Menu

Açai Bowl

Ik ben niet zo van de superfoods, maar voor deze Açai Bowl maak ik graag een uitzondering. De meeste superfoods vind ik gewoon niet lekker. Blegh goji bessen en blegh tarwegras. Dat soort dingen doe ik mijzelf niet aan. Maar de Açai bes is wel heel lekker. Je spreekt het uit als Assa-ie trouwens en niet als assaaai. Deze besjes groeien in het Amazone gebied in Zuid Amerika en zijn blauw-paars van klaar. Ze zitten bomvol antioxidanten, maar omdat ik ook niet precies weet wat dat is, zal ik jullie daar niet mee lastig vallen. Het gaat mij om de smaak, die is lekker.

Ik proefde voor het eerst een Açai smoothie in Australië. Daar vind je op iedere hoek van de straat juice- en smoothiebars waar je deze Açai bowls en smoothies kunt kopen. Omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar nieuwe smaken, moest ik het maar eens proberen. Ik vond het lekker. De smaak is friszuur. Ook even afhankelijk van wat je verder in je smoothie bowl gooit natuurlijk. Het vulde ook goed. Ik hou van frisse smaken en daarom staat dit bowltje tegenwoordig heel vaak op tafel. Ik eet het als ontbijt of als lunch. Mijn favo combi is met blauwe bessen, banaan en kokoswater. Afgetopt met muesli, vers fruit en kokos.

Het enige lastige is dat de Açai bessen (bevroren Açai pulp) nog niet zo goed verkrijgbaar zijn in Nederland. Ik heb gezocht, maar het niet kunnen vinden. Daarom maak ik mijn smoothiebowls met Açai poeder. Dat kan je gewoon bij de Appie kopen. Die is raw en biologisch en bestaat uit 100% Açai. Er is dus geen suiker aan toegevoegd. Als iemand de gouden tip heeft voor gepureerde Açai bessen, let me know. Want dat is stiekem nog lekkerder.

Açai bowl recept

ingrediënten aardbeien

Ingrediënten voor 2 bowls
1 bevroren banaan in stukjes
100 ml kokoswater
50 gr bevroren blauwe bessen
1 el Açai poeder (of 1 zakje Açai pulp)
Handje ijsklontjes
2 el muesli
2 el geraspte kokos
6 aardbeien
Handje blauwe bessen

Zo maak je het
Doe de bevroren banaan samen met de bevroren blauwe bessen, een handje ijsklontjes, het kokoswater en het Açai poeder (of de gepureerde Açai pulp) in je blender.

Blend dit tot een gladde massa. Zorg er wel voor dat je blender ijsklontjes en bevroren fruit aan kan. Gebruik anders vers fruit.

In principe heb je nu een Açai smoothie. Maar ik ga er een smoothiebowl van maken. Giet de smoothie in 2 kommen, of maak 1 grote.

Garneer de Açai bowl met de muesli, geraspte kokos en wat aardbeien en verse blauwe bessen.

Serveer de Açai bowl meteen.

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Açai bowl recept Açai bowl recept

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD is uit. Met 90 (nieuwe) lichte en makkelijke recepten. En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

 • Eva
  1 november 2019 om 10:01

  In Belgie helaas geen acai poeder te vinden bij de AH ...

 • Annika
  23 mei 2019 om 14:35

  Bedankt voor de tip!

 • Joyce 1.2.0.9
  20 mei 2019 om 18:07

  En in Rotterdam en Amsterdam kun je bij Supermercados Finalmente Brasil voor een fractie van de prijs van de verse Açai pulp die ze bij Ekoplaza verkopen (€5,99 voor 2 pakjes t.o.v. €1,25 per pakje bij de Braziliaan, wat exact hetzelfde is) halen en dan leg je lekker een voorraadje aan in de vriezer voor een mega gezond goedkoop en heerlijk ontbijt!

 • Mariska
  30 maart 2019 om 19:56

  Met pindakaas is hij ook heerlijk! Klinkt gek, maar het is echt een aanrader!!

 • Pauline
  18 september 2017 om 20:51

  Nee maar dat klinkt wel heel lekker :)

 • Mariska
  18 september 2017 om 18:23

  Klinkt goed! Heb in Portugal Acai ijs gegeten dat is ook goddelijk! Tip: ze hebben bij de ecoplaza als het goed is Acai pulp, uit het vriesvak.

 • Pauline
  8 mei 2017 om 09:32

  Bij EkoPlaza kan je bevroren acaibessen kopen. En de AH heeft acaipoeder.

 • Myrthe
  7 mei 2017 om 17:32

  Hoi Pauline, Ik heb een vraag, Acai bowls vind ik heerlijk!! Nu zou ik deze graag zelf een keer willen maken en dit recept ziet er goed uit. Alleen kan ik nergens acaibessen vinden, waar haal jij deze vandaan? Ik hoor het graag van je :) Myrthe

 • Anne
  4 oktober 2016 om 13:40

  Ik lees hier zoveel over en ik moet eerlijk bekennen dat ik het nog nooit geprobeerd heb, zal vanmiddag eerst langs de AH.

 • Junita
  4 oktober 2016 om 13:38

  Bij de Braziliaanse supermarkt "Finalmente Brasil" aan de Kinkerstraat in Amsterdam kun je bevroren Acaii kopen!

 • [email protected]
  4 oktober 2016 om 12:31

  Ken dit ook nog niet! Ben zelf geen superfoods fan

 • Nicole
  4 oktober 2016 om 11:43

  Dit ziet er prachtig uit! Vind de kleur echt super!

 • Kees
  4 oktober 2016 om 10:15

  Lekker Pauline ?

 • ElsaR
  4 oktober 2016 om 07:23

  Hmmm lekker Pauline ☻

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.