fbpx
Menu

Perzikcake met room

De inspiratie voor deze perzikcake met room gaat way back. Wie kent het nummer: Peaches and Cream van 112 nog. Dat ging niet over perziken en room maar daar had ik als puber niet echt benul van. Ik vond het deuntje wel lekker. Sowieso was ik altijd dramatisch slecht in het onthouden van songteksten. Op de een of andere manier zing ik het altijd fout na (nu nog steeds trouwens). Anyway perziken en room zijn een heerlijke combi. Helemaal in deze cake, die ik nog net voordat het seizoen afloopt met jullie wil delen.

Deze cake heeft echt alles, zachte gele room, zoete perziken en een heerlijke botercake. “Dit is verrukkelijk, tante Paulien” “Ik zit echt te smikkelen” aldus mijn nichtje die vandaag alweer 5 jaar geworden is. Gefeliciteerd lieve Evy! En de grap is, dat hij best wel makkelijk om te maken is. Ik maak mijn banketbakkersroom wel het liefste zelf, want dat is gewoon stukken lekkerder. Het is niet moeilijk, de grootste uitdaging is om geduld te hebben. De gele room moet langzaam indikken. En zet vooral het vuur niet te hoog. Want dan krijg je roerei. Kan je nou geen perziken meer vinden, dan is deze taart ook lekker met frambozen, abrikozen of appel. Eigenlijk kan ieder fruit wel. Maar ik houd het nog even bij peaches & cream, you know what I mean.
perzikcake met roombanketbakkersroom makenperzikcake

Ingrediënten voor 8 personen
2 perziken
200 gr zachte roomboter
200 gr suiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
Snuf zout

Banketbakkersroom
3 eidooiers
50 gr suiker
1 el bloem
250 ml melk
1 vanillestokje

Materialen
Springvorm 20 cm

Zo maak je het
Begin met het maken van de banketbakkersroom.

Doe de melk in een steelpannetje. Schraap het merg uit een vanillestokje en voeg dit bij de melk. Het stokje zelf kan je in de suikerpot doen, voor homemade vanillesuiker. Verwarm de melk op een laag vuur.

Klop in een andere kom de eidooiers met de suiker en een eetlepel bloem luchtig en romig. Het moet er bijna wit uitzien.

Giet nu al roerend de hete melk op de eidooiers. Blijf kloppen, anders verandert je banketbakkersroom in roerei.

Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een zacht vuur al roerend dik worden. Zet het vuur niet te hoog en blijf roeren totdat het de juiste dikte heeft bereikt. Laat de gele room afkoelen en roer het tussentijds nog even door, zodat er geen velletjes ontstaan.

Dan is het tijd om de cake te maken. Verwarm  de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Klop de boter met de suiker romig en luchtig. Voeg dan één voor één de eieren toe en meng deze goed mee.

Voeg het bakmeel toe en een snuf zout en mix het nog even kort. Als alles gemengd is, is de cake klaar.

Giet het beslag in een ingevette springvorm. Maak een beetje een kuiltje in het midden. Schenk de banketbakkersroom hierop.

Was de perziken en snijd ze in plakjes. Verdeel de plakjes over de cake.

perzikcake met gele room

Bak de perzikcake in ongeveer 60 minuten gaar. Wordt hij te donker aan de bovenkant? dek de cake dan af met een stukje aluminiumfolie. De gele room lijkt nog zacht te zijn maar dit wordt steviger als hij afgekoeld is.

Laat de perzikcake volledig afkoelen. Garneer hem eventueel met wat poedersuiker.

Serveer meteen of bewaar de cake tot gebruik in de koelkast.

perzikcake met gele roomperzikcake met gele room

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • Hettie
    14 maart 2019 om 02:52

    Terug van avonddienst, de cake gemaakt. Met peer en rozijnen, op mijn manier. Kleinere bakvorm, geen zelfrijzend bakmeel in huis, dus er wat bakpoeder bij gekwakt. Ovenplaat lag niet goed, dus cake lag stil stil ipv draaiende in de oven, cake liep ook over dus zooitje in de oven. Maar oh, wat is ie lekker! Ik vertel je graag, dat ik met jouw recepten altijd mijn eigen draai kan geven, en het lukt. Sorry, volg eigenlijk nooit recepten, omdat ik er mijn eigen draai aan wil geven en graag uit probeer.

    Beantwoorden
  • Ellen
    27 augustus 2018 om 14:20

    Hoi Pauline, hoe zorg je dat room en de perziken niet naar de bodem zakken? Anders wel super lekker ;-)

    Beantwoorden
  • Lotte
    19 augustus 2017 om 17:02

    Wat een fantastisch lekker recept! Een feestje om het te gaan maken. Net als alle andere recepten op jullie website.

    Beantwoorden
  • Annika
    22 augustus 2017 om 14:14

    Wat leuk om te horen, dank je!

    Beantwoorden
  • Laura
    18 mei 2017 om 19:12

    We hebben ervan gesmuld, echt lekker met die verse perziken! Groetjes Laura

    Beantwoorden
  • J. Ruizendaal
    23 september 2016 om 19:36

    Ga ik maken...maar kan het ook met amandelmeel?

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 september 2016 om 14:46

    Jawel, maar de cake wordt dan wel iets natter. Dus ik iets meer toevoegen, 250 gr bijv.

    Beantwoorden
  • Heleen
    8 september 2016 om 15:20

    Hoi Pauline, druk bezig met de room. Hoe dik moet deze uiteindelijk zijn voordat ik kan stoppen met roeren? Groet Heleen

    Beantwoorden
  • Heleen
    8 september 2016 om 16:05

    Hij staat al in de oven?ik maak wel een foto en een hashtag natuurlijk!

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 september 2016 om 19:31

    Je kunt het vergelijken met dikke yoghurt, zoals de Griekse versie.

    Beantwoorden
  • Elza
    6 september 2016 om 18:24

    Zou dit met nectarines ook lekker zijn?

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 september 2016 om 21:42

    Dat weet ik wel zeker :)

    Beantwoorden
  • Demi | DE KOOKFABRIEK
    5 september 2016 om 10:55

    Wat lekker! Dit taartje ziet ook nog eens prachtig uit!

    Beantwoorden
  • Charelle
    4 september 2016 om 09:12

    Ziet er lekker uit! Botercake blijft toch favoriet bij mij, ik denk dat ik maar eens moet gaan experimenteren voor een vegan variant! ^^

    Beantwoorden
  • Demi
    4 september 2016 om 09:12

    Ik ben dol op perzik, deze cake lijkt me dus echt geweldig lekker :D

    Beantwoorden
  • karlien
    4 september 2016 om 09:04

    Wat een heerlijk recept! Dat is toch vaak met bakken hè, dat geduld dat je moet hebben.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen