salade biefstuk bali loetje

Salade biefstuk Bali van Loetje

Bij Loetje eet je biefstuk met jus. Laat ik daar nou net niet zo van houden. Ik ben geen fan van een groot stuk rood vlees. Maar hun salade “biefstuk Bali” vind ik wel te gek. Dus ontfutselde ik het recept om het thuis nog eens na te maken. Ik vind biefstuk, of in dit geval ossenhaas, superlekker. Maar dan wel in klein formaat. Ik bestel nooit een hele biefstuk omdat ik dat simpelweg niet op kan. Een paar stukjes vlees is voor mij voldoende. En dat is precies wat je krijgt in deze salade. Wel de smaken maar niet die enorme portie. Yes!

“Hoe maken jullie dit?” vroeg ik met mijn meest onschuldige blik. Een goede serveerster wist mij dat haarfijn uit te leggen. Snel noteerde ik daarna alle ingrediënten in mijn telefoon. Om er thuis mee aan de slag te gaan. Ik heb mij laten vertellen dat Loetje de biefstukken in Blue band bakt. Margarine dus. Dat heb ik niet in huis dus ik heb dat vervangen voor roomboter en olijfolie. Kan alleen maar lekkerder worden toch?

Volgens mij is het goed gelukt. Mijn versie van de beroemde biefstuk Bali. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. En ook wat ze er bij Loetje van vinden. Komt het in de buurt? Laat het vooral weten als je het gemaakt hebt. Vind ik leuk.

salade biefstuk bali loetje salade biefstuk bali loetje

Ingrediënten voor 4 personen
3 – 4 st. ossenhaas
150 gr gemengde sla
200 gr sperziebonen
200 gr cherrytomaten
100 gr taugé
1 rode ui
150 ml kokosmelk
1 teentje knoflook
2 el oestersaus
2 el ketjap Manis
2 tl sambal
Handje gehakte cashewnoten
Klontje roomboter
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Blancheer de sperziebonen kort in kokend water met zout. Spoel ze af met koud water en zet apart.

Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen. Houd je van veel vlees, gebruik dan 4 stuks ossenhaas. Ik vind 3 wel voldoende voor 4 personen. Snijd de ossenhaas in stukjes van ongeveer 3 x 3 cm en breng ze op smaak met peper en zout.

Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een wok. Voeg de ossenhaas toe en bak het rondom aan. Bak het niet te lang want dan wordt het vlees te gaar. Haal de ossenhaas puntjes uit de pan en laat ze afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

Hak het teentje knoflook fijn. Doe dit samen met de oestersaus, de ketjap en de sambal in dezelfde pan als waarin je de ossenhaas gebakken hebt.

Voeg de geblancheerde sperziebonen en de taugé toe en bak dit kort mee.

Voeg de kokosmelk toe en verwarm het nog even kort. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout. Ik vond het zelf niet nodig, maar proef vooral even.

Zet de pan uit en voeg de ossenhaas puntjes toe en meng nog even kort, zodat ook de ossenhaas rondom bedekt is met de saus.

Verdeel de gemende sla over 4 borden. Halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel deze over de sla.

Verdeel de biefstuk bali over de salade.

Garneer de salade met wat gehakte cashewnoten en serveer meteen.

salade biefstuk bali loetje salade biefstuk bali loetje

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

 

 

Fresh & Easy: Bucatini met mosselen
Diary September #2
Bewaar
14 Comments
 • Annelies

  7 september 2017 at 19:03 Beantwoorden

  Wat een heerlijk recept! Zeker niet de laatste keer dat ik dit gerecht maak.
  Smaakcombi is erg goed

 • Marian van Lente

  20 juni 2017 at 19:09 Beantwoorden

  Heerlijk gerecht. Gemaakt met de kokosmelk en zonder….. de kokosmelk. De 2e had de voorkeur, al waren ze beiden lekker. Heb bij de 2e versie een klein beetje gorgonzola en mascarpone door de salade gedaan. Lekker gerecht wat ik nog vaker ga maken!

 • Kwebbeltje

  3 april 2017 at 15:08 Beantwoorden

  hier zijn we echte lees liefhebbers, het liefste groot en veel, maar ja dan ook 3 volwassen mannen in huis. de biefstuk bali van loetje hebben wij nog nooit gegeten maar omdat ik wel vaker salade met pikante ossenhaaspuntjes bij een restaurant bestel was ik erg benieuwd naar dit recept. ook om eens wat meer groente bij mijn mannen naar binnen te krijgen 😉 dus hier biefstuk in normale porties maar wel in dunne reepjes gesneden (zo lijkt het meer namelijk 😉 ) en de boontjes verdubbeld. en omdat er niet van tomaten gehouden wordt gebruiken wij zongedroogde tomaatjes als vervanging, ja die worden wel lekker gevonden. dit recept heb ik 1 x eerder gemaakt al en voor vanavond staat het vanavond weer op het menu (jongste puberzoon: nou mam, voor een salade is deze wel oke, dit handel ik wel, niet elke dag hoor maar als je weer zo nodig iets met groente moet maken dan is deze wel goed 😉 ) wij zelf vinden het heerlijk 😉 dank je wel voor dit recept!

  • Kwebbeltje

   3 april 2017 at 15:09 Beantwoorden

   lees liefhebbers= vlees liefhebbers 😉 ik kon zo snel geen edit functie vinden…

  • Annika

   4 april 2017 at 10:41 Beantwoorden

   Haha, graag gedaan! 🙂

 • Esther Hill

  27 maart 2017 at 18:51 Beantwoorden

  Vandaag (eindelijk) gemaakt als echt Loetje fan. Het was heerlijk! Komt echt dichtbij de smaak van de salade bij Loetje zelf. Deze komt zeker vaker op tafel!

 • Laura

  14 maart 2017 at 19:14 Beantwoorden

  zojuist gemaakt en het was erg lekker! Heb er overigens geen kokosmelk bij gebruikt…

 • Marina

  20 oktober 2016 at 19:54 Beantwoorden

  Kokosmelk? Echt? Sambal Brandal gebruiken ze trouwens 🙂

 • Margot

  27 september 2016 at 12:23 Beantwoorden

  Ik ben juist gek op de variant met jus, maar je hebt me hier ook wel nieuwsgierig naar gemaakt!

 • Jonna@burgertrutjes

  27 september 2016 at 07:26 Beantwoorden

  De laatste twee jaar ben ik steeds minder een liefhebber van een grote lap vlees. Deze salade is zo lekker! Dank voor het recept

 • Daniëlle

  27 september 2016 at 06:59 Beantwoorden

  Die moet ik maken! Ik ben gek op de biefstuk Bali van Loetje en deze salade moet dan wel heerlijk zijn!

  • Annika

   28 september 2016 at 10:25 Beantwoorden

   Ja, dan moet je het zeker een x proberen 🙂

Plaats een reactie