fbpx
Menu

Weekendbites: Feta Peppadew dip

Ik heb weer een lekkere weekendbite voor jullie, een Feta Peppadew dip. Ik ben dol op feta dip. In Griekenland staat het standaard op elke menukaart. Alleen heet het dan Tirokafteri. De Tirokafteri wordt gemaakt met rode pepertjes, maar je ziet ook wel eens varianten met aubergine of knoflook. Ik heb nu een versie gemaakt met peppadews. Je kent ze vast wel, die kleine zoet pikante pepertjes. Deze kun je ook gewoon zo eten als borrelhapje, gevuld met roomkaas. Maar door deze fetadip zijn ze superlekker. De dip word er een tikkeltje pikant van, maar niet te. Daar hou ik van!

Ik serveer de feta peppadew dip nu met flatbread. Maar je kunt het natuurlijk ook met vers stokbrood of pitabroodjes serveren. Ik vind het een lekker borrelhapje om het weekend mee te beginnen. Zet nog wat andere snacks en een wijntje (of fris) op tafel en het borrelen kan beginnen. Over het weekend gesproken, ik ga zaterdag weer even naar het hoge noorden. Gezellig wat vrienden opzoeken en hun nieuwe huis bekijken. Hebben jullie nog leuke plannen dit weekend?

feta peppadew dip

Ingrediënten voor +/- 200 gr dip
150 gr feta
100 gr peppadews
1 knoflookteen
Sap van een halve citroen
1 el zure room
Peper en zout

Zo maak je het
Hak de knoflook fijn.

Doe de feta, de peppadews en de knoflook in de kom van je keukenmachine. Mix het geheel tot een glad en egaal mengsel.

Voeg de zure room en het sap van een halve citroen toe en mix het mengsel nogmaals kort. Breng de dip op smaak met peper en zout.

Serveer de feta peppadew dip met flatbread of pita’s.

Dit recept is Voedselzandloper proof. 

feta peppadew dip
feta peppadew dip

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

BESTEL nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

12 reacties

  • Chantalle
    6 december 2016 om 17:06

    Hoi, zou dit receptje graag met de kerst bij de borrel willen serveren. Alleen is mijn vraag hoe lang kan ik het bewaren?

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 december 2016 om 22:10

    Je kunt het een dag of 2 bewaren in de koelkast.

    Beantwoorden
  • Marloes
    5 november 2016 om 18:49

    Ik houd helemaal niet van feta. Wat zou een goede vervanger voor de feta zijn?

    Beantwoorden
  • Caroline
    14 oktober 2016 om 20:23

    Maak je dat flatbread ook zelf? En zo ja hoe?

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 oktober 2016 om 18:30

    Soms wel en soms niet. Dit is wel een fijn recept http://uitpaulineskeuken.nl/2016/05/easy-flatbread-recept.html

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    14 oktober 2016 om 16:14

    Lijkt mij erg lekker! Ben dol op peppadew in smeerseltjes!

    Beantwoorden
  • Margot
    14 oktober 2016 om 12:05

    Dat lijkt me heerlijk! Leuke combinatie!

    Beantwoorden
  • Iris van Kuijk
    14 oktober 2016 om 11:40

    Zitten peppadews in een potje? Lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  • Annika
    14 oktober 2016 om 11:47

    Ja, die zitten in een potje! En het is idd heerlijk :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 oktober 2016 om 18:31

    Ja inderdaad.

    Beantwoorden
  • Desiré van den Beld
    14 oktober 2016 om 09:39

    Ohhh mijn favoriet! Alleen nog nooit zelf gemaakt, Haha! Vanavond proberen! ?

    Beantwoorden
  • Anne
    14 oktober 2016 om 09:03

    Ah lekker, dit ziet er echt goed uit. Super handig als hapje dit weekend, thnx voor het recept.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen