feta peppadew dip

Weekendbites: Feta Peppadew dip

Ik heb weer een lekkere weekendbite voor jullie, een Feta Peppadew dip. Ik ben dol op feta dip. In Griekenland staat het standaard op elke menukaart. Alleen heet het dan Tirokafteri. De Tirokafteri wordt gemaakt met rode pepertjes, maar je ziet ook wel eens varianten met aubergine of knoflook. Ik heb nu een versie gemaakt met peppadews. Je kent ze vast wel, die kleine zoet pikante pepertjes. Deze kun je ook gewoon zo eten als borrelhapje, gevuld met roomkaas. Maar door deze fetadip zijn ze superlekker. De dip word er een tikkeltje pikant van, maar niet te. Daar hou ik van!

Ik serveer de feta peppadew dip nu met flatbread. Maar je kunt het natuurlijk ook met vers stokbrood of pitabroodjes serveren. Ik vind het een lekker borrelhapje om het weekend mee te beginnen. Zet nog wat andere snacks en een wijntje (of fris) op tafel en het borrelen kan beginnen. Over het weekend gesproken, ik ga zaterdag weer even naar het hoge noorden. Gezellig wat vrienden opzoeken en hun nieuwe huis bekijken. Hebben jullie nog leuke plannen dit weekend?

feta peppadew dip

Ingrediënten voor +/- 200 gr dip
150 gr feta
100 gr peppadews
1 knoflookteen
Sap van een halve citroen
1 el zure room
Peper en zout

Zo maak je het
Hak de knoflook fijn.

Doe de feta, de peppadews en de knoflook in de kom van je keukenmachine. Mix het geheel tot een glad en egaal mengsel.

Voeg de zure room en het sap van een halve citroen toe en mix het mengsel nogmaals kort. Breng de dip op smaak met peper en zout.

Serveer de feta peppadew dip met flatbread of pita’s.

Dit recept is Voedselzandloper proof. 

feta peppadew dip
feta peppadew dip

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

BESTEL nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Stroopwafelcake van Laura
Hotspot: Cups and Leafs
Bewaar
12 Comments
 • Chantalle

  6 december 2016 at 17:06 Beantwoorden

  Hoi, zou dit receptje graag met de kerst bij de borrel willen serveren. Alleen is mijn vraag hoe lang kan ik het bewaren?

  • Pauline

   7 december 2016 at 22:10 Beantwoorden

   Je kunt het een dag of 2 bewaren in de koelkast.

 • Marloes

  5 november 2016 at 18:49 Beantwoorden

  Ik houd helemaal niet van feta. Wat zou een goede vervanger voor de feta zijn?

 • Caroline

  14 oktober 2016 at 20:23 Beantwoorden

  Maak je dat flatbread ook zelf? En zo ja hoe?

 • Daniëlle

  14 oktober 2016 at 16:14 Beantwoorden

  Lijkt mij erg lekker! Ben dol op peppadew in smeerseltjes!

 • Margot

  14 oktober 2016 at 12:05 Beantwoorden

  Dat lijkt me heerlijk! Leuke combinatie!

 • Iris van Kuijk

  14 oktober 2016 at 11:40 Beantwoorden

  Zitten peppadews in een potje? Lijkt me heerlijk!

 • Desiré van den Beld

  14 oktober 2016 at 09:39 Beantwoorden

  Ohhh mijn favoriet! Alleen nog nooit zelf gemaakt, Haha! Vanavond proberen! ?

 • Anne

  14 oktober 2016 at 09:03 Beantwoorden

  Ah lekker, dit ziet er echt goed uit. Super handig als hapje dit weekend, thnx voor het recept.

Plaats een reactie