10 handige kooktips

10 handige kooktips

Vandaag deel ik 10 handige kooktips met jullie. Want in de keuken willen we niet moeilijk doen. En met deze kooktips help ik je een eindje op weg. Misschien ken je er al een paar, maar hopelijk heb je er toch wat aan. Het zijn hele diverse kooktips, er zit geen logische volgorde of verdeling in. Zomaar wat tips die het je makkelijker maken. Heb je zelf nog een handige tip? Laat het achter in de comments. Daar leer ik ook weer van.

Tip 1 Bakpapier nat maken
Voordat je bakpapier in de vorm doet is het handig om het papier eerst nat te maken onder de kraan. Maak een prop van het bakpapier en houd deze onder de kraan. Even uitknijpen en je kunt je vorm bekleden. Nat bakpapier is makkelijker te vormen naar de bakvorm.

Tip 2 Knoflook geur van je handen krijgen
Iedereen kent dit probleem. Na het pellen en snijden van de knoflook zit je nog dagenlang met stinkende handen opgescheept. En ik weet een trucje hoe je daar van af komt. Wrijf je handen na het wassen over RVS, bijvoorbeeld de kraan. En weg is de knoflook geur. Echt, het werkt! Ik heb zelf een RVS visje van de Dille & Kamille. Na het pellen van de knoflook wrijf ik hier mijn handen overheen en ik heb nergens last meer van.

Tip 3 DIY vanillesuiker of extract
Gooi je vanillestokjes nooit weg. Zonde! Doe ze in de suikerpot voor homemade vanillesuiker of doe ze in een flesje wodka voor vanille-extract.

Tip 4 Gember invriezen
Wist je dat je gember in kan vriezen? Rasp de bevroren gember over je gerecht en de rest leg je weer terug in de vriezer. Zo kun je weken lang doen met je verse gemberwortel.

magimix blender

Tip 5 Blender schoonmaken
Vind jij het ook altijd een gedoe om je keukenmachines schoon te maken? Een blender kun je heel eenvoudig schoonmaken met een drupje afwasmiddel en een liter water. Zet de blender ongeveer 20 seconden aan en spoel de blender daarna af.

Tip 6 No waste
Heb je een restje pasta, rijst, bulgur of couscous over? Gooi het niet weg. Maak er de volgende dag een lekkere salade mee. Heb je meteen weer een lekker lunchgerechtje.

eieren

Tip 7 Verse eieren check
Wil je zeker weten dat je eitje vers is? Leg het ei in een kom met water met zout. Een vers ei blijft op de bodem van de kom liggen. Hoe ouder het ei, hoe meer het naar boven komt drijven.

Tip 8 Verse kruiden bewaren
Wil je langer van je verse kruiden kunnen genieten? Verpak je verse kruiden in een stukje keukenpapier, dat je vooraf een beetje vochtig hebt gemaakt onder de kraan. Op deze manier blijven je kruiden lekker fris in de koelkast. Een andere manier is om de verse kruiden met wat olijfolie in een ijsblokjesvorm te gieten en deze in te vriezen. Zodra de kruiden nodig hebt, wip je het kruidenblokje zo in de pan. Handig!

ingredienten basilicum peterselie

Tip 9 Stukje eischaal verwijderen
Oeh, dit overkomt mij regelmatig. Ik breek een ei boven de pan of beslagkom en er komt een stukje eischaal mee. Weet je hoe je heel gemakkelijk dit kan verwijderen? Door met een halve eischaal het stukje uit het gerecht of beslag te vissen. Werkt super!

Tip 10 Koffiebonen
Een geopende zak koffiebonen verliest naar verloop van tijd zijn smaak en aroma. Bewaar daarom de koffiebonen in de vriezer. Zo blijven ze langer vers en lekker van smaak.

Ingrediënt

 

 

3 oktober 2016


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in