fbpx
Menu

Cranberry Gin Tonic

Is de gin-tonic hype alweer voorbij? Wat mij betreft niet hoor. Deze Cranberry gin-tonic is superlekker en past goed bij de kerstdagen. Cranberry’s zijn wat mij betreft typisch iets wat je met kerst vaak eet. Je kunt een bijvoorbeeld een lekkere compote van maken. Of zoals in dit recept, een siroop. Ik vind het leuk dat je met een gin-tonic alle kanten op kan. Voeg wat limoen en munt toe voor een frisse smaak, of maak hem met kokoswater voor een extra tropisch gevoel. Deze cranberry gin-tonic is lekker winters van smaak. Leuk als aperitiefje voor het kerstdiner, maar nog leuker om te serveren op een kerstborrel. Ben je op zoek naar een alcoholvrije variant? Die hebben we vorig jaar al gemaakt.

En zijn jullie al helemaal ready voor het kerstdiner? Pauline en ik hebben het gisteren al gevierd met onze familie en vandaag breng ik door met de schoonfamilie. Ik ben erg benieuwd wat er bij jullie op het menu staat vandaag. Laat het weten in de comments, dat vind ik leuk. Gisteren stond er bij ons een winter barbecue op het menu. Zo leuk om een keer te doen! De artikelen en recepten zullen nog volgen hier op de site. En vandaag ga ik lekker uit eten, ook fijn! Ik wens jullie wederom hele fijne kerstdagen en geniet er lekker van!

cranberry-gin-tonic-1-1

cranberry siroop

Ingrediënten 
Voor de siroop (voor +/- 5 cocktails)
300 gram cranberry’s
sap van een 1/2 citroen
1 kaneelstokje
250 ml cranberrysap
150 gram suiker
200 ml water

Ingrediënten per cocktail
30 ml gin
100 ml tonic
Takje rozemarijn
Paar cranberry’s voor de garnering
IJsblokjes

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten voor de cranberrysiroop in een pan. Laat het ongeveer een half uurtje pruttelen op een laag vuur.

De siroop is klaar als alle cranberry’s kapot zijn en de siroop een beetje is ingedikt. Is de siroop te dik geworden? Voeg er dan wat extra water aan toe. Zeef het mengsel en laat het afkoelen. Giet het vervolgens in een schone fles. Je kunt de siroop een aantal weekjes bewaren.

Doe wat van de siroop in een cocktailglas. Giet hier de gin en de tonic bij.

Garneer de cranberry gin-tonic met wat cranberry’s en een takje rozemarijn. Cheers!

cranberry-gin-tonic-3-3

cranberry-gin-tonic-4-4

cranberry-gin-tonic-2-2

be merry

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

8 reacties

  • Brenda
    25 december 2017 om 20:05

    Deze ziet er heerlijk uit. Wij hebben vandaag luxe geqourmet met vis en luxe vlees.morgen gaan wij ook aan de winter Bbq met mijn befaamde varkenhaas spies en de overheerlijke zelf gemarineerde van t bot vallende spareribs

    Beantwoorden
  • Janneke
    10 december 2017 om 14:28

    Hoi Pauline, Gisteren met vrienden een zes-gangen menu gekookt en gegeten. Onze starter was dit kerstige drankje, geweldig wat een heerlijk en smaakvol drankje. Bedankt voor dit recept, er gaan nog vele (niet) kerstige momenten komen🍹!

    Beantwoorden
  • Lizet
    28 december 2016 om 23:15

    Ohh ik vind de glazen nog steeds mooi, heb ze zelf ook! ik zal deze maar eens opslaan, want Mn vriend is gek op gin tonic ;)

    Beantwoorden
  • Joke Staal
    26 december 2016 om 01:39

    Vandaag heeft onze zoon een tafel vol met allerlei soorten tapas getoverd. Een paar kleine gerechtjes waren variaties op wat hij en ik hier al eens had gezien Verder kwamen er spulletjes op tafel die hij tijdens zijn koksopleiding en stages had geleerd. Het was voor hem de eerste Kerst in 5 jaar dat hij een keertje thuis kon meemaken waardoor hij ons nu eens kon verwennen. :). Morgen wat eenvoudiger eten, kip, gekruide aardappeltjes, sperzieboontjes met spekjes en satésaus. Wat later op de avond gaat er ook nog een lekkere cranberry-gin-tonic rond. Door mijn ziekte mag ik geen alcohol maar de kidsproof cranberrycocktail van vorig jaar was een succes wat ook morgen en 'oud jaar' dan ook herhaald gaat worden. Daar kijk ik nu al naar uit. :) Allemaal nog fijne dagen en een fijn, creatief, fantasievol, uitdagend 2017 toegewenst. Joke sk

    Beantwoorden
  • CreativEls
    25 december 2016 om 20:12

    Lijkt mij heel lekker en ik wil deze zeker klaarmaken maar dan met oudejaar. Maar 30ml gin per cocktail lijkt mij veel. Moet het niet 3ml gin zijn ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 december 2016 om 23:34

    Nee hoor dat is echt 30 ml, 3 ml is echt heel weinig.

    Beantwoorden
  • Annemiek
    25 december 2016 om 16:18

    Hier het menu bij ons: carpaccio, scropinno (van deze site), gevulde kwartels met cranberrysaus, met als bijgerecht gekleurde aardappeltjes en stoofpeertjes, als toetje frambozen en champagne ijs met wafel en exotisch fruit. Tweede kerstdag maak ik voor 26 man kippensoep, met het recept van deze site. Merry Xmas!

    Beantwoorden
  • Eline ten Wolde
    25 december 2016 om 09:27

    Vandaag staat er kalkoen op het menu. De bijgerechten zijn allemaal van deze site. De stoofperen en cranberry compote zijn al klaar en smaken heerlijk. Vanavond nog de aardappelgratin en de spruitjes met geitenkaas, pecannoten en cranberry's erbij maken. Merry xmas!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen