Menu

Weekendbites: Peanutbutter icecream sandwiches

Sponsored. Oh boy, het water loopt me alweer in de mond nu ik het recept voor deze peanutbutter icecream sandwiches schrijf. Ik ben dol op pindakaas. Gewoon op een bruin broodje, door de havermout of op een rijstwafel. Maar ik vind het ook onwijs lekker in combinatie met chocola..en ijs. Deze peanutbutter icecream sandwiches zijn een echte guilty pleasure. Een verwennerij voor in het weekend. Want dat moet ook af en toe kunnen toch? Ik kan je vertellen, deze icecream sandwiches zijn verslavend lekker. Ik moest me ook inhouden om er niet twee op te eten nadat ik ze op de foto had gezet. Gelukkig was Annika in de buurt en kon ze me tegenhouden. De combinatie van de iets zoutige pindakaas met het romige ijs en de zoete chocola is hemels.

Ik mocht een tijdje geleden de Calvé pindakaas fabriek bezoeken. Zo leuk om te zien hoe pindakaas gemaakt wordt. En eigenlijk is het heel simpel. Calvé pindakaas (met de bruine dop) bestaat uit slechts 4 ingrediënten, waarvan maar liefst 85% pinda’s. Verder zit er alleen nog wat olie, vet en een klein beetje zout in. Geen gekke e-nummers of ingrediënten, daar hou ik van! Ik eet al pindakaas zolang als ik me kan herinneren. Naast dat het heel erg lekker is, is het best voedzaam. Wie is er immers niet groot mee geworden?  En je kunt er zoveel kanten mee op. Puur is het heel erg lekker, stiekem neem ik wel eens een lik uit de pot. Maar pindakaas doet het ook goed in allerlei recepten. Zoals in deze peanutbutter icecream sandwiches, het perfecte recept voor de nazomer. Nog even genieten van de zon en het ijsjes seizoen.

peanutbutter-icecream-sandwiches-17

Peanutbutter Icecream sandwiches

Ingrediënten voor 6 sandwiches
Voor de koekjes
100 gram boter
100 gram Calvé pindakaas
100 gram suiker
225 gram bloem
1 tl bakpoeder
30 gr cacao
Snuf zout
2-3 el ijskoud water
50 gr chocolate chips

Overig
40 gr pure chocola
6 bollen vanille ijs
6 el Calvé pindakaas

Zo maak je het
Klop de boter met de pindakaas en de suiker glad in de kom van je keukenmachine.

Voeg vervolgens de bloem, de bakpoeder, de cacao en een snuf zout toe. Kneed dit geheel tot een deeg.

Voeg lepel voor lepel het water toe. Als het te droog is voeg je nog een extra lepel water toe. Als het deeg al vrij nat is, voeg je geen water meer toe.

Voeg de chocolate chips toe en meng dit door het deeg.

Laat het deeg een half uur rusten in koelkast

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht).

Maak balletjes ter grootte van een golfballetje en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes plat.

Bak de koekjes in ongeveer 30 minuten af. Laat de koekjes vervolgens afkoelen.

Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een kommetje boven een pan met heet water te plaatsen. Zorg er voor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade in delen. Smelt eerst de helft au bain-marie. Haal dan het kommetje van het vuur en voeg de andere helft erbij.

Peanutbutter Icecream sandwichesDrizzle de gesmolten chocola over de koekjes. Laat de chocola even uitharden.

Bestrijk een koekje met een flinke eetlepel pindakaas. Leg een bol vanille ijs op de pindakaas en duw voorzichtig het andere koekje erboven op. Druk iets aan. En klaar zijn je peanutbutter icecream sandwiches. Geniet er van!

Peanutbutter Icecream sandwiches

Peanutbutter Icecream sandwiches

Peanutbutter Icecream sandwiches

WINNEN

Ik mag van Calvé twee gepersonaliseerde potten pindakaas (met jouw eigen naam erop) verloten voor jouw en je bestie. Laat hieronder in de reacties weten aan wie jij een pot pindakaas zou willen geven en wie weet winnen jij en je bestie een pot met een leuke naam erop. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Meedoen kan tot en met 21 september. Edit: de winnaar is inmiddels bekend en heeft een mailtje ontvangen. 

Dit bericht is in samenwerking met Calvé. Lees hier mijn disclaimer.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

102 reacties

 • Anita
  22 september 2016 om 07:32

  Maartje Molenaar ik denk dat jij pindakaasmonster bij uitstek wel z'n pot wil! Een pot met je naam misschien is ie dan minder snel leeg?Enneeeeee laat d'r maar gewoon Pindakaasmonster opzetten hoor iedereen weet dan dat het jou pot is????

 • Sabine Sijbesma
  21 september 2016 om 23:56

  Ik zou ze graag winnen voor mijn vriend Johan en mijn dochter Erin (2jaar) die beide enorm dol zijn op Calvé Pindakaas: de nootjes versie met gele deksel ☺! Misschien mag ik er dan een likje uit gebruiken om een lekkere choco-pindareep van te maken ?!

 • tjitske van wijk
  21 september 2016 om 21:48

  Voor mijn vriendinnetje carlijn. We taggen elkaar altijd als het om lekker eten, pindakaas, chocola gaat. Toen zij zwanger was, was ze verslaafd aan pindakaas en at een pot per week. En dit kwam door mij:) dus er is een speciale pindakaas 'band'. :)

 • Vivian de Zwart
  21 september 2016 om 20:36

  Voor mijn zus Wendy! Al zo lang ik me kan herinneren begint zij haar dag met boterhammen met pindakaas (en hagelslag!). Een eigen pot met haar naam erop mag dus niet ontbreken in haar keuken! En dankzij haar ben ik nu ook gek op pindakaas, jammie...!

 • Marleen Romkema
  21 september 2016 om 17:32

  Voor Evelien Meijer, samen woonden wij in een huis in Utrecht, wat wij heel toepasselijk.... huize pindakaas noemden. De WiFi heette zelfs: Huize Pindakaas en ons motto was dan ook; 'Een dag geen pindakaas is een dag niet geleefd!' We love pindakaas! Vanmiddag zat ik nog te smullen van m'n cracker met pindakaas en hagelslagc YUM! Ik ga duimen, want ik denk dat gepersonaliseerde pindakaas NOG lekkerder smaakt! ;-)

 • Annemarie
  21 september 2016 om 16:44

  Voor Stefan & Jorina, mijn twee liefste pindakaasfanaten! Zelf lust ik het helaas niet, maar meer voor hen.

 • Maxim van der Steen
  21 september 2016 om 16:26

  Voor mijn dochter Frederieke die er dol op is

 • Engelien
  21 september 2016 om 16:10

  Voor mijn man Gerrit,hij is een liefhebber van pindakaas.
  Helaas voor hem lust ik het niet.

 • Debbie Buutveld
  21 september 2016 om 14:51

  Ik wil graag een pot voor mezelf en 1 voor mijn man Marcel. We zijn op 22 september a..s al 24 jaar een setje, en een setje pindakaas zou een mooi cadeau zijn! Ik ben dan wel de grootste pindakaasfan van ons 2, hij eet altijd met smaak zijn pindakaasboterhammetjes en probeert ook altijd mijn pindakaasbaksels die lniet altijd even goed lukken, en dat waardeer ik ook zo in hem. Bovendien werkt hij heel hard voor ons gezin en staat hij altijd voor ons en anderen klaar!

 • Jody Wessels
  21 september 2016 om 13:02

  De liefde die ook ik voor Pindakaas heb, heb ik absoluut van mijn vader. Mijn vader eet al 60 jaar lang elke dag brood met pindakaas en daarom zou ik graag een pot met zijn naam winnen: Harry
  Mijn vader is ervan overtuigd dat hij zo gezond is, doordat hij elke dag 4 boterhammen met pindakaas eet!

 • Suzan deJong
  21 september 2016 om 12:36

  Super leuke actie! Deze zou leuk zijn voor mijn vriend Colin. Hij is helemaal weg van pindakaas en kan ook geen dag zonder. Een eigen pot pindakaas zou ideaal zijn zodat niemand de pindakaas mee opeet.

 • Marieke van den Bod
  21 september 2016 om 12:16

  Voor mijn dochtertje Julie van bijna 2. Ze is helemaal gek van pindakaas en weet de pot al te vinden in de kast. Zou super leuk zijn als ze een eigen pot zou hebben!

 • Leonie Gijsbers
  21 september 2016 om 11:18

  Voor m'n vriend Ben, die verslaafd is aan broodjes pindakaas met hagelslag! ?

 • Nikki Hofs
  21 september 2016 om 11:14

  Aan mijn moeder! Ik ken niemand anders die de Calvé pindakaaspot met zoveel nauwkeurigheid helemaal leeg schraapt.

 • Karin van de Merwe
  21 september 2016 om 11:11

  Voor Cor, mijn man. Die wil niet anders dan Calvé. :-)

 • Pauline de jager
  21 september 2016 om 09:34

  Mijn naam is Pauline. Ik zou graag een pot willen voor mijn zoon Thom. Er gaat geen dag voorbij zonder Calvé pindakaas op zijn brood. Zijn favoriete beleg. Zelfs toen we vijf jaar in Portugal woonde lieten we altijd Calvé pindakaas overkomen. Nu woont hij sinds kort als student op kamers. Elk weekend gaat hij, na een bezoek aan huis, terug met een tas schone was en een pot Calvé pindakaas uit Pauline's keuken. Hoe passend is deze actie :-)

 • Sandra Bresser
  21 september 2016 om 07:42

  Wat een superleuke actie. Ik zou heel graag een pot pindakaas willen winnen voor mijn schoonzoon. Hij is helemaal gek van pindakaas van Calvé. Er staat bij ons een pot in de kast met zijn naam erop geschreven en 'afblijven'. Die pot is bijna heilig, kom er vooral niet in met een mes waar boter (of iets anders) aan heeft gezeten! Een pot pindakaas met zijn naam op het etiket zou dus super zijn!!

 • Marijke Langenegger
  21 september 2016 om 07:02

  Oh wat keileuk?! Mijn vriend en ik zijn allebei gek op Calvé pindakaas. Maar ik mag het maar 2x per week van mezelf en Twan wanneer hij wil(gezegend met slank lijf), lees: elke dag, van zichzelf. Ik grijp regelmatig mis.. Is die pot nú alweer op? Geweldig idee: 1 pot in de kast met Twan's pindakaas en 1 pot met Marijke's pindakaas????? en als ze leeg zijn nog super om onze nootjesvoorraad in te doen!?

 • Floor Petere
  21 september 2016 om 06:53

  Geen dag zonder pindakaas!
  Ookal kijken mensen (behalve Bas, die deelt deze verslaving) me heeel vreemd aan;
  de beste combinatie is een beschuit met pittige pindakaas :-)

 • Nadine van der Werve
  21 september 2016 om 06:20

  Ik ben echt gek op pindakaas!! Ik eet het elke ochtend op een paar crackers als ontbijt. Ik weet dat mijn vriendinnen er ook gek op zijn, en we gaan binnenkort een weekendje weg dus dan kan ik ze mooi verrassen met deze potten!

 • Martine Hartmans
  21 september 2016 om 00:06

  We wonen dan wel in Indonesië, maar in de kast staat een flinke voorraad calvé pindakaas! En dan met de nootjes! Iedere dag wil Jitse Pindakaas op zijn brood naar school! Net 4, maar al begonnen met lezen & schrijven op school. Zou toch super zijn als er ineens een pot met zijn naam in de kast staat! Dus voor mijn liefie Jitse & zijn zusje Fenne!!!

 • Diede Smits
  20 september 2016 om 23:44

  Happines in a jar! Mijn zus Stanne en ik zijn dol op Calvé pindakaas met banaan.. Met deze persoonlijke pot wordt het havermout ontbijt nog meer genieten.

 • Annemieke Lamers
  20 september 2016 om 23:42

  Oooh, mijn collega Ilona en ik zijn dól op pindakaas! Ik kwam erachter dat we dezelfde verslaving hebben toen ik haar een keer uit het potje zag lepelen.. En eerlijk is eerlijk: ze heeft mij ook wel eens betrapt! Maar we zijn niet de enigen die van pindakaas houden; inmiddels hebben we met een aantal collega's zelfs een pindakaasworkshop op de planning staan, bij de pindakaaswinkel. Maar het winnen van deze actie zou ons zó gelukkig maken. Wat fijn zou het zijn als we beiden een pot pindakaas met onze naam erop hebben, dan is het voor iedereen op kantoor maar duidelijk dat ze daar vanaf moeten blijven! :)

 • Demi Kloosterman
  20 september 2016 om 23:25

  Ik zou er graag een voor mijn zusje willen winnen. Als we de pindakaas net open hebben is het zo op! En ze verdient gewoon haar eigen pot pindakaas! Ze is een topper!

 • claudien
  20 september 2016 om 22:53

  Voor mijn 15 jarige zoon Melvin het pindakaasmonster. Hij is er letterlijk groot mee geworden.

 • Kim van Tilburg
  20 september 2016 om 22:51

  Deze actie is mijn dochter (11) op het lijf geschreven.
  Ten eerste is ze, zoals zovelen , een echte pindakaas fan. Heerlijk op de boterham, extra lekker met een beetje suiker er overheen.

  Maar buiten dat is ze fanatiek wedstrijdzwemster én groot fan van "Pietertje" .
  Pieter van den Hoogenband dus, één van onze bekendste wedstrijdzwemmers en één van onze bekendste pindakaas liefhebbers .

 • Ilse van der Rijt
  20 september 2016 om 22:41

  Dat is nou echt wat voor mijn aan pindakaas verslaafde man!! Hij eet de pindakaas zo uit de pot! Je kunt hem er s nachts voor wakker maken.

 • Jolien
  20 september 2016 om 22:34

  Ik zou ze heel graag winnnen voor mij en mijn Twin Sharon, die sinds kort op zichzelf
  Woont, dan mag een pot pindakaas met eigen naam natuurlijk niet ontbreken!

 • Jessica Bos
  20 september 2016 om 22:08

  Een voor mij, Jessica en een voor mijn dochter Mees. We wonen in Zuid Afrika en slepen al jaren met potten Calvé Pindakaas. Hoe leuk om hier een personalized exemplaar te hebben!!

 • Annet Bosman
  20 september 2016 om 21:40

  Erika klock. Er gaat na het hardlopen niets boven een rijsttafel met banaan met pindakaas. Prima om mee te herstellen na een duurloop of wedstrijd. Ons doel is een halve marathon komend jaar dus we kunnen wel wat pindakaas gebruiken

 • Alexandra Leenderts
  20 september 2016 om 21:26

  Voor mijn collega Martijn want die is een nog grotere pindakaas eter en dus liefhebber dan ik! Het is meer pindakaas dan boterham zeg maar?en ik? Mij mag je 's nachts wakker maken voor een overheerlijke wit broodje met pindakaas, zalig gewoon!!!? hmmm als ik er nu aan denk, krijg ik direct trek erin....

 • Lisanne
  20 september 2016 om 21:18

  Voor mijn vriend Bas omdat hij elke dag braaf beschuit met pindakaas eet, pindakaas in zijn bananensmoothie doet en boterhammen met jam en pindakaas eet. Is dat nou niet een pindakaas liefhebber? ? Ps ik mag zelf graag een broodje pindakaas met hagelslag eten ?

 • Artiënne
  20 september 2016 om 21:14

  Voor mij, Artiënne, en mijn zusje Marinka! We hebben allebei een naam die maar weinig voorkomt, waardoor we echt nog nóóit (serieus nooit!) iets gevonden hebben waar één van onze namen op staat. Dit is onze kans!! En dan lekker samen smullen natuurlijk ;-)

 • Manouk
  20 september 2016 om 21:09

  Jaaaaaaaaaaaaaaa pindakaas een voor mijn vriend en een voor mij
  Manouk en Wouter kan ik ze beide lekker opeten ?

 • Arianne Hemkes
  20 september 2016 om 21:05

  Wat leuk zon persoonlijke pot. Mijn zoontje Tobias van vijf is er dol op. Eerst at hij het zo op brood maar toen hij ontdekte dat zijn oma (mijn moeder) altijd boterhammen pindakaas met mosterd eer is dat helemaal topfavoriet. De andere pot moet ook absoluut naar mijn moeder want die eet haar boterhammen of droog of met pindakaas met mosterd. Ik zou de potten dus gunnen aan Tobias en oma Amersfoort de grootste pindakaas met mosterd eters die ik ken!

 • Elian
  20 september 2016 om 20:56

  Ik zou het leuk vinden voor mijn 2 zoons 1 pot met het opschrift Fam. Oude Weernink te hebben (pindakaasmonsters is ook een optie). Mijn dochter Tess bakt graag en probeert veel nieuwe recepten, voor haar staan drie verschillende potten pindakaas in de kast, dus een pot met Tess erop zou ook heel erg leuk zijn....

 • Kim van der veer
  20 september 2016 om 20:47

  Dit is nu echt iets voor mij en mijn broer(Christian). We vechten bijna altijd om als eerste een mes in de nieuwe pindakaas te zetten! Haha.. Hij is verslaafd ook aan pindakaas.. en zal toch te leuk zijn als ik er 1 cadeau kan geven.

 • Marieke
  20 september 2016 om 20:45

  Wat tof! Ik zou heel graag een pot voor mijn vriend winnen (en dan met ZIJN naam er op), en een pot met de naam van m'n vriendje vind ik uiteraard ook leuk! Hij is onlangs op werk nog verrast door collega's met een 1kg pot Calvé pindakaas. Waarom? Omdat hij sinds jaar en dag een (of meerdere) potten pindakaas op zijn bureau heeft. Trouwe gebruiker, elke dag. Die 1kg is al weer bijna op (het was toch gezond hè?), dus een nieuwe is wel op zijn plek. Helemaal leuk omdat zijn naam nooit voorkomt op een verpakking (Chiron). Ik heb zo'n oerdegelijke naam, die kan ik nog wel eens ergens vinden. Nu hopen dat hij deze comment niet zelf leest ?

 • Pauline boerefijn
  20 september 2016 om 20:41

  Ik zou graag een pot willen winnen voor mezelf omdat ik bijna jarig ben, en mijn dochter ook, dus allebei een pot pindakaas lijkt ons een heerlijk kadootje. En gezien onze namen Pauline en Veerle niet vaak op producten voorkomt ,vinden we dit supergaaf!!

 • Corry Berghuis
  20 september 2016 om 20:40

  Mijn zoon Sonny, begint iedere dag met 3 boterhammen met Calvé pindakaas. Wat zou het geweldig zijn wanneer ik een pot kan neer zetten met zijn naam erop. Geweldig.
  Hij begint zijn dag ermee en voordat hij naar bed gaat weer.
  Een groter fan bestaat er niet.

 • Britt Verboeket
  20 september 2016 om 20:38

  Ik wil graag een pot pindakaas aan mijn moeder Annie geven. We kunnen beide smorgens bij het ontbijt niet veel op, daarom eten we allebei al 20 jaar lang iedere morgen een boterham met pindakaas!

 • Hilde Tangelder
  20 september 2016 om 20:38

  PindakaaspapaMichiel. Als hij de drie trommels van de jongens vult...
  hammetje pindakaas
  hammetje pindakaas
  hammetje pindakaas
  hammetje pindakaas
  hammetje pindakaas
  hammetje pindakaas
  hammetje pindakaas
  hammetje pindakaas
  hammetje pindakaas
  en dan nog zijn eigen trommel...
  hammetje pindakaas
  hammetje pindakaas
  hammetje kaas
  hammetje kaas

 • Annemiek Steenbergen
  20 september 2016 om 20:37

  Ohhhh ja!!! Voor mijn man zo graag!!!! Hij ontbijt al sinds hij 4 is elke dag met 2 broodjes pindakaas, kan letterlijk niet zonder! Moet ook per se Calvé zijn, volgens Roel de enige die echt smeuïg is. Hij krijgt voor z'n verjaardag (naast een echt cadeau natuurlijk ;)) een emmer Calvé van 10 liter van de groothandel.. Maar zon pot net zijn naam zou natuurlijk nog veel beter zijn! Ik denk dat hij die nooit gaat openmaken.

 • Sandra
  20 september 2016 om 20:37

  Ohhhlalaaaa!
  Ik hoef niet persé een pot pindakaas hoor. Mij maak je daar, eerlijk gezegd, eigenlijk niet eens zo heel blij mee. Vind het niet echt heel lekker... mijn vriend daarentegen kan je niet blijer maken! Da's een liefhebber tot en met! Als 'ie de smaak te pakken heeft, gaan er potten doorheen! Dan zijn ze niet aan te slepen!

  Dus, als er iemand is die je er mee blij kan maken... is hij het wel! Echt, ik zou z'n gezicht wel eens willen zien als hij zo'n gepersonaliseerde pot zou ontvangen :D

 • Corry Berghuis
  20 september 2016 om 20:37

  Heel graag zou ik de naam van mijn zoon op de pot pindakaas willen plaatsen. Als er 1 gek is en echt niet zonder pindakaas zijn dag kan beginnen is het Sonny.
  Wat een geweldige verrassing zou dit zijn.

 • Marieke da Conceicao
  20 september 2016 om 20:29

  Aan mijn man Jeroen die gek is op pindakaas.

 • Laura
  19 september 2016 om 21:30

  Ik zou een pot pindakaas aan mijn lieve vriendinnetje Renee geven. We zijn allebei peanutbutterlovers tot op het bot :)

 • Iris van Kuijk
  19 september 2016 om 21:26

  Ik zou graag een pot aan Harald geven, mijn Oostenrijkse vriend, die helemaal gek is op pindakaas. 's Nachts lepelt hij stiekem hele potten leeg hihi ?

 • Yasmin Demir
  19 september 2016 om 21:25

  Oh ik zou graag een pot winnen met Ille. Ze is de eerste die meeging in m'n verslaving van pindakaas en me steunde in de kritiekfase toen ik verslaafd was (excuseer, ben) aan pindakaas ?

 • Isabel Ruesen
  18 september 2016 om 16:34

  Ik zou graag een pot pindakaas geven aan mijn collega Ellen. Zij komt op het werk de ochtend niet door zonder een cracker met pindakaas, en omdat ik haar een fantastische collega vind, wil ik haar hiermee graag verrassen :)

 • Tessa Lammers
  17 september 2016 om 15:07

  Omdat mijn vriend, Bastiaan ontzettend gek is op pindakaas! ALLEEN de Calvé pindakaas. Geen andere pindakaas kan Calvé evenaren. En hoe leuk is het om lekkere recepten uit jou kookboek te kunnen maken met als ingrediënt Calvé pindakaas!

 • Celine
  17 september 2016 om 13:04

  Aan mijn vriendin Wike, die super erg van pindakaas houdt! Ze eet het liefst boterhammen met een dikke laag pindakaas en een dikke laag hagelslag erbij. Een grote pot Calvé pindakaas zou dus goed van pas komen om haar extra lang te kunnen laten genieten van haar favoriete brood :)

 • Maxime van den Heuvel
  17 september 2016 om 10:29

  Aan mijn hond Keira! Zij is de allergrootste pindakaaslover die ik ken, samen met mij natuurlijk. We hebben allebei niets liever dan een flinke lepel pindakaas of een boterham met een heerlijke dikke laag pindakaas erop (extra lekker met schijfjes banaan!). Natuurlijk krijgt ze niet dagelijks pindakaas, want dat is niet goed voor haar, maar ik daarentegen geniet graag dagelijks van een lekkere portie pindakaas! We zouden heel erg genieten van een grote pot pindakaas! ??

 • Nele decraecker
  17 september 2016 om 09:01

  Ik wil graag een pot geven aan mijn lieve zus die Lisse ze is verzot op. Pindakaas maar we vinde niet echt de goeie hier dus misschien deze is uitproberen xD

 • Laureen
  17 september 2016 om 07:58

  Aan mijn lieve vriend Kees omdat hij gek is op pindakaas en ik de potten niet aangesleept krijg. Vaak is de pot alweer leeg voordat ik er wat lekkers mee kan bakken, als we iedere onze eigen pot hebben kan ik heel veel pindakaas baksels gaan maken!

 • Naomi Rossewij
  17 september 2016 om 07:26

  Voor mijn vriendin Lora Oudenaller zou ik graag een pot pindakaas willen winnen. Zij is de ultieme pindakaasfan, ze heeft inmiddels zo veel potten versleten dat je er een heel huis mee zou kunnen vullen ;)! Zelfs op vakantie ontbreekt de pindakaas niet. We hebben zelfs een keer in blinde paniek, een paar minuten voor de boardingtijd over Schiphol gerend omdat zij vergeten was haar pindakaas te kopen! Het lijkt mij erg leuk om haar een gepersonaliseerde pot pindakaas te mogen geven. En uiteraard ben ik zelf ook niet vies van een lepeltje pindakaas.... ?

 • Desirée Hersbach
  16 september 2016 om 23:16

  Oh wauw...dit is wel heel smooth?? Bij ons zijn de potten met pindakaas niet aan te slepen: Voor op brood (gewoon zo of met jam of suiker of zout ?), voor peanut butter chocolate chip cookies ?? of voor zelfgemaakte pindasaus ???. Pindakaas kan in bijna alles ???. En de grootste pindakaas verslaafde is Noa Lise!

 • Irma
  16 september 2016 om 22:47

  Ik hou van pindakaas! Het gaat hier ook overal door en op: havermout/mug cakes, smoothies, crackers, als snack met partjes appel of dadels... ik zou een pot geven aan mijn broer Remco, Hij lust geen pindakaas, dus dan mag er op: 'Helaas... Pindakaas!' en mag mijn schoonzus er van genieten, want omdat mijn broer het niet eet komt de peanutbutter absoluut de drempel niet over bij m'n broer & schoonzus. Zo zielig voor mijn schoonzusje hè ;-)

 • Mercedes
  16 september 2016 om 22:41

  Hoi Pauline! Ziet er weer heerlijk uit! Ik ben gek op pindakaas, en dan vooral de variant met stukjes noot er in, heerlijk!! Mijn bff en tevens mijn vriend Paul is ook gek op pindakaas, en hij zit regelmatig met een lepel uit de pot te eten! 24 september is hij jarig dus het zou ook nog eens een extra leuk cadeau zijn voor zijn verjaardag!!

 • Daphne aarsen
  16 september 2016 om 22:20

  1000% zal ik een pot geven aan mijn beste vriendinnetje. Ze durft namelijk geen pindakaas te eten omdat ze bang is dat het niet lekker is (terwijl ze wel nootjes eet huh). Ze gaat het nu gewoon proberen en nu kan ze geen smoes meer gebruiken dat een pot pindakaas teveel kost en ze het zonde zou vinden als ze het niet zou lusten! En btw wie lust er nou geen pindakaas ?!!?!

 • Vivian | Stayaliveandcooking
  16 september 2016 om 21:41

  Ik was stiekem een beetje jaloers toen ik de stories zag op instagram, ik wil ook naar de pindakaas fabriek! Maar een pot pindakaas met eigen naam zou ook al goed van pas komen, want ook hier gaat het hard. Eentje voor vriendlief Gijs (op brood) en eentje voor mezelf (door de havermout, op m'n crackers en om mee te bakken... peanut butter drizzle, halloo!). Dat past eigenlijk niet meer in onze overvolle voorraadkast, maar de pindakaas is bijna op dus we vinden vast wel een plekje :)

 • Dagmar Jongenelen
  16 september 2016 om 21:12

  Mijn zus en ik zijn allebei GEK op pindakaas! Een van onze favoriete guilty pleasures is een lekkere lepel pindakaas, zo uit de pot. Als we onze eigen pot met onze naam kunnen winnen, ben ik benieuwd welke het als eerste leeg zal zijn ? (ik denk de mijne..)

 • Marli Jansen
  16 september 2016 om 21:07

  Ik ben dol op pindakaas, mijn collega Ashley sinds kort ook. Ze dacht dat ze het niet luste of lekker vindt maar nu ze het eenmaal door heeft is ze helemaal los!!

  Ik heb al vaker pindakaas gebruikt tijdens m'n ontbijtjes, op rijstcrackers, beschuit of gewoon brood. Door de havermout, over de yoghurt. Gister het recept op van je blog van de pindakaas smoothie, heerlijk!! Nu wil ik haar er ook gek mee maken om vaker pindakaas ergens door te doen, dus zouden die potten goed van pas komen.

 • Marleen Veldhuizen
  16 september 2016 om 21:06

  Oh,vandaag dit recept gemaakt en het smaakte heerlijk!

  Graag wil een pot cadeau geven aan mijn lieve vriend Pieter. Ik ken hem al meer dan twaalf jaar en na al die tijd gaan er nog steeds elke dag 6 bruine boterhammen met Calve pindakaas mee naar het werk

 • Esther
  16 september 2016 om 20:57

  Oke laat ik eerlijk zijn, ik lust geen pindakaas, ik vind het plakkerig en de geur... Nee niet aan mij besteed. Ik kan t zelfs moeilijk aan als er in mijn naaste omgeving pindakaas wordt gegeten... (Voornamelijk sochtends in de trein, bah)
  Overigens vind ik het wel heel jammer dat ik er zo over denk, want er staan zoveel "lekkere" gerechten online die ik daardoor niet maak... Zonde!
  De potten zou ik dan ook met liefde weggeven aan echte pindakaas lovers.. Aan m'n zus Roos, maar met het woord Zus op de pot, zo noem ik haar en dan kan ze toch altijd een beetje aan mijn gezeur denken als ze pindakaas eet! En aan m'n vriend de andere pot dan maar, Lennart !

 • Melodie Habibi
  16 september 2016 om 20:45

  Woooww dit recept ga ik NU maken!! Perfecte friday night activity! Lekker bakken zonder enige haast, want er gaat geen wekker morgenochtend.. weekend! Yes! En dan samen oppeuzelen met mijn grote liefde Dolf, die van pindakaas heeft leren houden sinds we samen zijn. We eten samen een pot van 650 gram p/w dus het gaat best hard, en iedere week weer de gele pot van calve omdat die verreweg favoriet is bij ons. Met banaan, of bleekselderij, rozijntjes en cranberry of met appel of door de yoghurt etc etc kan wel n boek vol schrijven met recepten met pindakaas haha gun ons die pot Pauline!

 • Manouk
  16 september 2016 om 20:33

  Hai! Mijn allerbeste bestie is.... mijn pap!!
  Mijn vader is misschien wel DE allegrootste Calvé pindakaas MET nootjes fan die er is!! Maar wanneer is de Calvé pindakaas MET nootjes het lekkerste..?
  In Frankrijk, op een vers gebakken pain, (waarvan de krokante kontjes onderweg al afgesnoept zijn) een "afgescheurd" stuk met roomboter en pindakaas die smelt van het stokbrood!!
  Nu loopt toch het kwijl je uit je mondhoeken van lekkerheid?! ?
  Ik zou het dus super leuk vinden om mijn pap te verrassen met "zijn" eigen pot Calvé!! Ik ben zo benieuwd! ! ?

 • Amber Niesthoven
  16 september 2016 om 20:33

  Oehh, dat ziet er lekker uit! Ik zou de pot pindakaas geven een m'n pindabuddy Sammie. Wij houden echt allebei super veel van pindakaas en proberen echt alle combinaties uit met pindakaas. Ook wordt Sammie bijna 16, dus dit zou ze echt super leuk vinden om te krijgen (en ikzelf natuurlijk ook;)). Liefs, Amber

 • Mirjam Hoorman
  16 september 2016 om 20:27

  Oh dit ziet er ook al zo lekker uit! Ik heb de havermout pindakaas repen van de week gemaakt. Heerlijk! Ik maakte ze alleen te dun, volgende x beter. Ik maak heel graag kans op een pot pindakaas en gun mijn liebe vriendin merlijn ook zo een heerlijke pot! Super actie! Liefs MiM

 • Denise Faber
  16 september 2016 om 20:10

  Ik zou graag een pot pindakaas geven aan mijn vriendin Marije, die al een tijdje op kamers woont. Pindakaas is altijd lekker en makkelijk en ook nog eens handig als je iets lekkers wilt bakken, dan kunnen we samen lekker iets bakken met pindakaas er in :)

 • Lieke Dielissen
  16 september 2016 om 20:09

  Hoi Pauline
  Wat een leuke blog. En er staan zoveel andere leuke recepten op jouw website. Gezond, lekker en gemakkelijk te bereiden. Die 3 dingen zijn niet altijd makkelijk te combineren. Maar na mijn strijd tegen de kilo's weet ik wel dat het kan, daarom bezoek ik jouw website en volg ik je op instagram. Ik geniet van jouw ideetjes die de strijd soms lichter maken. Nu help ik ook mijn beste vriendin Fenna en zetten we de strijd samen voort. En als pindakaasgekken/verslaafde zal je ons super blij maken met een heerlijke grote pot pindakaas :) Wij genieten er dubbel van. Liefs Lieke

 • Dieuwertje Rijlaarsdam
  16 september 2016 om 20:08

  Ik wil graag een pot Calvé (das toch echt de lekkerste) geven aan mijn pindakaasmaat Roxanna. Wat we met dat spul doen? We dopen er brokken chocola in, of oreo's (aanrader), we smeren het op stroopwafels, op cheesecake, heel saai op brood en we zijn dol op pindakaasijs. Geef ons pindakaas! ;-)

 • Charlona Teerlink
  16 september 2016 om 20:07

  Voor Erwin. Omdat hij een pot pindakaas per week leeg eet. Hij heeft ook altijd een ritueel: recht naarbeneden diggen en dus een mooie diepe pindakaasgroeve creeeren haha! De koekjes ga ik ook zeker maken ?

 • Melanie buis
  16 september 2016 om 20:02

  Natuurlijk voor mijn sport en food buddy Sandra Koolbergen omdat we allebei mega peanutbutterlovers zijn! ?

 • Viola
  16 september 2016 om 20:01

  Ik zou absoluut een pot pindakaas willen geven aan mijn lieve vriendinnetje Nathalie. Samen zijn we peanutbutter-addicts. Ik lustte nooit pindakaas, maar nu ben ik een pindabaas. Eentje die vanuit Zoetermeer naar Rotterdam reed om mn bestie op te halen en vervolgens voor beiden 1 potje naar de Pindakaaswinkel in Amsterdam reden. Dus ja, ik doe heeeeeeeul graag mee! Hoe gaaf zou dat zijn?! Een pot die tot het laatste lepeltje van mij is en blijft. En eentje die ik aan mn bestie kan geven, gaaf!!!

 • Lisa Poede
  16 september 2016 om 19:58

  . Ik woon op texel en zit dan ook graag lekker in de tuin aan mijn ontbijtje met pindakaas hihi. Jammer genoeg is hij vaak ineens leeg aangezien iedereen er steeds een likje uithaalt. Ik zou graag een pot met mijn eigen naam willen zodat zij weten dat hij van mij is en ze er afblijven?. De andere pot zou ik dan aan mijn moeder komal geven zodat zij ook eens kan genieten in haar uppie. Groetjes

 • Fabienne Holkeman
  16 september 2016 om 19:53

  Ik zou graag een pot pindakaas geven aan mijn zoon Mick van 16!!Wij eten al 15 jaar elke ochtend een broodje pindakaas samen,net zoals ik die al bijna 50 jaar elke ochtend eet!!

 • Jenny Arntz
  16 september 2016 om 19:49

  Oo wat een heerlijk fout recept! ♡ ik zou een gepersonaliseerde pot pindakaas aan mijn vriend Chris geven, hij is niet alleen mijn vriend maar ook absoluut mijn beste maatje ♡

 • Giete Moons
  16 september 2016 om 19:48

  Aan mijn beste vriendin die binnenkort voor een half jaar naar Senegal vertrekt op buitenlandse stage. Zij heeft mij de hemel van de pindakaas laten ontdekken en samen hebben we al veel potten leeg gelepeld. Het zou leuk zijn om elk een pot te hebben, zo kunnen we op dezelfde momenten van onze pindakaas genieten en zijn we toch een beetje dichter bij elkaar! xoxo

 • Merin Veronique
  16 september 2016 om 19:48

  Oh mennnn, het water loopt me in de mond! Dit ziet er echt goddelijk uit! Ik zou trouwens een pot pindakaas aan de bestie gunnen waarmee ik samenwoon, want samenwonen is leuk... Maar liefde is blijkbaar ook je pindakaas delen *huil*. Elke keer als ik zelf een lekkere lik pindakaas wil, is nét de pot weer leeg. Een eigen sticker is dan zo gek nog niet ;). En dan mag hij van zijn pot pindakaas deze heerlijkheden maken <3.

 • Loes Brandenburg
  16 september 2016 om 19:47

  Mijn beste vriendin woont in Italië en elke keer als ik naar haar toe ga, neem ik een pot Calvé pindakaas mee omdat ze die daar niet hebben. Zij houdt heel erg veel van pindakaas (en ik ook :) ) vooral van die Calvé! Ik zou graag de volgende keer dat ik naar haar toe ga een pot Calvé pindakaas met haar naam willen meebrengen. Dat zou ze echt heel leuk vinden :)

 • Lisa van Vlieg
  16 september 2016 om 19:43

  Ik zou een pot willen geven aan Bob, mijn vriendje. Sinds 1 week wonen we samen in een heus huurhuis en aangezien het grootste deel van de spullen in huis van mij is, zou het leuk zijn als hij ook iets van hemzelf in een kast kan zetten! Hij is een echt pindakaasmonster en verzint de meest bizarre combinaties en recepten. Ik ben heel benieuwd (en ergens ook een beetje bang) wat voor ideeën hij krijgt met zo'n eigen pot Calvé.

 • Iris moyson
  16 september 2016 om 19:42

  Als belg ben ik duidelijk niet opgegroeid met pindakaas, maar van zodra de havermoutwereld met alle gekke toppings voor me openging ben ik ook een pindakaasverslaafde geworden. En nu gebruik ik t niet alleen op havermout, maar ook op fruit, crackers, met worteltjes, als pindasaus, en ja zelfs in m'n cottage cheese... Ik kan geen dag zonder. Met wie ik dan zo'n pot zou delen? Met m'n enige en beste nederlzndse vriendinnetje joline. Als echte nederlander verdiend ook zij zeker een 'eigen' potje :D.

 • Jolien Cohen
  16 september 2016 om 19:41

  Mijn lieve schoonmoeder Marieke gun ik een pot. Net als ik is ze gek op pindakaas, maar ze geeft het dolgraag aan haar lieve hondje. Die rent van een wandeling keihard naar huis, ook al is hij nog zo moe, omdat hij hoort dat hij een beetje pindakaas mag als hij thuis is. Echte liefde voor pindakaas!

 • Silvanna Mahulette
  16 september 2016 om 19:39

  Voor Jasper!! Omdat hij elke ochtend pindakaas op zijn boter eet.

 • Myrthe
  16 september 2016 om 19:39

  Wat een leuke actie! Ik zou deze pot pindakaas aan mijn lieve vriendje willen geven. Hij eet het al zolang hij het zich kan herinneren en dan vooral de combi: witte boterham, pindakaas met hagelslag. Ik weet zeker dat ik 'm hier voor wakker kan maken :D Super leuk! Groetjes!!

 • Femke Hollander
  16 september 2016 om 19:38

  Lies moet echt een eigen pot pindakaas krijgen! Sinds ze zwanger is, eet ze het elke dag (in combinatie met kaas en een bruine boterham :-|). Oja, klein detail: we carpoolen samen en het komt regelmatig voor dat ze in de auto zo'n bammetje eet en de hele auto binnen no time naar pindakaas ruikt!

 • Ankie jacobs
  16 september 2016 om 19:38

  Ik zou hem aan mijn jongste zoontje Finn (3 jaar) geven. Echt een pindakaas monster! En aangezien het ook een koekiemonster is zal dit recept erg in de smaak gaan vallen ?

 • Nelle
  16 september 2016 om 19:35

  Ik zou een pot pindakaas aan mijn zoontje Cobus willen geven. Iedere dag eet hij 2 broodjes met pindakaas en dan kan zijn dag niet meer stuk. 21 september wordt hij 4 jaar oud, dus dat zou een super leuk verjaardagscadeautje zijn!

 • Ingrid Bos
  16 september 2016 om 19:35

  Ik zou mijn sportmaatje Fleur graag een pot willen geven.
  Pindakaas.. I love it! Je kunt er zoveel kanten mee op. Je kunt het met veel dingen combineren, helemaal tof als je een pindakaas liefhebber bent :-)

 • Ilka Janse
  16 september 2016 om 19:35

  Ik zou graag n pot pindakaas winnen voor mijn dochter Sima. Al vanaf dat ze ieniemini was kreeg ze boterham met pindakaas en palmsuiker. En nu als echte puber gaan die boterhammen er nog steeds in als koek! Dus wij gaan zeker die overheerlijke koekies! Het water loopt ons in de mond?

 • Sanne Damen
  16 september 2016 om 19:30

  Ik zou de pot aan mn lieve ex-collega en vriendin geven. Tijdens het werk probeerde we verschillende lunchgerechten te maken met pindakaas en als we niks wisten werd het een boterham met pindakaas en suiker!

 • Tessa mol
  16 september 2016 om 19:28

  Ik zou super graag een pot winnen voor mijn vader! Hij heeft me geleerd altijd een lepel te pakken na je boterham gesmeerd te hebben en dan zo een lepel uit de pot te pakken om vervolgens zo op te eten! En jong geleerd is oud gedaan; dus zou het zelf nog steeds! Alletwee een eigen pot zou te gek zijn!

 • chantal
  16 september 2016 om 15:53

  Aan mijn broertje! Zijn ontbijt is standaard 2 boterhammen met pindakaas en anders neemt ie voor de lunch wel pindakaas op brood. Wij gebruiken alleen maar calve, die blijft het allerlekkerst!

 • Annieke Voogt
  16 september 2016 om 15:05

  Voor Jeroen Voogt, mijn man. Fervent Calvé pindakaas liefhebber. De energie kan hij straks goed gebruiken, want ons eerste kleintje komt er over een aantal weken aan! Niets beter dan pindakaas om weer even energie op te doen van al die gebroken nachten...

 • Ana
  16 september 2016 om 12:42

  Oh my gooood dit ziet er zo goed uit. Pindakaas lover over here ❤️

 • Mira nouwens
  16 september 2016 om 11:02

  Voor manon mijn oude huisgenootje, aangezien we altijd samen rijstwafels aten met pindakaas, en ze vandaag jarig is! Dubbele verrassing :), zo kunnen we toch op afstand (we wonen niet meer samen) soort van samen snacken!

 • Lianne
  16 september 2016 om 10:45

  Mijn broer! Die koopt een jaarvoorraad Calve pindakaas omdat hij *en zijn gezin) er helemaal dol op is/zijn en eet het dan in twee maanden op. :)

 • Margot
  16 september 2016 om 10:35

  Dat ziet er gevaarlijk lekker uit!

 • Jonna@Burgertrutjes
  16 september 2016 om 10:11

  Wat een leuk idee!! Ziet er super smaakvol uit

 • Gerda de Jonge
  16 september 2016 om 09:04

  Voor Rolf en voor Ties! Zoon en man zijn beide gek op pindakaas.

 • Demi | DE KOOKFABRIEK
  16 september 2016 om 09:02

  Wat een heerlijke afsluiting van de maaltijd!
  Ik zou de gepersonaliseerde pot pindakaas willen geven aan de grootste pindakaasfan die ken: mijn zusje. Zij bedenkt aller leukste en lekkerste combinaties met pindakaas. Waaronder heerlijke sauzen, sandwiches en baksel.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.