pompoenhummus

Pompoenhummus

Ik heb een lekker recept voor pompoenhummus voor jullie. Had ik al gezegd dat we fan zijn van pompoen? Hopelijk vinden jullie het net zo lekker als wij, want de recepten met pompoen blijven maar komen. Dit keer hebben we een hummus gemaakt met pompoen. Zo lekker! Ik ben dol op hummus. En door de pompoen krijgt het een lekkere, warme smaak. Het is lastig te omschrijven, maar het is gewoon een hele lekkere combi! Perfect voor bij de borrel met toastjes of vers stokbrood. Maar ook lekker voor bij het diner of de lunch.

De pompoen is het hele jaar verkrijgbaar in Nederland, maar het oorspronkelijke pompoenseizoen loopt van oktober tot en met december. Wist je trouwens dat pompoen familie is van de komkommer en meloen?  Ik gebruik zelf meestal de flespompoen. Deze is makkelijk in gebruik en hoef je niet te schillen. Als ik het mezelf helemaal makkelijk wil maken koop ik voorgesneden pompoen. Maar eigenlijk werkt een flespompoen net zo makkelijk en snel. Omdat een pompoen redelijk neutraal van smaak is, kun je deze lekker op smaak brengen met kruiden. Ik gebruik nu bijvoorbeeld wat knoflook, komijn en chili. Dit geeft de pompoenhummus net wat meer pit.

pompoenhummus

Ingrediënten 
200 gr pompoen
200 gr kikkererwten (uit blik)
1 teen knoflook
Sap van een halve citroen
Mespuntje chili
3 el tahini
0,5 tl komijn
Takje peterselie
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Snijd de pompoen in stukken. Ik gebruik een flespompoen, deze hoef je niet te schillen. Gebruik je een ander soort pompoen? Schil deze dan even van tevoren. Of gebruik voorgesneden blokjes pompoen, nog makkelijker.

ingredient-fles-pompoen

Drizzle wat olijfolie over de pompoen en bestrooi met wat peper en zout. Rooster de pompoen 30 minuten in de oven.

Laat de pompoen afkoelen. Pureer de pompoen met de kikkererwten, de knoflook, het citroensap, de chili, tahini en de komijn glad in de kom van je keukenmachine.

Garneer de pompoenhummus met wat verse peterselie en chili.

pompoenhummus

pompoenhummus

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Weekendbites: Latkes met gerookte zalm
Fresh & Easy: Kip met Ras el hanout
Bewaar
9 Comments
  • annemarie

    5 juni 2017 at 19:13 Beantwoorden

    Oranje pompoen hoef je ook niet te schillen! In de oven/stomen/koken en de schil wordt helemaal zacht. Aan een oranje pompoen zit doorgaans ook meer (zoete) smaak dan aan een flespompoen. Zeker voor soep en dergelijke dus beter een oranje gebruiken.

    Alleen bij een groene pompoen is schillen aan te raden aangezien deze schil harder is, maar de groene pompoen heeft wel weer de beste smaak! Fijn recept verder 😉 Groetjes van een mede pompoenfan 🙂

  • Willemijn

    5 januari 2017 at 20:38 Beantwoorden

    Hoi Paulien, ik denk erover om dit recept voor mijn dochtertje van 8 maanden (zonder de kruiden) te maken voor op haar boterham. Ik vroeg me af hoelang de hummus naderhand in de koelkast te bewaren is?

  • Jonna@Burgertrutjes

    17 november 2016 at 22:27 Beantwoorden

    Dit ken ik nog niet, maar lijkt me zalig! Weer eens wat anders dan pompoensoep

  • Rochelle

    17 november 2016 at 21:45 Beantwoorden

    Had nog nooit van deze variatie gehoord, super leuk idee! Ga er morgen mee aan de slag.

  • Margot

    17 november 2016 at 12:41 Beantwoorden

    Ja zoiets maak ik ook wel eens, erg lekker!

  • Nicole

    17 november 2016 at 09:44 Beantwoorden

    Ja heerlijk deze variant. Ik maak het zelf ook graag 🙂

  • Demi | StudioKOOK

    17 november 2016 at 09:31 Beantwoorden

    Heerlijke variant op de welbekende hummus!

Plaats een reactie