Speculaasbrokken recept

Speculaasbrokken

Speculaasbrokken, een heerlijke, knapperige lekkernij die ons doet denken aan vroeger. Van die lekkere, dikke brokken speculaas met amandelschaafsel er bovenop. Het zelf maken van speculaasbrokken is niet alleen eenvoudig, maar ook ontzettend leuk! Met dit speculaas recept gaat het je zeker lukken. Wij gebruiken in dit recept havermeel en amandelmeel en we zoeten de speculaas met kokosbloesemsuiker. Dit heeft namelijk al een fijne karamelsmaak van zichzelf. Maar je kunt ook bruine basterdsuiker gebruiken voor dit speculaas recept. Terwijl de speculaasbrokken in de oven staan, vult jouw keuken zich met de heerlijke geur van speculaaskruiden. Lekker om te serveren bij de koffie of thee of met pakjesavond. Of verpak de speculaas in een leuk zakje of doosje en geef het cadeau aan een zoetekauw.

Speculaas recept
Speculaasbrokken recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 8 pers.

  • 150 gr havermeel
  • 75 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 ei + 1 eidooier
  • Scheutje melk
  • 75 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 el speculaaskruiden
  • 50 gr kokosolie (hard)
  • Handje amandelen
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Doe het haver- en amandelmeel in een kom. Voeg de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuf zout toe. Voeg een ei en de (harde, niet gesmolten) kokosolie toe en kneed er een soepel deeg van. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).

  3. Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot max. 8 mm dikte. Dit hoeft niet perse heel netjes, want juist die gekke vormen horen bij speculaas.

  4. Klop de eidooier met een klein scheutje melk los en bestrijk de bovenkant van de speculaas hiermee.

  5. Garneer de speculaas met de amandelen.

  6. Bak de speculaasbrokken in 25 – 30 minuten goudbruin.

  7. Laat het speculaas volledig afkoelen en breek het dan in stukken. Je kunt de speculaasbrokken ongeveer 3 dagen bewaren in een koektrommel.

Speculaas maken
Speculaasbrokken

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (23 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kinderrecepten Koekjes recepten Hollandse recepten Glutenvrije recepten Sinterklaas Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in