Menu

Citroenscones met maanzaad

Jawel Annika en Pauline staan ook in het weekend voor je klaar. Vandaag met een recept voor citroenscones met maanzaad. Lemon poppyseed scones zoals dat zo mooi in het Engels klinkt. Deze scones zijn lekker fris, door het gebruik van citroenrasp. Ik houd van citroen en heb ze altijd in huis. Citroenen koop ik altijd biologisch, dan weet je zeker dat er geen waxlaagje op de schil zit. Extra lekker als je ze serveert met homemade lemoncurd en clotted cream (die laatste zag ik gewoon bij de Appie staan, handig!).

Lekker creatief zijn in de keuken, daar houd ik van. De grap is dat het daar ook allemaal mee begon. Zo’n 6 jaar geleden toen ik dit blog startte. Ik hield van koken en bakken en op kantoor (ik werkte op een P&O afdeling in het UMCG) was eten het gesprek van de dag. Het was Annika haar idee om dit blog te beginnen en dat vond ik wel een goed plan. Nu zijn we bijna 6 jaar verder en runnen we samen Uit Pauline’s Keuken. Dat had ik toen echt niet durven dromen.

Het leuke is dat ik nog net zoveel plezier in het koken en bakken heb als toen. Waar ik vroeger nogal snel uitgekeken was op dingen (ik deed een blauwe maandag majoretten, een blauwe maandag volleybal en een blauwe maandag tennis) is dit iets waar ik maar geen genoeg van kan krijgen. Extra leuk natuurlijk dat ik ook steeds uitgedaagd wordt (door mijzelf) om nieuwe gerechten te verzinnen. Ik wil jullie natuurlijk blijven inspireren en daarom vind ik het altijd tof om een fijne twist te verzinnen op een lekker recept. Zoals deze lemon poppyseed scones bijvoorbeeld, geniet ervan.

citroenscones met maanzaad

citroenen

Ingrediënten voor 14 st.
400 gr (spelt)bloem
1 el bakpoeder
75 gr suiker
100 gr roomboter
1 ei
200 ml melk + extra om de scones te bestrijken
Rasp van een bio citroen
1 + 1 el maanzaad
Snuf zout

Erbij
Clotted Cream (zelf maken of kopen)
Lemoncurd

Zo maak je het
Doe de bloem met het bakpoeder, een snuf zout, de suiker, een ei en de melk in de kom van je keukenmachine. Snij de koude boter in blokjes en voeg deze bij de rest. Voeg de rasp van een biologische citroen en een eetlepel maanzaad toe. Kneed er in een paar minuten een soepel deeg van. Je kunt dit eventueel ook met de hand kneden.

Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast, verpakt in huishoudfolie.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dikte. Steek met een uitsteker van zo’n 6 cm ringen uit het deeg.

Leg de citroenscones op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bestrijk de scones met wat melk of eigeel. Verdeel de rest van de maanzaad over de scones.

Bak de scones in 12 minuten af op 180 graden.

Serveer de scones met clotted cream en homemade lemoncurd.

citroenscones met maanzaad citroenscones met maanzaad

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD is uit. Met 90 nieuwe lichte en makkelijke recepten. En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • Laura
  7 september 2018 om 14:32

  Ze waren lekker en zien er echt leuk uit, dankje!

 • Pauline
  3 oktober 2016 om 10:08

  Oh dat is raar. Ik ga het even navragen.

 • Nicole
  1 oktober 2016 om 14:51

  In het Engels klinkt het inderdaad veel leuker :) Ze zien er heerlijk uit!

 • Corien
  1 oktober 2016 om 13:14

  Hi Pauliine,

  Dit recept wil ik binnenkort een keer gaan maken. In verband met de lactoseintoleranten binnen ons gezin vervang ik de melk deze keer door
  Amndeldrink naturel van een bekende supermarkt. Ik laat je weten hie het heeft gesmaakt. Ook de clothed cream moet vervangen worden maar daar ben ik nog niet over uit. Tips zijn altijd welkom.

 • Margot
  1 oktober 2016 om 11:58

  Mooi dat je blog zo begonnen is en dit ziet er weer heerlijk uit!

 • [email protected]
  1 oktober 2016 om 07:56

  Dit recept doet me denken aan de muffin van starbucks waar ik gek op ben!!

 • Carmen
  1 oktober 2016 om 07:51

  Ik volg graag jouw blog. Ik woon in het buitenland en om een of andere reden kan ik jouw website niet openen zonder VPN. Heb ik met geen andere nl of buitenlandse websites. Enig idee waarom dit is? Erg jammer.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.