genoeg om mee te nemen naar huis.
tony's chocolonelyEn toen hadden we de Big Christmas Giveaway, wat een mega succes was. Iedereen bedankt voor het meedoen. Volgend jaar komen we vast weer met leuke acties dus houd de site goed in de gaten.

gezond eten

Yes eindelijk een covergirl. Weliswaar in het klein en niet alleen, maar met dr. Ludidi. Met een dubbel interview staan we in Gezond eten Magazine. Leuk om te kopen voor na de feestdagen.

ingredient-radijs

December was echt de foodshop maand bij uitstek. Want ik ging ook nog naar de Lindenhoff waar ik allemaal lekkere dingen kocht.

pauline en annika

En toen was het kerst. Wij vierden kerstavond met de familie. We deden een winterbarbecue en dat was superleuk. Annika’s vriend Chris is een echte grillmeister en hij had heerlijke bavette bereid. Samen met hasselback aardappelen, 2 salades en stoofpeertjes een heerlijk kerstmaal. Ik had als toetje een meringue taart gemaakt. Dat recept deel ik denk ik rond Pasen met jullie.

kersttafel styling

Annika had de tafel supermooi versierd, met eucalyptus en allemaal oude jampotjes met waxine lichtjes erin. Superfeestelijk! En ik ben ook verwend met allemaal leuke cadeautjes. Ik heb kaarsen gekregen, een vriendenboek voor volwassenen, een NARS palette, make up kwasten van Real Techniques, oorbellen, shortbread uit London en nog veel meer. Eigenlijk vind ik geven leuker, dan krijgen, maar ik ben hier superblij mee.

Vandaag staat er dus een kerstbrunch met de schoonfamilie op de planning. En daarna hebben we nog lekker twee weekjes vrij. Nog geen plannen, (oud en nieuw vieren we thuis) dus ik ben benieuwd wat we allemaal gaan doen. Maar dat gaan jullie in het volgende dagboekje allemaal zien.

Voor nu nog een hele fijne kerstdag en geniet van al het lekkers en elkaar.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan