No bake Pindakaas repen

Sponsored. Ik heb weer een heerlijk tussendoortje voor jullie. Deze no bake pindakaas repen met havermout zijn supermakkelijk te maken en heel erg lekker. Want ja, laten we eerlijk zijn.. wie houdt er nou niet van pindakaas? Ik wel in ieder geval. Ik ben al een pindakaaslover sinds ik een klein ukje was. De bekende pot met het bruine deksel stond steevast bij ons op tafel. Ik ben er dus echt groot mee geworden. En nog steeds ben ik fan van pindakaas. Ik eet het regelmatig in mijn havermout, maar ik maak er ook graag lekkere dingen mee, zoals deze no bake pindakaas repen. Het fijne van dit recept is dat er geen oven aan te pas komt. Handig voor mensen die geen grote keuken hebben. Deze pindakaas repen zijn lekker voedzaam en geven net even dat shotje energie dat je nodig hebt. Tussendoor op een werkdag, voor of na het sporten of gewoon bij de koffie. Ook lekker hoor!

Ik heb de pindakaas van Calvé gebruikt, want die vind ik simpelweg het lekkerst. Wist je dat deze pindakaas uit slechts 4 ingrediënten bestaat? Ik wist dat ook niet, totdat ik een bezoekje aan de pindakaas fabriek bracht, zo leuk! De pindakaas uit de pot met de bekende bruine dop bestaat voor maar liefst 85% uit pinda’s. Verder is er alleen wat olie, vet en een klein beetje zout aan toegevoegd. Supersimpel en lekker. Voor deze repen gebruikte ik verder alleen havermout, honing, kokosolie en een klein beetje pure chocolade voor de finishing touch. En natuurlijk pinda’s. Dit geeft een lekkere bite aan de reep. Je kunt de repen ook makkelijk meenemen naar je werk of voor onderweg.

No bake pindakaas repen

Ingrediënten voor 6-8 stuks
100 gr Calvé pindakaas
30 gr kokosolie
30 gr honing
175 gr havermout
50 gr gehakte pinda’s
evt. 30 gr pure chocola

Zo maak je het
Doe de pindakaas met de kokosolie en de honing in een pan en verwarm kort.

Voeg de havermout en de gehakte pinda’s toe en meng door elkaar.

Doe het mengsel in een bakvorm of ovenschaal bekleed met bakpapier. Laat dit in de koelkast uitharden.

No bake pindakaas repen

Verwarm eventueel wat chocolade au bain marie. Drizzle de chocola over de pindakaas repen. Snijd de pindakaas repen in gelijke stukken.

Bewaar de pindakaas repen in de koelkast zodat ze hard blijven.

No bake pindakaas repen

No bake pindakaas repen

No bake pindakaas repen

Dit bericht is in samenwerking met Calvé. Lees mijn disclaimer.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

 

Diary September #1
Video: Eggs benedict met Hollandaisesaus uit de blender
Bewaar
17 Comments
 • Klaske

  15 juli 2017 at 15:18 Beantwoorden

  Ik heb ze net gemaakt! Hoelang laat je ze uitharden in de koelkast?

  • Pauline

   17 juli 2017 at 10:23 Beantwoorden

   Een uurtje of vier, maar het liefst een hele nacht.

 • Sammy

  26 april 2017 at 19:31 Beantwoorden

  Hi!
  Klinkt erg lekker! Ik ben benieuwd of dit ook te bewaren is in de vriezer, en zo ja hoe lang ongeveer!
  Alvast bedankt

  • Annika

   28 april 2017 at 09:22 Beantwoorden

   Nee dat kan helaas niet. In de koelkast bewaren (Max 3 dagen).

 • Diepje

  20 september 2016 at 11:22 Beantwoorden

  Superlekker én heel makkelijk te maken. Topper!\r\n\r\nIk heb er nog stukjes pure chocola en rozijnen door gedaan. Kan ik aanraden!

 • Dewi

  14 september 2016 at 14:16 Beantwoorden

  Ze zijn heerlijk! Hoelang blijven de repen houdbaar? Ik bewaar ze in de koelkast

 • Joke Staal

  14 september 2016 at 01:52 Beantwoorden

  lekker en heel makkelijk e maken.\r\nHoeveel calorieënn zou het bevatten?

 • Jaimyskitchen

  11 september 2016 at 21:23 Beantwoorden

  Ohhhhohohhh!\r\nMeer weet ik niet te zeggen: OOHHH!

 • Anne

  11 september 2016 at 18:53 Beantwoorden

  Wat een fijn recept weer en zo handig voor mee naar je werk bijvoorbeeld.

 • Lisanne

  11 september 2016 at 18:41 Beantwoorden

  Hey Pauline! \r\nIk heb de repen net gemaakt, maar ze vielen helemaal uit elkaar toen ik ze wilde snijden! Heb jij een idee hoe dit zou kunnen? Ik heb fijne havermoutvlokken gebruikt, zou het hiervoor kunnen komen? De smaak is overigens erg lekker!!!

  • Pauline

   12 september 2016 at 11:17 Beantwoorden

   Heb je ze wel uit laten harden in de koelkast? En kokosolie gebruikt? Ze moeten met dit warme weer wel echt in de koelkast bewaard worden, anders smelt de olie en vallen ze inderdaad uit elkaar.

 • Marinde

  11 september 2016 at 10:23 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\n\r\nDit ziet er lekker uit! Maar zou je de kokosolie ook door iets anders kunnen vervangen met hetzelfde resultaat? Ik eet daar liever niet te veel van vanwege de vele verzadigde vetten die erin zitten. \r\n\r\nDank je!

  • Pauline

   12 september 2016 at 11:18 Beantwoorden

   Nee eigenlijk niet, want andere vetten blijven vloeibaar en kokosolie hard weer uit. Je zou het kunnen proberen met iets meer honing en dan zonder kokosolie maar ik weet niet zeker of dat lukt.

 • Demi | DE KOOKFABRIEK

  11 september 2016 at 09:32 Beantwoorden

  Wat een lekker eenvoudig receptje!

Plaats een reactie