Menu

Vitello tonnato wrap

Ik had nog wat Vitello Tonnato over van mijn Italian dinner party. Ik heb de No Waste policy hoog zitten, dus weggooien was geen optie. Echt ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om eten weg te gooien. Dat doe ik gewoon niet. Ik had ook nog een geopend zakje wraps liggen (kon ik ook al niet weggooien). En 1 en 1 = 2. Ik kwam op het lumineuze idee om er een Vitello Tonnato wrap van te maken. Dezelfde smaken, maar dan in een lekkere lunchwrap. Briljant idee (mag ik wel van mijzelf zeggen toch?).

Zo kom ik toch vaak op de leukste en creatiefste ideeën. Ik kook vanuit mijn koelkast. Wat als eerste op moet gebruik ik. Kijk een paprika kan best wel even liggen. Maar vis en bladgroente moet je toch wel zo snel mogelijk opeten. Ik houd er ook al rekening mee tijdens het boodschappen doen. Ik koop altijd een mix tussen lang houdbare en kort houdbare groentes. Pompoenen, hele kolen en courgettes houden het best een tijdje uit. Sla, gesneden groentes en verse spinazie niet. Zo heb ik altijd wel iets liggen waar ik wat lekkers mee kan maken. Komt natuurlijk ook omdat mijn voorraadkast behoorlijk gevuld is.

Als je zo creatief kookt is dat wel een must. Net als een goed gevulde specerijenlade. Dan kan je alles lekker maken. Uit mijn voorraadkast haalde ik nog een extra blikje tonijn en wat kappertjes. En tadaa mijn Vitello Tonnato wrapje was klaar. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

vitello tonnato wrap vitello tonnato wrap

Ingrediënten voor 4 wraps
4 meergranen wraps
200 gr (kalfs)fricandeau
2 blikjes tonijn
50 gr rucola
1 kleine rode ui
1,5 el kappertjes
2 el mayonaise
Sap van een halve citroen
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Laat de tonijn uitlekken en doe dit in een kommetje. Voeg de mayonaise en het sap van een halve citroen toe. Wil je het wat lichter maken dan kan je ook de helft van mayonaise vervangen door kwark. Het moet smeuïg zijn, is het nog te droog voeg dan wat extra mayo toe.

Pel en snipper de rode ui en voeg dit bij de tonijnsalade. Voeg ook de kappertjes toe en meng kort. Breng de tonijnsalade op smaak met peper en zout. In tegenstelling tot de klassieke Vitello Tonnato pureren we de tonijn niet. Want dan zou alles uit de wrap lopen.

Neem een meergranen wrap en beleg deze met fricandeau. Officieel hoor je kalfsfricandeau te gebruiken. Kan je dit niet vinden dan volstaat een goede varkensfricandeau ook.

Verdeel een flinke lepel van de tonijnsalade over de fricandeau.

Maak de rucola aan met een klein beetje olijfolie en wat peper en zout. Leg een handje rucola op de wrap en rol hem op.

Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.

Je kunt deze Vitello Tonnato wrap max een dag bewaren in de koelkast.

vitello tonnato wrap vitello tonnato wrap

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

 • Ramona
  1 februari 2019 om 23:23

  Deze wil ik graag gaan maken om mee te nemen voor onze lunch tijdens een dagje weg :-) Behalve weglaten, wat kan een goed alternatief zijn voor de fricandeau?

 • Nanette Bakkeren-van de Coterlet
  13 januari 2019 om 13:49

  Heerlijk!! Echt een aanrader!

 • Krisna Reinders
  30 december 2016 om 09:33

  deze ga ik oudjaarsavond maken naast mijn flammkuchen met zalm. Lijkt me heerlijk!

 • Pauline
  13 december 2016 om 16:38

  Dat is een goed idee.

 • Sharon
  12 december 2016 om 20:57

  Echt zo leuk bedacht! En lijkt me ook super als hapje in kleine reepjes, weer eens wat anders dan mijn partyhapjes wrap met zalm of wraps met kip of met tonijn..... Dus sla het meteen op :)

 • Marja
  18 oktober 2016 om 13:31

  Ik heb de wrap gemaakt met boekweit pannenkoekjes,ook heel lekker hoor.

 • Nicole
  26 september 2016 om 16:03

  Uit restjes ontstaan de leukste gerechten, zo gaat het hier ook :)

 • Pauline
  26 september 2016 om 14:33

  Haha dat is gewoon bakpapier. Handig als je de wrap mee wilt nemen voor onderweg :)

 • Pauline
  26 september 2016 om 14:32

  Ja he? Ik kan dat gewoon niet.

 • Fran
  26 september 2016 om 11:24

  Zag dit al op Instagram voorbij komen dus vandaag recept opgezocht. Ziet er super lekker uit, ik bewaar het om een keer te maken.

 • Margot
  25 september 2016 om 11:39

  Wat een slimme manier om restjes op te maken!

 • [email protected]
  25 september 2016 om 10:56

  Wat een lekker receptje. Weggooien van eten is idd zonde.

 • Helemaalhoedje
  25 september 2016 om 10:17

  Ziet er hel lekker uit, maar wat is dat hele dunne witte laagje op je een na laatste foto?
  Is dat ook eetbaar?
  Wel handig lijkt me, omdat de vulling er zo niet uit kan vallen...
  Of is het gewoon bakpapier?

 • Demi | DE KOOKFABRIEK
  25 september 2016 om 10:03

  Ziet er heerlijk uit! Goed idee om deze ingrediënten te verwerken in een wrap.

 • Daniëlle
  25 september 2016 om 08:43

  Dit lijkt mij een perfecte lunch! Heerlijk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.