Menu

Salade biefstuk Bali van Loetje

Bij Loetje eet je biefstuk met jus. Laat ik daar nou net niet zo van houden. Ik ben geen fan van een groot stuk rood vlees. Maar hun salade “biefstuk Bali” vind ik wel te gek. Dus ontfutselde ik het recept om het thuis nog eens na te maken. Ik vind biefstuk, of in dit geval ossenhaas, superlekker. Maar dan wel in klein formaat. Ik bestel nooit een hele biefstuk omdat ik dat simpelweg niet op kan. Een paar stukjes vlees is voor mij voldoende. En dat is precies wat je krijgt in deze salade. Wel de smaken maar niet die enorme portie. Yes!

“Hoe maken jullie dit?” vroeg ik met mijn meest onschuldige blik. Een goede serveerster wist mij dat haarfijn uit te leggen. Snel noteerde ik daarna alle ingrediënten in mijn telefoon. Om er thuis mee aan de slag te gaan. Ik heb mij laten vertellen dat Loetje de biefstukken in Blue band bakt. Margarine dus. Dat heb ik niet in huis dus ik heb dat vervangen voor roomboter en olijfolie. Kan alleen maar lekkerder worden toch?

Volgens mij is het goed gelukt. Mijn versie van de beroemde biefstuk Bali. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. En ook wat ze er bij Loetje van vinden. Komt het in de buurt? Laat het vooral weten als je het gemaakt hebt. Vind ik leuk.

salade biefstuk bali loetje salade biefstuk bali loetje

Ingrediënten voor 4 personen
3 – 4 st. ossenhaas
150 gr gemengde sla
200 gr sperziebonen
200 gr cherrytomaten
100 gr taugé
1 rode ui
150 ml kokosmelk
1 teentje knoflook
2 el oestersaus
2 el ketjap Manis
2 tl sambal
Handje gehakte cashewnoten
Klontje roomboter
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Blancheer de sperziebonen kort in kokend water met zout. Spoel ze af met koud water en zet apart.

Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen. Houd je van veel vlees, gebruik dan 4 stuks ossenhaas. Ik vind 3 wel voldoende voor 4 personen. Snijd de ossenhaas in stukjes van ongeveer 3 x 3 cm en breng ze op smaak met peper en zout.

Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een wok. Voeg de ossenhaas toe en bak het rondom aan. Bak het niet te lang want dan wordt het vlees te gaar. Haal de ossenhaas puntjes uit de pan en laat ze afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

Hak het teentje knoflook fijn. Doe dit samen met de oestersaus, de ketjap en de sambal in dezelfde pan als waarin je de ossenhaas gebakken hebt.

Voeg de geblancheerde sperziebonen en de taugé toe en bak dit kort mee.

Voeg de kokosmelk toe en verwarm het nog even kort. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout. Ik vond het zelf niet nodig, maar proef vooral even.

Zet de pan uit en voeg de ossenhaas puntjes toe en meng nog even kort, zodat ook de ossenhaas rondom bedekt is met de saus.

Verdeel de gemende sla over 4 borden. Halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel deze over de sla.

Verdeel de biefstuk bali over de salade.

Garneer de salade met wat gehakte cashewnoten en serveer meteen.

salade biefstuk bali loetje salade biefstuk bali loetje

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

 • Dick Brouwer
  18 augustus 2019 om 18:27

  Hallo Pauline, Wat ben ik blij dat je dit recept op je blog heb gezet. Vandaag gemaakt en wat heb wij heerlijk gegeten. Dank je wel.

 • Annika
  8 mei 2019 om 16:19

  Goed om te horen :)

 • Marcia de Boer
  8 mei 2019 om 10:14

  Mjummie, mjummie, mjummie. Makkelijk te maken en zoooo lekker!

 • Saskia
  5 mei 2019 om 18:57

  Heerlijk! Vandaag gemaakt en smaakt naar meer. Dit is er eentje om te onthouden ;)

 • Ron
  10 februari 2019 om 19:20

  Zojuist op tafel gezet en staat nu al als vatbaar voor herhaling. Hartelijk dank voor het recept.

 • Annika
  6 december 2018 om 16:14

  Ah goed om te horen!

 • Dean Fledderus
  5 december 2018 om 19:38

  Vandaag voor het eerst gemaakt, echt heerlijk!!! Die gaat nog heel vaak terugkomen! Dank dus ?

 • Annika
  26 september 2018 om 15:20

  Yum!

 • Nouchke
  25 september 2018 om 18:55

  Heerlijk gerecht! Ik had nog kastanjechampignons, wat noedels en zwarte seszamzaadjes toegevoegd en de biefstuk even gemarineerd

 • Annika
  6 juni 2018 om 13:29

  Wat goed om te horen, dank je!

 • Desiree
  2 juni 2018 om 19:24

  Ik heb hem net gemaakt, weet niet hoe het origineel moet smaken maar jouw versie was goddelijk, zelfs met sla en boontjes verdubbeld. Dank je wel!

 • Elly Daamen
  1 maart 2018 om 19:09

  Wat een TOP recept. Heerlijk gesmuld. Ik heb alleen de sambal weggelaten (ben ik geen fan van) en de nootjes even geroosterd. Maar de smaak is echt die van Loetje. Jammer dat het op was.

 • Anja
  7 februari 2018 om 18:28

  Wat een heerlijk recept weer! Dit gaan we zeker vaker eten.

 • Annika
  8 september 2017 om 12:33

  Wat goed om te horen!

 • Annelies
  7 september 2017 om 19:03

  Wat een heerlijk recept! Zeker niet de laatste keer dat ik dit gerecht maak. Smaakcombi is erg goed

 • Marian van Lente
  20 juni 2017 om 19:09

  Heerlijk gerecht. Gemaakt met de kokosmelk en zonder..... de kokosmelk. De 2e had de voorkeur, al waren ze beiden lekker. Heb bij de 2e versie een klein beetje gorgonzola en mascarpone door de salade gedaan. Lekker gerecht wat ik nog vaker ga maken!

 • Annika
  4 april 2017 om 10:41

  Haha, graag gedaan! :)

 • Kwebbeltje
  3 april 2017 om 15:09

  lees liefhebbers= vlees liefhebbers ;) ik kon zo snel geen edit functie vinden...

 • Kwebbeltje
  3 april 2017 om 15:08

  hier zijn we echte lees liefhebbers, het liefste groot en veel, maar ja dan ook 3 volwassen mannen in huis. de biefstuk bali van loetje hebben wij nog nooit gegeten maar omdat ik wel vaker salade met pikante ossenhaaspuntjes bij een restaurant bestel was ik erg benieuwd naar dit recept. ook om eens wat meer groente bij mijn mannen naar binnen te krijgen ;) dus hier biefstuk in normale porties maar wel in dunne reepjes gesneden (zo lijkt het meer namelijk ;) ) en de boontjes verdubbeld. en omdat er niet van tomaten gehouden wordt gebruiken wij zongedroogde tomaatjes als vervanging, ja die worden wel lekker gevonden. dit recept heb ik 1 x eerder gemaakt al en voor vanavond staat het vanavond weer op het menu (jongste puberzoon: nou mam, voor een salade is deze wel oke, dit handel ik wel, niet elke dag hoor maar als je weer zo nodig iets met groente moet maken dan is deze wel goed ;) ) wij zelf vinden het heerlijk ;) dank je wel voor dit recept!

 • Annika
  28 maart 2017 om 13:39

  Ah, goed om te horen!

 • Esther Hill
  27 maart 2017 om 18:51

  Vandaag (eindelijk) gemaakt als echt Loetje fan. Het was heerlijk! Komt echt dichtbij de smaak van de salade bij Loetje zelf. Deze komt zeker vaker op tafel!

 • Laura
  14 maart 2017 om 19:14

  zojuist gemaakt en het was erg lekker! Heb er overigens geen kokosmelk bij gebruikt...

 • Marina
  20 oktober 2016 om 19:54

  Kokosmelk? Echt? Sambal Brandal gebruiken ze trouwens :)

 • Annika
  28 september 2016 om 10:25

  Ja, dan moet je het zeker een x proberen :)

 • Margot
  27 september 2016 om 12:23

  Ik ben juist gek op de variant met jus, maar je hebt me hier ook wel nieuwsgierig naar gemaakt!

 • [email protected]
  27 september 2016 om 07:26

  De laatste twee jaar ben ik steeds minder een liefhebber van een grote lap vlees. Deze salade is zo lekker! Dank voor het recept

 • Daniëlle
  27 september 2016 om 06:59

  Die moet ik maken! Ik ben gek op de biefstuk Bali van Loetje en deze salade moet dan wel heerlijk zijn!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.