Menu

Weekendbites: Dadels met spek en geitenkaas

Ik heb weer een lekker borrelhapje voor jullie, dadels met spek en geitenkaas! Klinkt goed he? Dit is zo’n lekkere combinatie. Het zoutige van de spek en geitenkaas smaakt goed met het zoetige van de dadel. En daar hou ik van, meerdere smaken in een hapje. Hier kun je het weekend goed mee beginnen, vind je ook niet? En je hoeft hier niet lang voor in de keuken te staan, binnen 5/10 minuten heb je dit op tafel getoverd.

Dadels zie je tegenwoordig heel vaak terugkomen in gerechten. En het wordt vaak als zoetmiddel gebruikt in healthy gebakjes en taartjes. En dat kan ook eigenlijk heel goed. De dadel is al lekker zoet van zichzelf. Voor deze dadels met bacon en geitenkaas is het wel belangrijk dat je lekkere, verse dadels gebruikt. Ik koop ze vaak bij de Turkse supermarkt. De medjoul dadels bijvoorbeeld, deze zijn ook wat groter, dus perfect voor dit borrelhapje.

Heb jij nog leuke plannen voor het weekend? Ik heb een rustig weekendje voor de boeg, ook wel eens fijn. Afgelopen week was lekker druk met alle birthday activiteiten, dus dan vind ik het nu ook wel fijn om niks gepland  te hebben. Dat betekent trouwens niet dat ik niks doe hoor, ik ga er altijd op uit in het weekend. Gezellig even de stad in, naar de markt of lekker uit eten of buiten de deur lunchen. Maar wel fijn dat alles open ligt, dus kan ik lekker doen waar ik zin in heb.

Dadels met spek en geitenkaas

Ingrediënten voor 12 stuks
250 gr verse dadels
12 plakjes spek, bacon of Pancetta
100 gr zachte geitenkaas

Zo maak je het
Snijd de dadels in de lengte in. Pas op dat je niet helemaal doormidden snijdt. Verwijder de pit

Voeg een theelepel geitenkaas toe over de gehele lengte van de dadel.

Wikkel het plakje bacon om de dadel. Bak de dadels rondom bruin in een koekenpan.

Serveer de dadels met spek meteen. Want met een warme buitenkant zijn ze extra lekker.

Dadels met spek en geitenkaas

Dadels met spek en geitenkaas

Dadels met spek en geitenkaas

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

9 reacties

 • Anne
  11 november 2017 om 09:09

  Kan ik de dadels ook in de oven maken?

 • Annika
  7 november 2016 om 08:53

  Thanks!

 • Daniëlle
  5 november 2016 om 09:28

  Dit is echt één van mijn lievelingssnacks. Heerlijk!

 • marjolein
  4 november 2016 om 21:35

  Wat heb je een mooie, frisse site zeg!

 • Annika
  4 november 2016 om 16:20

  Dat kan inderdaad ook! Lekker :)

 • Myrthe
  4 november 2016 om 10:36

  Oh lekker inderdaad. Als je niet zo van geitenkaas houdt, kan je de geitenkaas ook vervangen door monchou, een neutrale roomkaas of zuivelspread.

 • Demi | StudioKOOK
  4 november 2016 om 10:34

  Wat een heerlijke combi! Lijkt me erg lekker.

 • Margot
  4 november 2016 om 10:30

  Vroeger vond ik dadels niet lekker, maar tegenwoordig gelukkig wel. Dit lijkt me dus lekker!

 • Anne
  4 november 2016 om 09:28

  Oh, ik heb ze wel eens zo gegeten maar nog nooit gebakken. Dit gaan we proberen, thnx voor de tip!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.