fbpx
Menu

Easy: Italiaanse kipstoofpot

Deze kipstoofpot is enerzijds heel zomers, door de Mediterrane smaken en het gebruik van lekker veel tomaten. Anderzijds doet een stoofpotje mij echt denken aan de herfst. Terwijl je stoofvlees op het vuur staat te pruttelen, vult je hele keuken zich met geuren die je doen watertanden. Knoflook, uien en verse en gedroogde kruiden zoals basilicum en oregano. Heerlijk vind ik dat! Bij een stoofpotje geldt vaak, hoe langzamer hoe lekkerder. Hoe langer het vlees stooft, des te zachter en malser het wordt.

In dit recept heb ik kipdrumsticks gebruikt. Na een uurtje stoven was de kip zo zacht geworden, dat het meteen van het bot afviel. Kluiven is dus niet nodig. Kip heeft niet zo lang nodig. Zou je een stoofpotje van bijvoorbeeld rundvlees maken, tel er dan gerust een uurtje bij op. Om het een Italiaanse touch te geven voegde ik nog olijven toe. Lekker! En de kruiden geven het natuurlijk ook al haar herkenbare Italiaanse smaak. Het is lekker om dit stoofpotje met een beetje pasta te eten, tagliatelle bijvoorbeeld. Maar het kan ook met rijst of quinoa, of aardappelpuree. Net waar jij zin in hebt. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Italiaanse kip stoofpot

ingredienten-knoflook

Ingrediënten voor 4 personen
8 flinke drumsticks zonder vel
3 paprika’s
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
800 gr tomatenblokjes (uit blik)
Scheutje rode wijn
150 gr olijven (ik nam Kalamata olijven)
2 tl oregano
Handje verse basilicum
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Breng de drumsticks op smaak met peper en zout. Ik had flinke drumsticks van de Lindenhoff. Als je kleintjes hebt zou ik eentje extra per persoon toevoegen.

Bak de drumsticks rondom goudbruin in een flinke stoofpan in wat olijfolie.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Voeg dit bij de kip en bak kort mee. Als je pan te klein is, kan je de kip ook even uit de pan halen. Dat bakt misschien net wat makkelijker.

Snijd de paprika’s in blokjes en bak deze mee.

Blus het geheel af met een scheutje rode wijn.

Voeg nu de tomatenblokjes, de oregano en de olijven toe. Laat de kipstoofpot op een zacht vuur, een uurtje stoven. De kip is klaar als deze makkelijk loslaat van het bot.

Breng de Italiaanse kipstoofpot op smaak met peper en zout en een handje verse basilicum.

Serveer met pasta, rijst of quinoa.

Italiaanse kip stoofpot

Italiaanse kip stoofpot

Italiaanse kip stoofpot

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD is uit. Met 90 (nieuwe) lichte en makkelijke recepten. En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

25 reacties

  • Ellen Dijk
    20 augustus 2019 om 20:33

    Was echt heerlijk!, Wel extra wat peperoncino olie erbij gedaan. En een courgette toegevoegd . Heerlijk mediterraans stoofpotje Was smullen met lekker brood erbij. Snel weer keer maken!

  • Nanette Bakkeren-van de Coterlet
    11 januari 2019 om 21:12

    Was heerlijk!!

  • Annika
    13 november 2018 om 08:14

    Dat is wel minder lekker inderdaad.

  • Jessie
    9 november 2018 om 21:18

    Kun je dit stoofpotje ook met een ander (gezonder) deel van de kip maken, zoals kipfilet? Of wordt het dan te droog denken jullie?

  • Annika
    7 november 2018 om 11:49

    Ja hoor, dat kan wel!

  • Monique van de Riet
    1 november 2018 om 09:45

    Kan ik de italiaanse stoofpot ook daags van te voren maken? Dit ivm.de kip. Hartelijke groet Monique

  • Aline van der Wind
    30 september 2017 om 20:33

    Dit was echt heerlijk! Viel goed in de smaak :)

  • Annika
    16 augustus 2017 om 13:44

    Dit gerecht stoven we een uurtje ongeveer, dat moet voldoende zijn.

  • Iris Goudsmit
    16 augustus 2017 om 09:36

    Beetje in verband met timemangement, maar hoelang doet de kip er ongeveer over om los te raken van zijn vel? Dan weet ik of ik dit receptje door de weeks kan inplannen, of dat ik er echt even de tijd voor moet nemen. X

  • Pauline
    13 juli 2017 om 14:39

    Zeker, dat kan heel goed met stoofpotjes.

  • Daniëlle
    12 juli 2017 om 20:32

    Hoi Pauline, Wat een lekker gerecht! Is het ook mogelijk om het te maken en later op te warmen? Groetjes Daniëlle

  • Flo
    3 mei 2017 om 09:50

    Heerlijk recept! Wel met een pepertje erbij.

  • Annika
    28 maart 2017 om 13:41

    Dat zijn de drumsticks die zonder vel verkocht worden, je ziet dus direct het vlees.

  • Jacqueline
    27 maart 2017 om 22:39

    Misschien rare vraag Pauline Maar wat bedoel je met drumsticks zonder vel?

  • Thais Mertens
    2 februari 2017 om 12:58

    Ik heb dit stoofpotje met Nieuwjaar mee op het buffet menu gezet! Groot succes dit weekend staat hij terug op de menu :)

  • Willeke Stekelenburg
    13 november 2016 om 18:52

    Vandaag het stoofpotje gemaakt. Lekker hoor! Aan het einde de botjes er alvast uitgehaald om viezelende kinderen voor te zijn. Beetje maizena toegevoegd voor een iets dikkere saus. De bordjes gingen goed leeg maar het recept is wel veel voor 4 personen.

  • Linda
    5 oktober 2016 om 18:41

    Zo, was dat even superlekker! !!
    Ik had zin in stoof (want herfst) en Mediterraans (want prachtig weer).
    Heerlijk recept. Heb er nog wat overgebleven kastanjechampignons bij gedaan.
    Gegeten met rijst maar vanwege de heerlijke saus. ....volgende keer met Turks brood. Lekker soppen ?

  • Daniëlle
    5 oktober 2016 om 17:55

    Lijkt mij heerlijk! Van het weekend krijg ik eters, dus ik denk dat ik dit ga maken!

  • Rachel Kromdijk
    5 oktober 2016 om 15:49

    Dit trekt gelijk mijn aandacht, looking good!

  • Nicole
    5 oktober 2016 om 15:04

    Dit klinkt heerlijk Pauline! Deze sla ik op :)

  • Margot
    5 oktober 2016 om 13:58

    Dat ziet er heerlijk uit!

  • Demi | DE KOOKFABRIEK
    5 oktober 2016 om 08:59

    Lijkt me echt heerlijk! Ideaal voor het najaar.

  • karlien
    5 oktober 2016 om 08:49

    Ziet er heel goed uit!!

  • [email protected]
    5 oktober 2016 om 08:40

    Stoofpot maak ik eigenlijk altijd met rundvlees. Kip lijkt me ook wel lekker

  • Rena
    5 oktober 2016 om 07:44

    Yes, this is a wonderful summer meal!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.