Menu

Weekendbites: Buffalo Chicken Wings

Dit is de perfecte weekendbite: Buffalo chicken wings uit de oven. Met zoals het hoort een Ranch dip ernaast. Veel Amerikaanser wordt het niet. Vroeger moest ik niks hebben van kluiven. Een kippenpoot vond ik geen goed idee en ook spareribs waren niet aan mij besteed. Nu is dat anders. Nu vind ik het juist lekker. Alhoewel, een echte kluiver zal ik nooit worden, want ik eet ze meestal met mes en vork (so sophisticated). Daar zit ook de truc in, het vlees moet zo zacht worden dat het van het bot afvalt. Dan hoef je niet te kluiven.

Ik maakte mijn marinade deze keer met Ghee, dat is geklaarde boter. Maar je kunt ook gesmolten boter of wat olijfolie gebruiken. Deze Buffalo chicken wings horen lekker pikant te zijn. Ik heb daarvoor tabasco gebruikt. Kijk zelf even hoe heet je het wilt hebben. Ik ben daar nogal een pussy in, het is mij al snel te pittig. De ranch dip zorgt wel voor wat verfrissing, die moet je er echt bij maken. En dan kan je perfecte vrijdagavond beginnen.

Hebben jullie nog leuke plannen? Ik heb een heerlijk vrij weekend, zonder verplichtingen dus ik ben benieuwd wat dit mij gaat brengen. Ik zag dat er een leuke boerenmarkt is bij mij in de buurt (Santpoort) dus misschien dat ik daar nog een kijkje ga nemen. Fijn weekend allemaal.

buffalo-chicken-wings buffalo-chicken-wings

Ingrediënten voor 8 st.
8 chicken wings
30 gr gesmolten ghee (of olijfolie, of boter)
50 gr ketchup
2 tl Worcestershiresaus
1 -2 tl tabasco
1 teentje knoflook
Sap van een halve citroen
Zout

Ranch dip
3 el kwark
1 tl uienpoeder
1 teentje knoflook
1 el verse bieslook
Peper en zout

Zo maak je het
Maak een marinade van de gesmolten Ghee met de ketchup, de Worcestershiresaus, de tabasco (zo heet als je het wilt) en het sap van een halve citroen. Pers een teentje knoflook uit boven de marinade. Breng deze verder op smaak met zout. Meng kort.

buffalo-chicken-wings

Verdeel de marinade over de chicken wings (aan beide zijdes) en laat dit minimaal een half uurtje marineren. Je kunt de kippenvleugels ook een nachtje in de marinade leggen. Hierbij geldt, hoe langer, hoe beter.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

Leg de Buffalo chicken wings op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in 20 minuten goudbruin. Draai de kippenvleugels om en rooster de andere kant nogmaals 20 minuten.

Maak in de tussentijd de ranch dip. Meng 3 el kwark met een gehakt teentje knoflook, een el verse gehakte bieslook en wat uienpoeder. Breng de ranch dip op smaak met wat peper en zout.

Serveer de Buffalo chicken wings met de ranch dip.

buffalo-chicken-wings buffalo-chicken-wings

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • Pauline
  26 september 2016 om 14:47

  Ik at ze stiekem ook als avondeten :)

 • Daniëlle
  23 september 2016 om 16:51

  Hmm! Super lekker!

 • Nicole
  23 september 2016 om 14:15

  Ze zien er heerlijk uit :)

 • Annika
  23 september 2016 om 13:45

  Ja goeie tip, meer maken is altijd handig ;)

 • Margot
  23 september 2016 om 10:52

  Yum! En heerlijk zo'n weekend zonder plannen, geniet ervan!

 • [email protected]
  23 september 2016 om 09:48

  Tijdens onze trip in Florida in januari hebben we ons misselijk gegeten aan de wings! Zo lekker!

 • Tanja
  23 september 2016 om 07:08

  Heerlijk! Kippenvleugeltjes zijn altijd lekker, ook bij de maaltijd. Ik maak altijd extra veel want ik vind ze de volgende dag koud ook heerlijk! Met een picknick gaan ze ook altijd mee :-) Ik zal ze, op deze wijze gemarineerd, zeker proberen en de ranch dip lijkt me ook heel erg lekker.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.