mexicaanse-lasagne

Fresh & Easy: Mexicaanse lasagne

We gaan weer op de Mexicaanse tour vandaag. Deze Mexicaanse lasagne maak je niet met lasagne bladen maar met wraps. Dat is superlekker. En vooral ook heel makkelijk. Das ook fijn. Eigenlijk lijkt dit recept wel een beetje op deze wraptaart, maar dan in een iets andere vorm. Ik ben dol op Mexicaanse recepten. Ze zijn lekker makkelijk en door het gebruik van bonen vullen (en voeden) ze ook goed. Ik heb standaard wel wat blikjes bonen in mijn voorraadkast staan. Ook gedroogde bonen, maar die gebruik ik eigenlijk nauwelijks. Want daar moet je 24 uur van tevoren al over nadenken. En dat doe ik nooit.

De brainstorm (ja het is een serieuze zaak)  voor het avondeten van de volgende dag begint die avond ervoor in bed. In mijn hoofd ga ik mijn koelkast bij langs. Wat heb ik nog en wat moet nodig op? En dan ga ik nadenken. Heel veel ideeën passeren de revue. Dat houdt nooit op bij mij zeg maar. Wat ik echt ga maken, dat wordt uiteindelijk pas de volgende middag beslist. Ik ben namelijk een Tweeling (van sterrenbeeld) en dan kan het zomaar zijn dat ik ineens geen zin heb in mijn idee van de vorige avond. Daarom maak ik ook nooit een weekmenu. Dat zou niet werken bij mij. Met een goedgevulde koelkast en nog een meer gevulde voorraadkast valt er gelukkig altijd wel iets te koken. Wraps heb ik standaard in huis, tomatensaus ook en zo ontstond deze easy Mexicaanse wrap lasagne. Een aanradertje hoor. Vast ook een hit bij kids. Lekker ideetje voor de herfstvakantie denk ik.

mexicaanse-lasagne mexicaanse-lasagne

Ingrediënten voor  2 – 4 personen
300 gr rundergehakt
4 wraps
1 avocado
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
200 gr kidneybonen (uit blik)
150 gr maïs (uit blik)
500 ml tomaten passata
60 gr geraspte cheddar
125 ml zure room
1 tl komijn
1 tl oregano
0,5 tl chipotle
1 tl paprikapoeder
Handje koriander
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Bak het gehakt rul in een grote koekenpan.

Pel de ui en snijd deze in halve ringen en hak de knoflook fijn, voeg dit bij het gehakt en bak mee.

Voeg de komijn, de oregano, het paprikapoeder en de chipotle bij het gehakt en bak mee. Kan je geen chipotle vinden, gebruik dan wat cayenne peper.

Snijd de paprika in blokjes en voeg deze bij het gehakt.

Voeg de tomatenpassata  (dat is gezeefde tomatensaus) en de bonen en de maïs toe. Laat de saus even sudderen en breng hem verder op smaak met peper en zout.

Neem een ovenschaal en verdeel een flinke lepel van de saus over de bodem. Snijd de wraps in vieren en bekleed de saus met een laagje wraps. Ik gebruikte 5 partjes per laag. Verdeel hierover weer een laag saus en bouw zo de Mexicaanse lasagne op. Eindig met een laagjes saus.

mexicaanse taco lasagne

Garneer de wrap lasagne met de geraspte cheddar en bak hem in 15 minuten af in de oven. De Mexicaanse lasagne is klaar als de kaas gesmolten is.

Garneer de taco lasagne met plakjes avocado, zure room en wat verse koriander.

Extra lekker met homemade guacamole en nacho chips.

mexicaanse taco lasagne

mexicaanse taco lasagne

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

5 x culinaire shop adresjes in Haarlem
Smashed potatoes
Bewaar
21 Comments
 • Marie stam

  15 februari 2018 at 17:30 Beantwoorden

  MKom je ook gewone lasganesaus (pakje) en verse ingrediënten gebruiken, dus eigenlijk alleen de lasganebladeren vervangen?

  • Pauline

   18 februari 2018 at 13:11 Beantwoorden

   Deze saus heeft wel een Mexicaans smaakje en is dus anders dan de traditionele bolognesesaus.

 • Elisa Van de Ree

  27 oktober 2016 at 17:41 Beantwoorden

  Ook ik heb net dit gerecht gemaakt en het viel super in de de smaak! Ik heb wel een courgette er door gedaan voor net wat meer groente en bovenop wat tacos voordat hij in de oven ging. JAMMMM. Zeker voor herhaling vatbaar.

  • Annika

   28 oktober 2016 at 10:23 Beantwoorden

   Yum, dat klinkt goed. Fijn dat het lekker was 🙂

 • Carolien Klevering

  21 oktober 2016 at 18:54 Beantwoorden

  Net gegeten, een “om vaker te doen” gerecht! Vooral met wat nacho chips erbij?. Dochter vond het niet zo fijn dat de wraps wat slap worden, heb ik zelf niet zo’n moeite mee.\r\nZoons kwamen met de wens om het ook een keer met kip te maken….

 • Miep

  20 oktober 2016 at 16:02 Beantwoorden

  Deze lijkt me erg lekker! Ik ken al wel lasagne met wraps, de kinderen hier vinden deze inderdaad erg lekker?\r\nDeze maak ik dan in een taartblik. Die is rond en daar passen de tortilla’s in z’n geheel in!

 • Wendy Van Ipkens

  20 oktober 2016 at 16:01 Beantwoorden

  Heb dit gisteren gemaakt en het was een groot succes. Echt heel erg lekker (en makkelijk).

 • Kim - Foodstyle

  20 oktober 2016 at 12:40 Beantwoorden

  Dat ziet er lekker uit. Ik maak bijna hetzelfde maar dan met tortilla chips. Deze is echter wel wat meer verantwoord, en daar houd ik dan weer van 😉

 • Superheldin

  19 oktober 2016 at 18:22 Beantwoorden

  Deze bewaar ik! Dit klinkt als een perfect gerecht om ‘s middags al klaar te maken en ‘s avonds -vlak voor het avondeten- nog even in de oven te zetten, wat héél handig is met sportende kinderen die overal heengebracht en opgehaald moeten worden.

 • Jonna@Burgertrutjes

  19 oktober 2016 at 15:06 Beantwoorden

  Dit is echt comfort food! I love it. De Mexicaanse keukens is een van mijn favoriete keukens. Woehoe!

 • Corien

  19 oktober 2016 at 14:15 Beantwoorden

  Lekker!! Goed idee voor deze herfstvakantie ? Ik weet wat wij vanavond eten.\r\nIk denk alleen dat ik de lasagne aftop met gecrunchte tacochipjes en wat geraspte (geiten) kaas voor het mexicaanse effect. Mmmm ik heb er nu al zin in en weet zeker dat de rest van ons gezin ervan gaat smullen.

  • Pauline

   19 oktober 2016 at 16:33 Beantwoorden

   Dat klinkt als een heel goed idee.

   • Corien

    20 oktober 2016 at 10:24 Beantwoorden

    Het was erg lekker en iedereen was er enthousiast over, “mag je vaker maken mam!” \r\nIk had er nog wat losse tacochips bij met eigengemaakte guacemole (net als in je recept) en wat salsa. ?

 • Anita Willems

  19 oktober 2016 at 12:40 Beantwoorden

  Bedankt hier voor! Heb net van de week zelf tortilla’s gemaakt, dus die komen nu goed van pas. Heel handig om bonen op voorraad te hebben.\r\nDoordat ik meestal wel basisproducten zoals tomatensaus, kaas, bonen, rijst, pasta, wraps op voorraad heb, maak ik geen weekmenu, maar bedenk een gerecht aan de hand van de verse groente die ik met mijn groentepakket krijg.

 • Elka

  19 oktober 2016 at 10:52 Beantwoorden

  Oh nee……voeg ze ook toe……

 • Elka

  19 oktober 2016 at 10:51 Beantwoorden

  En de mais en bonen blijven op het aanrecht toekijken…..

 • Margot

  19 oktober 2016 at 10:05 Beantwoorden

  Een weekmenu maken doe ik ook niet, maar dit wil ik komende week wel een keer eten!

 • janneke

  19 oktober 2016 at 09:30 Beantwoorden

  Wat een topidee!!!!! ik doe wel aan een weekplanning maar hij staat er voor volgende week op hoor!!! dat wordt smikkelen

 • Simone

  19 oktober 2016 at 09:10 Beantwoorden

  Mmmm klinkt heerlijk! Op de avacado en de zure room na, zou ik alle ingrediënten gebruiken.. Deze sla ik dus zeker op. Dat euvel met 24 uur vantevoren bedenken wat je wilt eten herken ik wel. Dat gebeurt hier ook zelden tot nooit.

Plaats een reactie