salade biefstuk bali loetje

Salade biefstuk Bali van Loetje

Bij Loetje eet je biefstuk met jus. Laat ik daar nou net niet zo van houden. Ik ben geen fan van een groot stuk rood vlees. Maar hun salade “biefstuk Bali” vind ik wel te gek. Dus ontfutselde ik het recept om het thuis nog eens na te maken. Ik vind biefstuk, of in dit geval ossenhaas, superlekker. Maar dan wel in klein formaat. Ik bestel nooit een hele biefstuk omdat ik dat simpelweg niet op kan. Een paar stukjes vlees is voor mij voldoende. En dat is precies wat je krijgt in deze salade. Wel de smaken maar niet die enorme portie. Yes!

“Hoe maken jullie dit?” vroeg ik met mijn meest onschuldige blik. Een goede serveerster wist mij dat haarfijn uit te leggen. Snel noteerde ik daarna alle ingrediënten in mijn telefoon. Om er thuis mee aan de slag te gaan. Ik heb mij laten vertellen dat Loetje de biefstukken in Blue band bakt. Margarine dus. Dat heb ik niet in huis dus ik heb dat vervangen voor roomboter en olijfolie. Kan alleen maar lekkerder worden toch?

Volgens mij is het goed gelukt. Mijn versie van de beroemde biefstuk Bali. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. En ook wat ze er bij Loetje van vinden. Komt het in de buurt? Laat het vooral weten als je het gemaakt hebt. Vind ik leuk.

salade biefstuk bali loetje salade biefstuk bali loetje

Ingrediënten voor 4 personen
3 – 4 st. ossenhaas
150 gr gemengde sla
200 gr sperziebonen
200 gr cherrytomaten
100 gr taugé
1 rode ui
150 ml kokosmelk
1 teentje knoflook
2 el oestersaus
2 el ketjap Manis
2 tl sambal
Handje gehakte cashewnoten
Klontje roomboter
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Blancheer de sperziebonen kort in kokend water met zout. Spoel ze af met koud water en zet apart.

Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen. Houd je van veel vlees, gebruik dan 4 stuks ossenhaas. Ik vind 3 wel voldoende voor 4 personen. Snijd de ossenhaas in stukjes van ongeveer 3 x 3 cm en breng ze op smaak met peper en zout.

Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een wok. Voeg de ossenhaas toe en bak het rondom aan. Bak het niet te lang want dan wordt het vlees te gaar. Haal de ossenhaas puntjes uit de pan en laat ze afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

Hak het teentje knoflook fijn. Doe dit samen met de oestersaus, de ketjap en de sambal in dezelfde pan als waarin je de ossenhaas gebakken hebt.

Voeg de geblancheerde sperziebonen en de taugé toe en bak dit kort mee.

Voeg de kokosmelk toe en verwarm het nog even kort. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout. Ik vond het zelf niet nodig, maar proef vooral even.

Zet de pan uit en voeg de ossenhaas puntjes toe en meng nog even kort, zodat ook de ossenhaas rondom bedekt is met de saus.

Verdeel de gemende sla over 4 borden. Halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel deze over de sla.

Verdeel de biefstuk bali over de salade.

Garneer de salade met wat gehakte cashewnoten en serveer meteen.

salade biefstuk bali loetje salade biefstuk bali loetje

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

 

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (56 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Rundvlees Vlees recepten Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in