Menu

Easy: Mexicaanse lasagne

We gaan weer op de Mexicaanse tour vandaag. Deze Mexicaanse lasagne maak je niet met lasagne bladen maar met wraps. Dat is superlekker. En vooral ook heel makkelijk. Das ook fijn. Eigenlijk lijkt dit recept wel een beetje op deze wraptaart, maar dan in een iets andere vorm. Ik ben dol op Mexicaanse recepten. Ze zijn lekker makkelijk en door het gebruik van bonen vullen (en voeden) ze ook goed. Ik heb standaard wel wat blikjes bonen in mijn voorraadkast staan. Ook gedroogde bonen, maar die gebruik ik eigenlijk nauwelijks. Want daar moet je 24 uur van tevoren al over nadenken. En dat doe ik nooit.

De brainstorm (ja het is een serieuze zaak)  voor het avondeten van de volgende dag begint die avond ervoor in bed. In mijn hoofd ga ik mijn koelkast bij langs. Wat heb ik nog en wat moet nodig op? En dan ga ik nadenken. Heel veel ideeën passeren de revue. Dat houdt nooit op bij mij zeg maar. Wat ik echt ga maken, dat wordt uiteindelijk pas de volgende middag beslist. Ik ben namelijk een Tweeling (van sterrenbeeld) en dan kan het zomaar zijn dat ik ineens geen zin heb in mijn idee van de vorige avond. Daarom maak ik ook nooit een weekmenu. Dat zou niet werken bij mij. Met een goedgevulde koelkast en nog een meer gevulde voorraadkast valt er gelukkig altijd wel iets te koken. Wraps heb ik standaard in huis, tomatensaus ook en zo ontstond deze easy Mexicaanse wrap lasagne. Een aanradertje hoor. Vast ook een hit bij kids. Lekker ideetje voor de herfstvakantie denk ik.

mexicaanse-lasagne mexicaanse-lasagne

Ingrediënten voor  2 – 4 personen
300 gr rundergehakt
4 wraps
1 avocado
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
200 gr kidneybonen (uit blik)
150 gr maïs (uit blik)
500 ml tomaten passata
60 gr geraspte cheddar
125 ml zure room
1 tl komijn
1 tl oregano
0,5 tl chipotle
1 tl paprikapoeder
Handje koriander
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Bak het gehakt rul in een grote koekenpan.

Pel de ui en snijd deze in halve ringen en hak de knoflook fijn, voeg dit bij het gehakt en bak mee.

Voeg de komijn, de oregano, het paprikapoeder en de chipotle bij het gehakt en bak mee. Kan je geen chipotle vinden, gebruik dan wat cayenne peper.

Snijd de paprika in blokjes en voeg deze bij het gehakt.

Voeg de tomatenpassata  (dat is gezeefde tomatensaus) en de bonen en de maïs toe. Laat de saus even sudderen en breng hem verder op smaak met peper en zout.

Neem een ovenschaal en verdeel een flinke lepel van de saus over de bodem. Snijd de wraps in vieren en bekleed de saus met een laagje wraps. Ik gebruikte 5 partjes per laag. Verdeel hierover weer een laag saus en bouw zo de Mexicaanse lasagne op. Eindig met een laagjes saus.

mexicaanse taco lasagne

Garneer de wrap lasagne met de geraspte cheddar en bak hem in 15 minuten af in de oven. De Mexicaanse lasagne is klaar als de kaas gesmolten is.

Garneer de taco lasagne met plakjes avocado, zure room en wat verse koriander.

Extra lekker met homemade guacamole en nacho chips.

mexicaanse taco lasagne

mexicaanse taco lasagne

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

26 reacties

 • Annika
  1 mei 2019 om 12:43

  Hi Jurgen, We gebruiken de chipotle (specerij). Deze is onder andere te koop bij de Albert Heijn. Ze staan tussen de andere specerijen.

 • Jurgen
  29 april 2019 om 14:36

  Ik lees in het heerlijke recept Chipotle. Bij het opzoeken merk ik dat er verschillende 'Chipotles' zijn.. Ik neem aan dat die niet de ketchup is, maar welke wel? En waar kan ik zoal internationale specerijen vinden? Alvast bedankt! Mvg, Jurgen

 • Fabienne
  24 oktober 2018 om 23:21

  Misschien een rare vraag maar is de tomatenpasata te vervangen? Ik ben allergies voor tomaat en zou dit recept graag proberen! Maar dan wel met een vervanger natuurloijk. Iemand misschien tips?

 • Annika
  26 september 2018 om 15:20

  Wat goed om te horen!

 • Charlotte
  26 september 2018 om 11:41

  Wat een heerlijk recept! Hier zitten we met twee vega’s dus heb het gehakt geruild voor vegetarische spekjes. Bovenop nog gegrilde paprikareepjes (omdat ik die overhad). Het recept is al meerdere malen rondgedeeld hier.

 • Pauline
  18 februari 2018 om 13:11

  Deze saus heeft wel een Mexicaans smaakje en is dus anders dan de traditionele bolognesesaus.

 • Marie stam
  15 februari 2018 om 17:30

  MKom je ook gewone lasganesaus (pakje) en verse ingrediënten gebruiken, dus eigenlijk alleen de lasganebladeren vervangen?

 • Annika
  28 oktober 2016 om 10:23

  Yum, dat klinkt goed. Fijn dat het lekker was :)

 • Elisa Van de Ree
  27 oktober 2016 om 17:41

  Ook ik heb net dit gerecht gemaakt en het viel super in de de smaak! Ik heb wel een courgette er door gedaan voor net wat meer groente en bovenop wat tacos voordat hij in de oven ging. JAMMMM. Zeker voor herhaling vatbaar.

 • Carolien Klevering
  21 oktober 2016 om 18:54

  Net gegeten, een "om vaker te doen" gerecht! Vooral met wat nacho chips erbij?. Dochter vond het niet zo fijn dat de wraps wat slap worden, heb ik zelf niet zo'n moeite mee.
  Zoons kwamen met de wens om het ook een keer met kip te maken....

 • Annika
  21 oktober 2016 om 09:54

  Goed om te horen!

 • Miep
  20 oktober 2016 om 16:02

  Deze lijkt me erg lekker! Ik ken al wel lasagne met wraps, de kinderen hier vinden deze inderdaad erg lekker?
  Deze maak ik dan in een taartblik. Die is rond en daar passen de tortilla's in z'n geheel in!

 • Wendy Van Ipkens
  20 oktober 2016 om 16:01

  Heb dit gisteren gemaakt en het was een groot succes. Echt heel erg lekker (en makkelijk).

 • Kim - Foodstyle
  20 oktober 2016 om 12:40

  Dat ziet er lekker uit. Ik maak bijna hetzelfde maar dan met tortilla chips. Deze is echter wel wat meer verantwoord, en daar houd ik dan weer van ;-)

 • Pauline
  20 oktober 2016 om 11:41

  Nou wat leuk om te horen :)

 • Corien
  20 oktober 2016 om 10:24

  Het was erg lekker en iedereen was er enthousiast over, "mag je vaker maken mam!"
  Ik had er nog wat losse tacochips bij met eigengemaakte guacemole (net als in je recept) en wat salsa. ?

 • Superheldin
  19 oktober 2016 om 18:22

  Deze bewaar ik! Dit klinkt als een perfect gerecht om 's middags al klaar te maken en 's avonds -vlak voor het avondeten- nog even in de oven te zetten, wat héél handig is met sportende kinderen die overal heengebracht en opgehaald moeten worden.

 • Pauline
  19 oktober 2016 om 16:33

  Dat klinkt als een heel goed idee.

 • [email protected]
  19 oktober 2016 om 15:06

  Dit is echt comfort food! I love it. De Mexicaanse keukens is een van mijn favoriete keukens. Woehoe!

 • Corien
  19 oktober 2016 om 14:15

  Lekker!! Goed idee voor deze herfstvakantie ? Ik weet wat wij vanavond eten.
  Ik denk alleen dat ik de lasagne aftop met gecrunchte tacochipjes en wat geraspte (geiten) kaas voor het mexicaanse effect. Mmmm ik heb er nu al zin in en weet zeker dat de rest van ons gezin ervan gaat smullen.

 • Anita Willems
  19 oktober 2016 om 12:40

  Bedankt hier voor! Heb net van de week zelf tortilla's gemaakt, dus die komen nu goed van pas. Heel handig om bonen op voorraad te hebben.
  Doordat ik meestal wel basisproducten zoals tomatensaus, kaas, bonen, rijst, pasta, wraps op voorraad heb, maak ik geen weekmenu, maar bedenk een gerecht aan de hand van de verse groente die ik met mijn groentepakket krijg.

 • Elka
  19 oktober 2016 om 10:52

  Oh nee......voeg ze ook toe......

 • Elka
  19 oktober 2016 om 10:51

  En de mais en bonen blijven op het aanrecht toekijken.....

 • Margot
  19 oktober 2016 om 10:05

  Een weekmenu maken doe ik ook niet, maar dit wil ik komende week wel een keer eten!

 • janneke
  19 oktober 2016 om 09:30

  Wat een topidee!!!!! ik doe wel aan een weekplanning maar hij staat er voor volgende week op hoor!!! dat wordt smikkelen

 • Simone
  19 oktober 2016 om 09:10

  Mmmm klinkt heerlijk! Op de avacado en de zure room na, zou ik alle ingrediënten gebruiken.. Deze sla ik dus zeker op. Dat euvel met 24 uur vantevoren bedenken wat je wilt eten herken ik wel. Dat gebeurt hier ook zelden tot nooit.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.