fbpx
Menu

Filodeeg pizza met gerookte zalm

Deze filodeeg pizza is alvast een voorproefje op onze kerstrecepten. We hadden weer eens teveel ideeën en te weinig ruimte om alle ideetjes te publiceren. The struggle is real… Daarom nu alvast een voorgerechtje voor de feestdagen. Alhoewel je deze filodeeg pizza met zalm ook prima als lunch kunt eten. Of als avondeten, maar dan zou ik er 2 nemen, want anders is het een beetje weinig. Het is een heel makkelijk en ook vrij licht receptje. Het zou niet misstaan in mijn boek Feel Good Food. Maar daar had ik al dezelfde struggles. Teveel ideeën en te weinig ruimte, je snapt het al.

Zodra Annika en ik gaan brainstormen, schudden we het ene na het andere recept uit onze mouw. Dat gaat van voorgerechten tot nagerechten. Vooral in de zoete hoek wordt het “to bake” lijstje steeds langer. Maar we houden het netjes bij 1 recept per dag, met een uitzondering daargelaten. Anders zien jullie door de bomen het bos ook niet meer. En er staat ook al zoveel lekkers online. Om het nog wat makkelijker te maken, geven we ook dit jaar weer menu suggesties. Maar eigenlijk kan je alles mixen en matchen. Dat is het fijne van koken, alles mag. Het is nog even wachten op Sinterklaas en daarna gaan we los. Maak alvast maar wat ruimte in je maag voor chocoladetoetjes, zelfgemaakte ijsstaart en grote stukken vlees uit de oven. Ik heb er zin in. Ik hoop jullie ook.

filodeeg-pizza-met-zalm filodeeg-pizza-met-zalm

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote vellen filodeeg
200 gr gerookte wilde zalm
4 el kappertjes
1 kleine rode ui
200 ml crème fraîche
Rasp van 1 bio citroen
Paar takjes dille
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Bestrijk een vel filodeeg met wat olijfolie en plak een tweede vel er bovenop. Bestrijk deze eveneens met olijfolie en plak het derde vel er bovenop. Deze stap herhaal je nogmaals zodat je 4 dunne laagjes filodeeg hebt.

Steek 4 rondjes uit het filodeeg met een grote uitsteker ( +/- 12 cm). Je kunt ook een gebaksbordje gebruiken en de filodeeg rondje uitsnijden met een mes.

Leg de filodeeg pizza’s op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de bovenkant lichtjes met wat olijfolie.

Bak de filodeeg pizza’s in ongeveer 8 – 10  minuten goudbruin. Houd dit goed in de gaten, iedere oven is anders en ze kunnen hard gaan. Haal de pizza’s uit de oven en laat ze iets afkoelen.

Roer de crème fraîche los in een kommetje. Voeg de rasp van een gewassen bio citroen toe. Breng de crème fraîche op smaak met wat peper en zout.

Verdeel een lepel crème fraîche over iedere filodeeg pizza en strijk dit uit. Verdeel de gerookte zalm over de pizza’s.

Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen en verdeel deze over de zalm. Garneer iedere filodeeg pizza met wat kappertjes en een takje dille.

Serveer meteen.

pizza filodeeg pizza filodeeg

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Elma
    30 november 2016 om 07:53

    Leuk receptje! Hebben jullie een tip hoe je het fillodeeg makkelijk dun bestrijkt met olie?
    De laatste tijd lukt mij dat minder goed (gebruik een siliconen bakkwastje) en mijn fillo is regelmatig te vet. Dat is dan zo jammer....

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 november 2016 om 11:09

    Ik gebruik altijd zo'n houten kwastje. Ik heb eigenlijk geen idee wat voor haren dat zijn die eraan zitten. Of even uitwrijven met je vingers dat kan ook.

    Beantwoorden
  • [email protected]
    29 november 2016 om 23:07

    Dankzij jou sinds kort helemaal fan van filodeeg, dit recept lijkt me ook erg lekker! Thanks

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 november 2016 om 11:09

    Hahah ik moet ambassadeur worden van filodeeg, vind je ook niet?

    Beantwoorden
  • Saskia - Blij Suikervrij
    29 november 2016 om 19:22

    Oh, wat ziet dat er al weer feestelijk uit! Mooie bordjes ook! Ik krijg spontaan ook helemaal zin om kerstrecepten te gaan maken...

    Beantwoorden
  • Walter
    29 november 2016 om 18:07

    Slimme madam; ineens waren verschillende restanten in de ijskast omgetoverd tot iets lekkers. Well done!!!

    Beantwoorden
  • Nicole
    29 november 2016 om 09:43

    Oh heerlijk zeg! Ja het is een echte struggle als je zoveel ideeën hebt.

    Beantwoorden
  • Demi | StudioKOOK
    29 november 2016 om 08:45

    Wat een heerlijk voorgerecht! Grote kans dat ik dit serveer. Ook al volgen er nog genoeg andere recepten voor de feestdagen.. Dit lijkt me super lekker!

    Beantwoorden
  • Marijke
    29 november 2016 om 08:41

    Klinkt heel lekker! Ik heb een paar keer geprobeerd om iets met filodeeg te maken maar het scheurt bij mij altijd. Zo vervelend.

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 november 2016 om 11:11

    Het is vrij kwetsbaar spul. Daarom koop ik het altijd bij de Turk.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen