Menu

No bake Pindakaas repen

Sponsored. Ik heb weer een heerlijk tussendoortje voor jullie. Deze no bake pindakaas repen met havermout zijn supermakkelijk te maken en heel erg lekker. Want ja, laten we eerlijk zijn.. wie houdt er nou niet van pindakaas? Ik wel in ieder geval. Ik ben al een pindakaaslover sinds ik een klein ukje was. De bekende pot met het bruine deksel stond steevast bij ons op tafel. Ik ben er dus echt groot mee geworden. En nog steeds ben ik fan van pindakaas. Ik eet het regelmatig in mijn havermout, maar ik maak er ook graag lekkere dingen mee, zoals deze no bake pindakaas repen. Het fijne van dit recept is dat er geen oven aan te pas komt. Handig voor mensen die geen grote keuken hebben. Deze pindakaas repen zijn lekker voedzaam en geven net even dat shotje energie dat je nodig hebt. Tussendoor op een werkdag, voor of na het sporten of gewoon bij de koffie. Ook lekker hoor!

Ik heb de pindakaas van Calvé gebruikt, want die vind ik simpelweg het lekkerst. Wist je dat deze pindakaas uit slechts 4 ingrediënten bestaat? Ik wist dat ook niet, totdat ik een bezoekje aan de pindakaas fabriek bracht, zo leuk! De pindakaas uit de pot met de bekende bruine dop bestaat voor maar liefst 85% uit pinda’s. Verder is er alleen wat olie, vet en een klein beetje zout aan toegevoegd. Supersimpel en lekker. Voor deze repen gebruikte ik verder alleen havermout, honing, kokosolie en een klein beetje pure chocolade voor de finishing touch. En natuurlijk pinda’s. Dit geeft een lekkere bite aan de reep. Je kunt de repen ook makkelijk meenemen naar je werk of voor onderweg.

No bake pindakaas repen

Ingrediënten voor 6-8 stuks
100 gr Calvé pindakaas
30 gr kokosolie
30 gr honing
175 gr havermout
50 gr gehakte pinda’s
evt. 30 gr pure chocola

Zo maak je het
Doe de pindakaas met de kokosolie en de honing in een pan en verwarm kort.

Voeg de havermout en de gehakte pinda’s toe en meng door elkaar.

Doe het mengsel in een bakvorm of ovenschaal bekleed met bakpapier. Laat dit in de koelkast uitharden.

No bake pindakaas repen

Verwarm eventueel wat chocolade au bain marie. Drizzle de chocola over de pindakaas repen. Snijd de pindakaas repen in gelijke stukken.

Bewaar de pindakaas repen in de koelkast zodat ze hard blijven.

No bake pindakaas repen

No bake pindakaas repen

No bake pindakaas repen

Dit bericht is in samenwerking met Calvé. Lees mijn disclaimer.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

 • Pauline
  30 april 2018 om 10:15

  Dat heb ik niet getest, maar ik zou beginnen met een kwart minder en dan kijken of het plakkerig genoeg is.

 • B.
  29 april 2018 om 07:00

  Als ik de pinda’s weglaat, neem ik aan dat ik minder pindakaas en honing en kokosolie moet gebruiken? Weet jij welke hoeveelheden ik dan het beste kan gebruiken?

 • Pauline
  17 juli 2017 om 10:23

  Een uurtje of vier, maar het liefst een hele nacht.

 • Klaske
  15 juli 2017 om 15:18

  Ik heb ze net gemaakt! Hoelang laat je ze uitharden in de koelkast?

 • Annika
  28 april 2017 om 09:22

  Nee dat kan helaas niet. In de koelkast bewaren (Max 3 dagen).

 • Sammy
  26 april 2017 om 19:31

  Hi! Klinkt erg lekker! Ik ben benieuwd of dit ook te bewaren is in de vriezer, en zo ja hoe lang ongeveer! Alvast bedankt

 • Annika
  20 september 2016 om 14:21

  Yum, dat klinkt goed!

 • Diepje
  20 september 2016 om 11:22

  Superlekker én heel makkelijk te maken. Topper!

  Ik heb er nog stukjes pure chocola en rozijnen door gedaan. Kan ik aanraden!

 • Annika
  15 september 2016 om 09:40

  Ongeveer drie dagen

 • Dewi
  14 september 2016 om 14:16

  Ze zijn heerlijk! Hoelang blijven de repen houdbaar? Ik bewaar ze in de koelkast

 • Annika
  14 september 2016 om 09:18

  Dat weet ik niet helaas.

 • Joke Staal
  14 september 2016 om 01:52

  lekker en heel makkelijk e maken.
  Hoeveel calorieënn zou het bevatten?

 • Pauline
  12 september 2016 om 11:18

  Nee eigenlijk niet, want andere vetten blijven vloeibaar en kokosolie hard weer uit. Je zou het kunnen proberen met iets meer honing en dan zonder kokosolie maar ik weet niet zeker of dat lukt.

 • Pauline
  12 september 2016 om 11:17

  Heb je ze wel uit laten harden in de koelkast? En kokosolie gebruikt? Ze moeten met dit warme weer wel echt in de koelkast bewaard worden, anders smelt de olie en vallen ze inderdaad uit elkaar.

 • Jaimyskitchen
  11 september 2016 om 21:23

  Ohhhhohohhh!
  Meer weet ik niet te zeggen: OOHHH!

 • Anne
  11 september 2016 om 18:53

  Wat een fijn recept weer en zo handig voor mee naar je werk bijvoorbeeld.

 • Lisanne
  11 september 2016 om 18:41

  Hey Pauline!
  Ik heb de repen net gemaakt, maar ze vielen helemaal uit elkaar toen ik ze wilde snijden! Heb jij een idee hoe dit zou kunnen? Ik heb fijne havermoutvlokken gebruikt, zou het hiervoor kunnen komen? De smaak is overigens erg lekker!!!

 • Marinde
  11 september 2016 om 10:23

  Hoi Pauline,

  Dit ziet er lekker uit! Maar zou je de kokosolie ook door iets anders kunnen vervangen met hetzelfde resultaat? Ik eet daar liever niet te veel van vanwege de vele verzadigde vetten die erin zitten.

  Dank je!

 • Demi | DE KOOKFABRIEK
  11 september 2016 om 09:32

  Wat een lekker eenvoudig receptje!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.