perzikcake met room

Perzikcake met room

De inspiratie voor deze perzikcake met room gaat way back. Wie kent het nummer: Peaches and Cream van 112 nog. Dat ging niet over perziken en room maar daar had ik als puber niet echt benul van. Ik vond het deuntje wel lekker. Sowieso was ik altijd dramatisch slecht in het onthouden van songteksten. Op de een of andere manier zing ik het altijd fout na (nu nog steeds trouwens). Anyway perziken en room zijn een heerlijke combi. Helemaal in deze cake, die ik nog net voordat het seizoen afloopt met jullie wil delen.

Deze cake heeft echt alles, zachte gele room, zoete perziken en een heerlijke botercake. “Dit is verrukkelijk, tante Paulien” “Ik zit echt te smikkelen” aldus mijn nichtje die vandaag alweer 5 jaar geworden is. Gefeliciteerd lieve Evy! En de grap is, dat hij best wel makkelijk om te maken is. Ik maak mijn banketbakkersroom wel het liefste zelf, want dat is gewoon stukken lekkerder. Het is niet moeilijk, de grootste uitdaging is om geduld te hebben. De gele room moet langzaam indikken. En zet vooral het vuur niet te hoog. Want dan krijg je roerei. Kan je nou geen perziken meer vinden, dan is deze taart ook lekker met frambozen, abrikozen of appel. Eigenlijk kan ieder fruit wel. Maar ik houd het nog even bij peaches & cream, you know what I mean.
perzikcake met roombanketbakkersroom makenperzikcake

Ingrediënten voor 8 personen
2 perziken
200 gr zachte roomboter
200 gr suiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
Snuf zout

Banketbakkersroom
3 eidooiers
50 gr suiker
1 el bloem
250 ml melk
1 vanillestokje

Materialen
Springvorm 20 cm

Zo maak je het
Begin met het maken van de banketbakkersroom.

Doe de melk in een steelpannetje. Schraap het merg uit een vanillestokje en voeg dit bij de melk. Het stokje zelf kan je in de suikerpot doen, voor homemade vanillesuiker. Verwarm de melk op een laag vuur.

Klop in een andere kom de eidooiers met de suiker en een eetlepel bloem luchtig en romig. Het moet er bijna wit uitzien.

Giet nu al roerend de hete melk op de eidooiers. Blijf kloppen, anders verandert je banketbakkersroom in roerei.

Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een zacht vuur al roerend dik worden. Zet het vuur niet te hoog en blijf roeren totdat het de juiste dikte heeft bereikt. Laat de gele room afkoelen en roer het tussentijds nog even door, zodat er geen velletjes ontstaan.

Dan is het tijd om de cake te maken. Verwarm  de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Klop de boter met de suiker romig en luchtig. Voeg dan één voor één de eieren toe en meng deze goed mee.

Voeg het bakmeel toe en een snuf zout en mix het nog even kort. Als alles gemengd is, is de cake klaar.

Giet het beslag in een ingevette springvorm. Maak een beetje een kuiltje in het midden. Schenk de banketbakkersroom hierop.

Was de perziken en snijd ze in plakjes. Verdeel de plakjes over de cake.

perzikcake met gele room

Bak de perzikcake in ongeveer 60 minuten gaar. Wordt hij te donker aan de bovenkant? dek de cake dan af met een stukje aluminiumfolie. De gele room lijkt nog zacht te zijn maar dit wordt steviger als hij afgekoeld is.

Laat de perzikcake volledig afkoelen. Garneer hem eventueel met wat poedersuiker.

Serveer meteen of bewaar de cake tot gebruik in de koelkast.

perzikcake met gele roomperzikcake met gele room

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

 

Reserveer nu Feel Good Food + Sneak Peek
Italiaans menu Inspiratie
Bewaar
14 Comments
  • Lotte

    19 augustus 2017 at 17:02 Beantwoorden

    Wat een fantastisch lekker recept!
    Een feestje om het te gaan maken.
    Net als alle andere recepten op jullie website.

  • Laura

    18 mei 2017 at 19:12 Beantwoorden

    We hebben ervan gesmuld, echt lekker met die verse perziken!
    Groetjes Laura

  • J. Ruizendaal

    23 september 2016 at 19:36 Beantwoorden

    Ga ik maken…maar kan het ook met amandelmeel?

    • Pauline

      26 september 2016 at 14:46 Beantwoorden

      Jawel, maar de cake wordt dan wel iets natter. Dus ik iets meer toevoegen, 250 gr bijv.

  • Heleen

    8 september 2016 at 15:20 Beantwoorden

    Hoi Pauline, druk bezig met de room. Hoe dik moet deze uiteindelijk zijn voordat ik kan stoppen met roeren? Groet Heleen

    • Heleen

      8 september 2016 at 16:05 Beantwoorden

      Hij staat al in de oven?ik maak wel een foto en een hashtag natuurlijk!

    • Pauline

      8 september 2016 at 19:31 Beantwoorden

      Je kunt het vergelijken met dikke yoghurt, zoals de Griekse versie.

  • Elza

    6 september 2016 at 18:24 Beantwoorden

    Zou dit met nectarines ook lekker zijn?

  • Demi | DE KOOKFABRIEK

    5 september 2016 at 10:55 Beantwoorden

    Wat lekker! Dit taartje ziet ook nog eens prachtig uit!

  • Charelle

    4 september 2016 at 09:12 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Botercake blijft toch favoriet bij mij, ik denk dat ik maar eens moet gaan experimenteren voor een vegan variant! ^^

  • Demi

    4 september 2016 at 09:12 Beantwoorden

    Ik ben dol op perzik, deze cake lijkt me dus echt geweldig lekker 😀

  • karlien

    4 september 2016 at 09:04 Beantwoorden

    Wat een heerlijk recept! Dat is toch vaak met bakken hè, dat geduld dat je moet hebben.

Plaats een reactie