fbpx
Menu

Croissantkrans met ei en zalm

Het idee voor deze croissantkrans met ei en zalm zag ik voorbij komen op Pinterest. Daar zag ik hem met andere ingrediënten, maar mij leek de combinatie van ei en zalm erg lekker. Deze croissantkrans is perfect voor bij het kerstontbijt. Maar je kunt hem natuurlijk ook met Pasen of een andere speciale gelegenheid serveren. Het ziet er in ieder geval heel erg feestelijk uit. En het fijne van deze croissantkrans is, dat het helemaal niet moeilijk is om te maken. En daar houden we van. Koken en bakken hoeft absoluut niet moeilijk te zijn, dat bewijst dit recept maar weer eens.

Je zou de zalm ook kunnen vervangen voor bacon. Ook lekker natuurlijk. Of hou hem vega en voeg nog wat tomaatjes toe. Je kunt er alle kanten mee op. Wat vinden jullie het leukst om te doen? Een kerstontbijt of een kerstdiner? Ik kan van beide evenveel genieten. Ik word ook heel blij van een uitgebreid, luxe ontbijt. Maar een kerstdiner mag van mij zeker niet ontbreken. Gezellig aan een lang gedekte tafel, een lekker diner, dessert en drankjes. Ik vind het superleuk om extra mijn best te doen voor het kerstdiner. Ook het stylen van de eettafel vind ik tof. Vorig jaar heb ik al drie ideetjes voor een tafelstyling gedeeld. Ik ben nog aan het nadenken wat ik dit jaar ga doen. Genoeg ideeën, nu nog een keuze maken.

Croissantkrans

Ingrediënten voor 6 personen
1 blik croissantdeeg (groot)
6 eieren + 1 om te bestrijken
100 gr gerookte zalm
30 gr feta
Scheutje kookroom
Paar takjes bieslook
Paar takjes peterselie
2 el maanzaad
Peper en zout
Klontje roomboter

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol het croissantdeeg uit en halveer ieder plakje in de lengte.

Leg een ontbijtbord op het bakpapier en verdeel de plakjes croissantdeeg rondom het bord. Zorg ervoor dat ze iets overlappen. Verwijder het bord.

Verhit een klontje boter in een koekenpan. Klop 6 eieren los met een scheutje room en wat peper en zout en giet dit in de pan. Hak de groene kruiden fijn en strooi deze over de eieren.

Maak scrambled eggs door met een houten spatel het ei naar binnen te duwen. Kook het niet te lang door. Zodra het gestold is zijn de eieren klaar.

Verdeel de eieren over de croissantkrans.

Snijd de gerookte  zalm in stukjes en verdeel dit over het ei. Verkruimel ook de feta over het roerei.

Croissantkrans

Vouw nu iedere punt naar binnen, zodat er een mooie krans ontstaat.

Bestrijk de croissantkrans met een losgeklopt eitje. Garneer het croissantdeeg met wat maanzaad.

CroissantkransCroissantkrans

Bak de croissantkrans in 25 tot 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Dek het croissantdeeg tussentijds af met wat aluminiumfolie als deze te donker wordt.

Serveer meteen.

CroissantkransCroissantkrans

be merry

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

13 reacties

  • Gerda
    14 januari 2017 om 16:06

    Een heel lekker en makkelijk recept!

    Beantwoorden
  • Judith
    19 december 2016 om 17:16

    Hi Pauline,

    Deze topper staat nu voor de 2e keer in de oven! Heerlijk gerechtje, zelfs koud istie nog goed te eten. Ik neem hem morgen mee naar mijn werk voor de kerstlunch. Ziet er ook nog eens heel mooi uit! Het oog wil ook wat ;-)

    Heel erg bedankt voor je inspiratie en het delen van dit soort super lekker en vrij makkelijke recepten!

    Veel succes voor 2018! Ik blijf je iig volgen...

    Gr. Judith

    Beantwoorden
  • Ger
    10 december 2016 om 23:49

    Fantastisch, zulke recepten! Makkelijk te maken, snel klaar en het ziet er feestelijk uit. Echt wat voor mij. Ik houd ook erg van een luxe & lekker uitgebreid ontbijt. Op speciale dagen en de weekenden dan hoor. Doordeweeks is het hollen en vliegen helaas.

    Beantwoorden
  • Maaike
    10 december 2016 om 19:11

    Dit ziet er echt zo ontzettend lekker uit!!

    Beantwoorden
  • Margot
    10 december 2016 om 11:51

    Dat ziet er mooi uit!

    Beantwoorden
  • Rena
    10 december 2016 om 09:03

    Thanks a lot for sharing this cool and yummy idea!\n xx from Bavaria/Germany, Rena\n

    Beantwoorden
  • Elize | eatcooklove
    10 december 2016 om 09:02

    Wat een super leuk idee, en wat ziet het er mooi uit!

    Beantwoorden
  • Marijke
    10 december 2016 om 08:21

    Wat een prachtig gerecht! Ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
  • Nicole
    10 december 2016 om 08:09

    Zo dat ziet er lekker uit! Vind het jammer dat ik dat niet mag eten:(

    Beantwoorden
  • jonna@burgertrutjes
    10 december 2016 om 08:07

    Oh wat een feestje is deze krans! Lekker!

    Beantwoorden
  • Monique | personal foodblog
    10 december 2016 om 08:02

    Mjammie! Lekker die combinatie van ei met zalm. Echt leuk ook gewoon als bijgerecht voor het kerstdiner ^^

    Beantwoorden
  • Marlotte
    10 december 2016 om 07:30

    Wauw, deze krans zou zeker niet misstaan bij het Kerstontbijt. Prachtig! En ik gok zo, ook heel lekker!

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 december 2016 om 16:32

    Very lekker :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen