ontbijt trifle

Frambozen ontbijt trifle

De dag beginnen met een ontbijt trifle, ik kan het iedereen aanraden. Kijk ik snap heus wel dat je hier ‘s ochtends om 7 uur (met de slaap nog in je ogen) geen zin in hebt. Bewaar hem dan maar lekker voor het weekend. Dan mag je best iets meer je best doen. Extra leuk ook als je logees hebt. De grap zit hem vooral in de presentatie. Ik mag daar graag een leuke twist aan geven. Je kunt natuurlijk alles gewoon in een kommetje scheppen. Dan heb je kwark met muesli en frambozen. Ook prima. Maar dit staat veel gezelliger toch?

Ik ben blij dat ik van moeder natuur wat extra tijd heb gekregen om deze zomerse receptjes met jullie te delen. Ik heb er nogal wat klaar staan namelijk. Stel dat nu de herfst was losgebarsten en het koud en regenachtig was, dan was dit recept wat minder goed getimed. Maar nu kan het nog best.  Ik heb frambozen uit eigen tuin gebruikt. Althans een deel, de oogst was nog niet zo dusdanig groot. Ik heb mijn moestuin omgetoverd tot fruittuin en dat is me toch leuk. Lekker fruit plukken uit eigen tuin. In plaats van frambozen kan je ook ander fruit gebruiken. Deze ontbijt trifle is ook lekker met aardbeien, of met mango of met blauwe bessen. Kan eigenlijk allemaal wel. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

ingredienten-frambozen

ontbijt trifle

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr kwark
200 + 100 gr frambozen
1 el honing
8 el muesli

Zo maak je het
Pureer 200 gr frambozen glad met de honing en de kwark. In plaats van kwark kan je ook Griekse yoghurt gebruiken. Houd de rest van de frambozen achter ter garnering.

Neem 4 leuke (niet al te grote) glaasjes en bouw je ontbijt trifle op.

Begin met een laagje frambozenkwark, verdeel daarover een el muesli (ik nam die van Zonnatura met rood fruit) en daarover wat verse framboosjes. Ga zo door tot al je ingrediënten op zijn.

Garneer de ontbijt trifles met wat verse frambozen.

Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.

ingredienten-frambozen ingredienten-frambozen

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

 

Fresh & Easy: Tomatentaart met gekleurde tomaten
Editorial: Slapeloze nachten
Bewaar
9 Comments
 • Caro Deslagmeulder

  22 september 2016 at 15:32 Beantwoorden

  Ik heb de Griekse yoghurt te lang laten blenden denk ik, is helemaal slap. Dan maar zo opeten en volgende keer minder lang.

 • Margot

  20 september 2016 at 16:41 Beantwoorden

  Dit staat zeker gezellig! Leuk!

 • Daniëlle

  20 september 2016 at 10:15 Beantwoorden

  Zo in een glaasje ziet het er gelijk heel vrolijk uit! Een lekker begin van de dag!

 • Nicole

  20 september 2016 at 09:08 Beantwoorden

  Dat ziet er echt superleuk uit! Eten hoort een feestje te zijn en dat is het zo zeker. Veel leuker dan alles gewoon in een kommetje gooien 😉

 • Anne

  20 september 2016 at 08:58 Beantwoorden

  Ja, ik heb dit met blauwe bessen en frambozen toevallig mee naar mijn werk (gewoon in een plastic bakje). Ik kan meestal niet wachten om het op te eten..

 • Demi | DE KOOKFABRIEK

  20 september 2016 at 08:50 Beantwoorden

  Mmm! Dat ziet er lekker uit!

 • Rowan

  20 september 2016 at 08:47 Beantwoorden

  Ziet er echt heerlijk uit. Lijkt mij een geweldig begin van de dag! Misschien is dit een goede reden om eens wat sneller uit bed te komen haha.

 • Marijke

  20 september 2016 at 08:03 Beantwoorden

  Altijd lekker dit soort ontbijtjes, maak het regelmatig. Al zien deze glaasjes er wel heel mooi uit!

Plaats een reactie