Camembert in brood (video)

Zin in een lekker borrelrecept? Maak eens camembert in brood. Het is eigenlijk een soort kaasfondue in brood. Maar dan nog makkelijker.! Hoe leuk is dit om te serveren op een feestje of een borrel met vrienden? En weet je wat nou zo fijn is? Het is in een mum van tijd klaar. Zo vervelend als je zelf de hele avond in de keuken staat en niet gezellig bij je gasten kan zitten. Dat is bij dit recept niet het geval. PS probeer ook eens een van onze andere borrelrecepten.

Camembert in brood

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ongesneden rond brood
  • 1 camembert
  • 1 teentje knoflook
  • 2 + 1 takjes rozemarijn
  • Zeezout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius boven- en onderwarmte.

  2. Begin met maken van de kruidenolie. Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook, rozemarijn en een snufje zeezout.

  3. Leg de camembert in het midden van het brood. Snijd met een mes rondom de camembert een cirkel in het brood. Hol het brood uit. Snijd de bovenkant van de kaas af, zodat hij nog beter smelt. Leg de camembert, zonder verpakking, in het brood.

  4. Maak in de rest van het brood inkepingen met een mes. Snijd het brood in, maar snij niet tot de bodem. Bestrijk de inkepingen met de kruidenolie.

  5. Bak het brood 15-20 minuten af in de oven. Het brood is klaar als de kaas gesmolten is. Garneer het brood met een takje rozemarijn.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in