fbpx
Menu

Weekendbites: Peanutbutter icecream sandwiches

Sponsored. Oh boy, het water loopt me alweer in de mond nu ik het recept voor deze peanutbutter icecream sandwiches schrijf. Ik ben dol op pindakaas. Gewoon op een bruin broodje, door de havermout of op een rijstwafel. Maar ik vind het ook onwijs lekker in combinatie met chocola..en ijs. Deze peanutbutter icecream sandwiches zijn een echte guilty pleasure. Een verwennerij voor in het weekend. Want dat moet ook af en toe kunnen toch? Ik kan je vertellen, deze icecream sandwiches zijn verslavend lekker. Ik moest me ook inhouden om er niet twee op te eten nadat ik ze op de foto had gezet. Gelukkig was Annika in de buurt en kon ze me tegenhouden. De combinatie van de iets zoutige pindakaas met het romige ijs en de zoete chocola is hemels.

Ik mocht een tijdje geleden de Calvé pindakaas fabriek bezoeken. Zo leuk om te zien hoe pindakaas gemaakt wordt. En eigenlijk is het heel simpel. Calvé pindakaas (met de bruine dop) bestaat uit slechts 4 ingrediënten, waarvan maar liefst 85% pinda’s. Verder zit er alleen nog wat olie, vet en een klein beetje zout in. Geen gekke e-nummers of ingrediënten, daar hou ik van! Ik eet al pindakaas zolang als ik me kan herinneren. Naast dat het heel erg lekker is, is het best voedzaam. Wie is er immers niet groot mee geworden?  En je kunt er zoveel kanten mee op. Puur is het heel erg lekker, stiekem neem ik wel eens een lik uit de pot. Maar pindakaas doet het ook goed in allerlei recepten. Zoals in deze peanutbutter icecream sandwiches, het perfecte recept voor de nazomer. Nog even genieten van de zon en het ijsjes seizoen.

peanutbutter-icecream-sandwiches-17

Peanutbutter Icecream sandwiches

Ingrediënten voor 6 sandwiches
Voor de koekjes
100 gram boter
100 gram Calvé pindakaas
100 gram suiker
225 gram bloem
1 tl bakpoeder
30 gr cacao
Snuf zout
2-3 el ijskoud water
50 gr chocolate chips

Overig
40 gr pure chocola
6 bollen vanille ijs
6 el Calvé pindakaas

Zo maak je het
Klop de boter met de pindakaas en de suiker glad in de kom van je keukenmachine.

Voeg vervolgens de bloem, de bakpoeder, de cacao en een snuf zout toe. Kneed dit geheel tot een deeg.

Voeg lepel voor lepel het water toe. Als het te droog is voeg je nog een extra lepel water toe. Als het deeg al vrij nat is, voeg je geen water meer toe.

Voeg de chocolate chips toe en meng dit door het deeg.

Laat het deeg een half uur rusten in koelkast

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht).

Maak balletjes ter grootte van een golfballetje en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes plat.

Bak de koekjes in ongeveer 30 minuten af. Laat de koekjes vervolgens afkoelen.

Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een kommetje boven een pan met heet water te plaatsen. Zorg er voor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade in delen. Smelt eerst de helft au bain-marie. Haal dan het kommetje van het vuur en voeg de andere helft erbij.

Peanutbutter Icecream sandwichesDrizzle de gesmolten chocola over de koekjes. Laat de chocola even uitharden.

Bestrijk een koekje met een flinke eetlepel pindakaas. Leg een bol vanille ijs op de pindakaas en duw voorzichtig het andere koekje erboven op. Druk iets aan. En klaar zijn je peanutbutter icecream sandwiches. Geniet er van!

Peanutbutter Icecream sandwiches

Peanutbutter Icecream sandwiches

Peanutbutter Icecream sandwiches

WINNEN

Ik mag van Calvé twee gepersonaliseerde potten pindakaas (met jouw eigen naam erop) verloten voor jouw en je bestie. Laat hieronder in de reacties weten aan wie jij een pot pindakaas zou willen geven en wie weet winnen jij en je bestie een pot met een leuke naam erop. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Meedoen kan tot en met 21 september. Edit: de winnaar is inmiddels bekend en heeft een mailtje ontvangen. 

Dit bericht is in samenwerking met Calvé. Lees hier mijn disclaimer.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

102 reacties

 • Anita
  22 september 2016 om 07:32

  Maartje Molenaar ik denk dat jij pindakaasmonster bij uitstek wel z'n pot wil! Een pot met je naam misschien is ie dan minder snel leeg?Enneeeeee laat d'r maar gewoon Pindakaasmonster opzetten hoor iedereen weet dan dat het jou pot is????

  Beantwoorden
 • Sabine Sijbesma
  21 september 2016 om 23:56

  Ik zou ze graag winnen voor mijn vriend Johan en mijn dochter Erin (2jaar) die beide enorm dol zijn op Calvé Pindakaas: de nootjes versie met gele deksel ☺! Misschien mag ik er dan een likje uit gebruiken om een lekkere choco-pindareep van te maken ?!

  Beantwoorden
 • tjitske van wijk
  21 september 2016 om 21:48

  Voor mijn vriendinnetje carlijn. We taggen elkaar altijd als het om lekker eten, pindakaas, chocola gaat. Toen zij zwanger was, was ze verslaafd aan pindakaas en at een pot per week. En dit kwam door mij:) dus er is een speciale pindakaas 'band'. :)

  Beantwoorden
 • Vivian de Zwart
  21 september 2016 om 20:36

  Voor mijn zus Wendy! Al zo lang ik me kan herinneren begint zij haar dag met boterhammen met pindakaas (en hagelslag!). Een eigen pot met haar naam erop mag dus niet ontbreken in haar keuken! En dankzij haar ben ik nu ook gek op pindakaas, jammie...!

  Beantwoorden
 • Marleen Romkema
  21 september 2016 om 17:32

  Voor Evelien Meijer, samen woonden wij in een huis in Utrecht, wat wij heel toepasselijk.... huize pindakaas noemden. De WiFi heette zelfs: Huize Pindakaas en ons motto was dan ook; 'Een dag geen pindakaas is een dag niet geleefd!' We love pindakaas! Vanmiddag zat ik nog te smullen van m'n cracker met pindakaas en hagelslagc YUM! Ik ga duimen, want ik denk dat gepersonaliseerde pindakaas NOG lekkerder smaakt! ;-)

  Beantwoorden
 • Annemarie
  21 september 2016 om 16:44

  Voor Stefan & Jorina, mijn twee liefste pindakaasfanaten! Zelf lust ik het helaas niet, maar meer voor hen.

  Beantwoorden
 • Maxim van der Steen
  21 september 2016 om 16:26

  Voor mijn dochter Frederieke die er dol op is

  Beantwoorden
 • Engelien
  21 september 2016 om 16:10

  Voor mijn man Gerrit,hij is een liefhebber van pindakaas.
  Helaas voor hem lust ik het niet.

  Beantwoorden
 • Debbie Buutveld
  21 september 2016 om 14:51

  Ik wil graag een pot voor mezelf en 1 voor mijn man Marcel. We zijn op 22 september a..s al 24 jaar een setje, en een setje pindakaas zou een mooi cadeau zijn! Ik ben dan wel de grootste pindakaasfan van ons 2, hij eet altijd met smaak zijn pindakaasboterhammetjes en probeert ook altijd mijn pindakaasbaksels die lniet altijd even goed lukken, en dat waardeer ik ook zo in hem. Bovendien werkt hij heel hard voor ons gezin en staat hij altijd voor ons en anderen klaar!

  Beantwoorden
 • Jody Wessels
  21 september 2016 om 13:02

  De liefde die ook ik voor Pindakaas heb, heb ik absoluut van mijn vader. Mijn vader eet al 60 jaar lang elke dag brood met pindakaas en daarom zou ik graag een pot met zijn naam winnen: Harry
  Mijn vader is ervan overtuigd dat hij zo gezond is, doordat hij elke dag 4 boterhammen met pindakaas eet!

  Beantwoorden
 • Suzan deJong
  21 september 2016 om 12:36

  Super leuke actie! Deze zou leuk zijn voor mijn vriend Colin. Hij is helemaal weg van pindakaas en kan ook geen dag zonder. Een eigen pot pindakaas zou ideaal zijn zodat niemand de pindakaas mee opeet.

  Beantwoorden
 • Marieke van den Bod
  21 september 2016 om 12:16

  Voor mijn dochtertje Julie van bijna 2. Ze is helemaal gek van pindakaas en weet de pot al te vinden in de kast. Zou super leuk zijn als ze een eigen pot zou hebben!

  Beantwoorden

Reactie plaatsen