Açai bowl recept

Açai Bowl

Ik ben niet zo van de superfoods, maar voor deze Açai Bowl maak ik graag een uitzondering. De meeste superfoods vind ik gewoon niet lekker. Blegh goji bessen en blegh tarwegras. Dat soort dingen doe ik mijzelf niet aan. Maar de Açai bes is wel heel lekker. Je spreekt het uit als Assa-ie trouwens en niet als assaaai. Deze besjes groeien in het Amazone gebied in Zuid Amerika en zijn blauw-paars van klaar. Ze zitten bomvol antioxidanten, maar omdat ik ook niet precies weet wat dat is, zal ik jullie daar niet mee lastig vallen. Het gaat mij om de smaak, die is lekker.

Ik proefde voor het eerst een Açai smoothie in Australië. Daar vind je op iedere hoek van de straat juice- en smoothiebars waar je deze Açai bowls en smoothies kunt kopen. Omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar nieuwe smaken, moest ik het maar eens proberen. Ik vond het lekker. De smaak is friszuur. Ook even afhankelijk van wat je verder in je smoothie bowl gooit natuurlijk. Het vulde ook goed. Ik hou van frisse smaken en daarom staat dit bowltje tegenwoordig heel vaak op tafel. Ik eet het als ontbijt of als lunch. Mijn favo combi is met blauwe bessen, banaan en kokoswater. Afgetopt met muesli, vers fruit en kokos.

Het enige lastige is dat de Açai bessen (bevroren Açai pulp) nog niet zo goed verkrijgbaar zijn in Nederland. Ik heb gezocht, maar het niet kunnen vinden. Daarom maak ik mijn smoothiebowls met Açai poeder. Dat kan je gewoon bij de Appie kopen. Die is raw en biologisch en bestaat uit 100% Açai. Er is dus geen suiker aan toegevoegd. Als iemand de gouden tip heeft voor gepureerde Açai bessen, let me know. Want dat is stiekem nog lekkerder.

Açai bowl recept

ingrediënten aardbeien

Ingrediënten voor 2 bowls
1 bevroren banaan in stukjes
100 ml kokoswater
50 gr bevroren blauwe bessen
1 el Açai poeder (of 1 zakje Açai pulp)
Handje ijsklontjes
2 el muesli
2 el geraspte kokos
6 aardbeien
Handje blauwe bessen

Zo maak je het
Doe de bevroren banaan samen met de bevroren blauwe bessen, een handje ijsklontjes, het kokoswater en het Açai poeder (of de gepureerde Açai pulp) in je blender.

Blend dit tot een gladde massa. Zorg er wel voor dat je blender ijsklontjes en bevroren fruit aan kan. Gebruik anders vers fruit.

In principe heb je nu een Açai smoothie. Maar ik ga er een smoothiebowl van maken. Giet de smoothie in 2 kommen, of maak 1 grote.

Garneer de Açai bowl met de muesli, geraspte kokos en wat aardbeien en verse blauwe bessen.

Serveer de Açai bowl meteen.

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Açai bowl recept Açai bowl recept

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD is uit. Met 90 (nieuwe) lichte en makkelijke recepten. En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Fresh& Easy: Italiaanse kipstoofpot
Kom jij naar ons Feel Good Food diner?
Bewaar
10 Comments
 • Mariska

  18 september 2017 at 18:23 Beantwoorden

  Klinkt goed! Heb in Portugal Acai ijs gegeten dat is ook goddelijk!
  Tip: ze hebben bij de ecoplaza als het goed is Acai pulp, uit het vriesvak.

 • Myrthe

  7 mei 2017 at 17:32 Beantwoorden

  Hoi Pauline,

  Ik heb een vraag, Acai bowls vind ik heerlijk!! Nu zou ik deze graag zelf een keer willen maken en dit recept ziet er goed uit. Alleen kan ik nergens acaibessen vinden, waar haal jij deze vandaan?
  Ik hoor het graag van je 🙂

  Myrthe

  • Pauline

   8 mei 2017 at 09:32 Beantwoorden

   Bij EkoPlaza kan je bevroren acaibessen kopen. En de AH heeft acaipoeder.

 • Anne

  4 oktober 2016 at 13:40 Beantwoorden

  Ik lees hier zoveel over en ik moet eerlijk bekennen dat ik het nog nooit geprobeerd heb, zal vanmiddag eerst langs de AH.

 • Junita

  4 oktober 2016 at 13:38 Beantwoorden

  Bij de Braziliaanse supermarkt “Finalmente Brasil” aan de Kinkerstraat in Amsterdam kun je bevroren Acaii kopen!

 • Jonna@Burgertrutjes

  4 oktober 2016 at 12:31 Beantwoorden

  Ken dit ook nog niet! Ben zelf geen superfoods fan

 • Nicole

  4 oktober 2016 at 11:43 Beantwoorden

  Dit ziet er prachtig uit! Vind de kleur echt super!

 • Kees

  4 oktober 2016 at 10:15 Beantwoorden

  Lekker Pauline ?

 • ElsaR

  4 oktober 2016 at 07:23 Beantwoorden

  Hmmm lekker Pauline ☻

Plaats een reactie