Weekendbites: Bladerdeeg wafels

Ik ben dol op wafels! Alleen ik heb niet altijd tijd om een beslagje te maken, dus besloot ik bladerdeegwafels te maken. Ja, je hoort het goed. Wafels gemaakt van bladerdeeg. Deze zijn supersnel klaar, erg handig voor als je lekkere trek hebt. Je hoeft geen beslag te maken, je hebt alleen wat bladerdeeg en lekkere toppings nodig. Natuurlijk smaakt het wel anders dan de traditionele wafels, maar deze bladerdeegwafels vind ik ook een succesje hoor. Je moet het eigenlijk gewoon een keer proberen.

Ik heb dit keer bladerdeegwafels met nutella en marshmallows gemaakt. Een klein feestje op je bord. Met wat rood fruit en poedersuiker erbij is het echt een verwennerij. De marshmallows en nutella smelten lekker door de warmte, yum! Je hebt wel een wafelijzer nodig om ze te maken. Maar dat is sowieso een goede investering. Als je eenmaal een wafelijzer in je bezit hebt, kun je er nog jarenlang van genieten. De kids zullen deze bladerdeegwafels ook wel weten te waarderen. Want het ziet er niet alleen feestelijk uit, het is ook superlekker. Als je de wafel doormidden snijdt, loopt de gesmolten nutella er al uit..Ik krijg meteen weer trek als ik er aan denk. Ik ga ze snel nog een keer maken.

Bladerdeeg wafels

Ingrediënten voor 4 wafels
8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
4 tl nutella
Handje mini marshmallows
Rood fruit
Poedersuiker

Zo maak je het
Bestrijk een plakje bladerdeeg met een theelepel nutella. Leg hier wat mini marshmallows op. Je kunt eventueel grote marshmallows in kleine stukjes snijden als je geen mini’s kunt vinden.

Bladerdeeg wafels

Leg het tweede plakje bladerdeeg er bovenop en druk de randjes licht aan.

Vet je wafelijzer in met een beetje olie of bakspray.

Leg het bladerdeeg in de wafelijzer. Bak de bladerdeegwafels in 3 minuten goudbruin.

Serveer de wafels met wat rood fruit en poedersuiker.

Bladerdeeg wafels

Bladerdeeg wafels

Bladerdeeg wafels

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Video: Banaan ei poffertjes
Review: 5 wereldse kookboeken
Bewaar
12 Comments
 • Demi | StudioKOOK

  8 oktober 2016 at 14:29 Beantwoorden

  Wat ziet dit er lekker uit! En wat een mooie foto’s!

 • Nicole

  7 oktober 2016 at 16:11 Beantwoorden

  Wat een top idee! Daar was ik nooit opgekomen!

 • Margot

  7 oktober 2016 at 12:31 Beantwoorden

  Dat ziet er gevaarlijk lekker uit! En mooie foto’s!

 • Angela

  7 oktober 2016 at 10:29 Beantwoorden

  Ziet er erg lekker uit. Maar ook ik heb geen wafelijzer. Zou ik de wafels ook kunnen maken met de siliconen bakvormen voor wafels?

  • Annika

   7 oktober 2016 at 11:12 Beantwoorden

   Ik denk dat dat niet lukt met het bladerdeeg.

 • Daniëlle

  7 oktober 2016 at 10:25 Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Die ga ik zeker eens proberen. Ook leuk om te maken met de kids in mijn klas!

 • Marlotte

  7 oktober 2016 at 07:49 Beantwoorden

  Ontzettend leuk idee zeg, ben hier heel benieuwd naar. Moet haast wel lekker zijn!

 • Anna

  7 oktober 2016 at 07:42 Beantwoorden

  Wat een goed idee! Ziet er echt super lekker uit <3. En oeh, zeker met zo'n chocoladevulling. YUM! Ideaal, zulke snelle wafels. Helaas heb ik geen wafelijzer, maar misschien moet dat er eens van komen…

  • Annika

   7 oktober 2016 at 11:11 Beantwoorden

   Ja een wafelijzer is echt een musthave hoor 🙂

Plaats een reactie