pasta carbonara

Conchiglie carbonara met champignons

Sponsored. Hebben jullie het programma “Over smaak valt te twisten” op SBS6 een beetje gevolgd? Ik vond het leuk om te zien hoe de diverse kookclubs tegen elkaar aan het strijden waren. Extra leuk dat er nog een aantal bekende foodbloggers voorbij kwamen. Heb je ze gespot? In de eerste aflevering heb je kunnen zien dat Team Carbo heeft gewonnen met hun conchiglie carbonara met champignons. Dit recept zat ook in de HelloFresh maaltijdbox van die week daarop. Ik heb het thuis nagemaakt. Het is door de toevoeging van champignons iets anders dan de klassieker, maar wel net zo lekker.

Ingrediënten voor 4 personen
360 gr conchiglie (schelppasta)
700 gr gemengde champignons
2 uien
3 teentjes knoflook
1 rode peper
160 gr pancetta
5 eieren
100 gr geraspte Grana Padano (Parmezaan)
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de conchiglie in ruim water met zout, afgedekt in 10 – 12 minuten gaar. Giet af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Snijd vervolgens de peterselie fijn en de pancetta in heel dunne plakken.

Verhit een koekenpan en bak de pancetta 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Schep de pancetta uit de pan en bewaar apart. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur in het bakvet van de pancetta. Voeg de champignonmix en de rode peper toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en de helft van de peterselie.

Kluts ondertussen de eieren in een kom. Voeg de helft van de grana padano, 4 el lauwwarm water en peper toe en roer door.

Voeg de pasta en de pancetta bij de champignons en verwarm nog even kort.

Haal de pan van het vuur. Laat het iets afkoelen en meng dan het eimengsel er vlug doorheen. Zorg ervoor dat je pan niet te heet is, anders krijg je roerei. Het moet een mooie glanzende saus worden.

Breng de Pasta carbonara op smaak met peper en zout.

Garneer de pasta met wat extra Grana Padano en de gehakte peterselie.

Serveer meteen.

pasta carbonara

Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh, lees hier mijn disclaimer.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Pasta recepten Champignons Ei Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in