Marmercake

Marmercake met chocolade ganache

Vandaag deel ik het recept van deze superlekkere marmercake met chocolade ganache. Oh my, dat klinkt goed toch? Marmercake en ik gaan way back. Vroeger bakte mijn moeder deze cake regelmatig. Weliswaar uit een pakje, maar toch vond ik het toen lekker. Ik vond het vooral leuk dat de cake twee kleuren had en was al lang blij dat ik weer iets lekkers mocht eten. Maar de tijden zijn veranderd. Geen pakjes en zakjes meer voor mij, maar bakken from scratch. En eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld.  Je moet weliswaar iets meer handelingen verrichten, maar het is ook weer geen hogere wiskunde. Nee hoor, iedereen kan dit!

Je kunt de chocolade ganache ook achterwege laten, dan heb je een gewone marmercake. Maar de ganache maakt hem wel extra lekker hoor. Echt iets voor een baking sunday, dan heb je er de hele week plezier. van.

Marmercake

Ingrediënten
200 gr zachte roomboter
175 gr suiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
Snuf zout
75 gr pure chocola

Voor de ganache
125 ml slagroom
125 gr pure chocola

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Klop de boter en de suiker romig met een mixer of keukenmachine.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Meng dit kort door elkaar.

Smelt de pute chocola au bain marie of in de magnetron. Laat dit iets afkoelen. Meng de chocola door 1/3 van het cakebeslag.

Giet het beslag in de cakevorm. Begin met een laag vanille beslag en voeg daarna het chocolade beslag toe. Trek met een mes lijnen door het beslag, zodat je een gemarmerd effect krijgt.

Bak de cake in 60 minuten gaar in de oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.

Voor de ganache hak je de chocola in stukjes. Verwarm de slagroom en voeg vervolgens de pure chocola toe. Meng dit door elkaar. De ganache is klaar als het een glanzende massa is geworden. Laat hem iets afkoelen.

Bestrijk de cake met de chocolade ganache.

Marmercake

Marmercake

Marmercake

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Editorial: Confessions of a shopaholic
Galette met paddenstoelen + Happy birthday to Annika
Bewaar
6 Comments
 • Jonna@Burgertrutjes

  30 oktober 2016 at 21:26 Beantwoorden

  Dit maak ik ook heel vaak, alleen dan niet met ganache maar dat ga ik wel doen de volgende keer! Zo lekker! Vriendlief vindt marmercake het allerlekkerste ooit.

 • Daniëlle

  30 oktober 2016 at 15:42 Beantwoorden

  Hmm, marmercake is al lekker, moet je nagaan met chocolade ganache erover! Heerlijk!

 • Arnold

  30 oktober 2016 at 13:27 Beantwoorden

  Moer er dan geen vanille extract of suiker bij? Je heb het namelijk over vanille beslag. Maar dit komt niet terug in de ingrediënten.

  • Annika

   1 november 2016 at 13:56 Beantwoorden

   Nee hoor, met vanille beslag bedoelen we het ‘blanke’ beslag 🙂

 • Margot

  30 oktober 2016 at 11:36 Beantwoorden

  Ik denk dat ik mijn man hier een keer mee ga verrassen! Yum!

 • Naomi

  30 oktober 2016 at 11:13 Beantwoorden

  Lijkt me heerlijk en je hebt ook niet zo heel veel nodig. Altijd fijn!\r\n\r\nx

Plaats een reactie