Menu
Foto-21-10-16-22-53-18.jpg

Diary Oktober #1

Nog 9 weken en dan is het Kerst. OMG! Wat gaat de tijd hard. Ik heb de eerste kerstbrainstorm al gehad met Annika. En binnenkort zullen we ook echt beginnen met koken. Maar eerst nog volop herfstplaatjes. Wat een fijn seizoen is dit. Ik slaap extra lekker als het buiten hard waait en regent. En geniet nog meer van mijn koffie kopje op de bank nadat ik zeiknat thuisgekomen ben. Wat wij de afgelopen weken allemaal uitgespookt hebben zie je hieronder.

tips stockholm

Ik was in Stockholm, maar daar heb ik jullie al alles over verteld in dit artikel. 

mijn keuken

Het enige dat ik daar kocht was een setje maatlepels en dit fijne rekje voor aan de muur. Mijn keuken wordt steeds een beetje gezelliger.

stach

Thuis lag er fijne foodpost op mij te wachten. Het meeste laten Annika en ik zien op Insta stories. Maar af en toe maken we ook een kiekje voor in ons dagboekje zoals ook met deze chocolade van Stach. De pinda cookie crunch is mijn nieuwe favo. Maar deze met cranberry en salted karamel is ook fijn.

gruffalo kinderkookboek

Ik liet dit Gruffalo kinderkookboek zien op Instastories en jullie gingen helemaal los. Het is ook echt een heel leuk boek. Ik kende zelf de gruffalo’s niet, hoewel ik vroeger wel heel veel las. Je kunt het boek kopen in de boekhandels en online bij Libris.

Nuts about Nature

En we ontvingen een leuk pakketje van Nuts About Nature. Met daarin een multipack Dagelijks Portie Noten. In elk doosje zitten 5 zakjes met precies 25gr aan noten. Lekker makkelijk dus. Daarnaast hebben ze ook combinaties van noten met fruit, bonen en pitten bedacht die in packs van 50gr zitten. De 25gr zakjes worden verkocht bij PLUS en binnenkort ook bij Hoogvliet en Deen. De multipacks kun je kopen bij de AH.

feel good food

Met mijn boek Feel Good Food, gaat het ook supergoed. Ik word zo intens gelukkig als ik dit soort foto’s voorbij zie komen op Instagram. Als je iets maakt mijn van blog of boek, gebruik dan vooral de hashtag #uitpaulineskeuken. Ik bekijk ze allemaal.

hdc media

Ik stond met een heel groot interview in verschillende regionale kranten. Zoals de Alkmaarsche courant, het Leids dagblad en het Haarlems dagblad. Echt heel leuk dat er zoveel aandacht is voor mijn nieuwe boek in de media.

100% nl

En dit leuke artikel stond in 100% nl magazine. Samen met Francesca, Leonie en Remko werden we geïnterviewd over onze kijk op voeding. En dat is voor ieder van ons verschillend. Leuk om te lezen.
scheveningen

Werden we zomaar getrakteerd op een mooie zomerdag. Maurits en ik gingen bij vrienden op bezoek in Scheveningen. En op zo’n prachtige dag kan een bezoekje aan het strand natuurlijk niet uitblijven.
blenderMet een vriendinnetje ging ik lunchen bij Blender. Ik nam de boekweitwrap met mango, spinazie en feta. Yum.

staal haarlem

En het hoogtepunt van afgelopen week was toch wel het Feel Good Food diner bij Staal. Samen met boekhandel de Vries organiseerden we een Eat & Read. Het was supergezellig, de hele tent zat vol en Sabien heeft heerlijk gekookt uit mijn boek.

vega filet americain fattoush

Op het menu stonden o.a. de lekkere groentespreads. Vooral de vega filet americain viel bij iedereen goed in de smaak. Daarna kregen we een lekker bloemkoolsoepje. Als hoofdgerecht werden er lekker schalen op tafel gezet met de Griekse kip uit de oven, de zuurkool tortilla met zoete aardappel en fattoush.

appel crumbleHet toetjes was mijn appel hazelnoot crumble. Hier had Sabien nog wat kweeperen aan toegevoegd. Van eigen boom. En wat bramen voor de kleur. Superlekker allemaal.

pauline en annika

Samen met mijn bloggende wederhelft <3

feel good food pauline

Uiteraard werd mijn boek verkocht en deze signeerde ik met liefde. Ik word blij van mensen die blij worden van mijn boeken.

pauline

En mijn grote liefde was natuurlijk ook van de partij. Het is zo fijn dat Maurits zo betrokken is in alles was ik doe. Hij vindt het supercool, helpt mij met alles waar hij kan en is mijn persoonlijke PR man. Er is inmiddels niemand op de Zuidas (daar werkt Maurits) die mijn blog niet kent. 😉 Je weet wat ze zeggen he, liefde van de man gaat door de maag <3

Kweepeer

Samen met Annika ging ik weer eens naar de Markthal in Rotterdam. Daar zagen we onder andere deze kwee(k?)peren, haha…Ik wilde een hele lading aan lekkere dingen halen, maar helaas zijn er een aantal zaken gesloten. Ik heb daarom thuis nog een online bestelling geplaatst bij de Lindenhoff.

Fooddelicous

Daarna brachten we een bezoekje aan Foodelicious. Een van mijn favo winkels! Hier verkopen ze tientallen lekkere olietjes en azijnen. Maar ook lekkere ketchup, sausjes en chocola. Je kunt wel raden dat ik niet met lege handen naar huis ging..

Foodpost

En er kwam nog meer leuke foodpost binnen. Mijn favoriet, ijs! Ben & Jerry’s heeft twee nieuwe smaken uitgebracht. One Sweet World heeft een koffiesmaak (yes!) met salted caramel, marshmallow en chocolate chunks. De andere is karamelijs met salted caramel, chocolade brownies en choco cookies. De koffiesmaak is mijn favoriet. Welke lijkt jou het lekkerst?

Annika

En Annika ging lunchen met niemand minder dan Donal Skehan, zo leuk! Dit was ter ere van de launch van zijn boek VERS! in Nederland. De lunch vond plaats bij Boekhandel de Vries in Haarlem en er werd wederom uit het boek gekookt door Staal. Superleuk!

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. En op snapchat zijn we ook lekker actief. Je kunt ons vinden onder @paulineskeuken en @annikaweuring. Zien we jullie daar?

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan