fbpx
Menu

Marmercake met chocolade ganache

Vandaag deel ik het recept van deze superlekkere marmercake met chocolade ganache. Oh my, dat klinkt goed toch? Marmercake en ik gaan way back. Vroeger bakte mijn moeder deze cake regelmatig. Weliswaar uit een pakje, maar toch vond ik het toen lekker. Ik vond het vooral leuk dat de cake twee kleuren had en was al lang blij dat ik weer iets lekkers mocht eten. Maar de tijden zijn veranderd. Geen pakjes en zakjes meer voor mij, maar bakken from scratch. En eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld.  Je moet weliswaar iets meer handelingen verrichten, maar het is ook weer geen hogere wiskunde. Nee hoor, iedereen kan dit!

Je kunt de chocolade ganache ook achterwege laten, dan heb je een gewone marmercake. Maar de ganache maakt hem wel extra lekker hoor. Echt iets voor een baking sunday, dan heb je er de hele week plezier. van.

Marmercake

Ingrediënten
200 gr zachte roomboter
175 gr suiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
Snuf zout
75 gr pure chocola

Voor de ganache
125 ml slagroom
125 gr pure chocola

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Klop de boter en de suiker romig met een mixer of keukenmachine.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Meng dit kort door elkaar.

Smelt de pute chocola au bain marie of in de magnetron. Laat dit iets afkoelen. Meng de chocola door 1/3 van het cakebeslag.

Giet het beslag in de cakevorm. Begin met een laag vanille beslag en voeg daarna het chocolade beslag toe. Trek met een mes lijnen door het beslag, zodat je een gemarmerd effect krijgt.

Bak de cake in 60 minuten gaar in de oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.

Voor de ganache hak je de chocola in stukjes. Verwarm de slagroom en voeg vervolgens de pure chocola toe. Meng dit door elkaar. De ganache is klaar als het een glanzende massa is geworden. Laat hem iets afkoelen.

Bestrijk de cake met de chocolade ganache.

Marmercake

Marmercake

Marmercake

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

10 reacties

  • Veertje
    19 juni 2018 om 21:47

    Er staat: 'Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Meng dit kort door elkaar.'Kan dit met de mixer? (Of is het beter met een lepel of spatel?)

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 juni 2018 om 19:30

    Dat kan allebei. Je kan het heel kort mixen of voorzichtig spatelen.

    Beantwoorden
  • Marian Hofman
    12 november 2017 om 21:56

    Hoi! Heerlijk!!! Welke maat bakvorm gebruik je?

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 november 2017 om 17:36

    Een 23 cm

    Beantwoorden
  • Jonna@Burgertrutjes
    30 oktober 2016 om 21:26

    Dit maak ik ook heel vaak, alleen dan niet met ganache maar dat ga ik wel doen de volgende keer! Zo lekker! Vriendlief vindt marmercake het allerlekkerste ooit.

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    30 oktober 2016 om 15:42

    Hmm, marmercake is al lekker, moet je nagaan met chocolade ganache erover! Heerlijk!

    Beantwoorden
  • Arnold
    30 oktober 2016 om 13:27

    Moer er dan geen vanille extract of suiker bij? Je heb het namelijk over vanille beslag. Maar dit komt niet terug in de ingrediënten.

    Beantwoorden
  • Annika
    1 november 2016 om 13:56

    Nee hoor, met vanille beslag bedoelen we het 'blanke' beslag :)

    Beantwoorden
  • Margot
    30 oktober 2016 om 11:36

    Ik denk dat ik mijn man hier een keer mee ga verrassen! Yum!

    Beantwoorden
  • Naomi
    30 oktober 2016 om 11:13

    Lijkt me heerlijk en je hebt ook niet zo heel veel nodig. Altijd fijn!

    x

    Beantwoorden

Reactie plaatsen