Menu

Easy: Bucatini met mosselen

Als ik je een tip mag geven: maak geen bucatini als je voor het eerst voor onbekenden kookt. Bij mij ging het namelijk niet helemaal goed. Dat ging zo. Maurits had een collega, plus haar wederhelft uitgenodigd om bij ons te komen eten. Lekker makkelijk denkt Maurits dan, want Pauline regelt het wel. Alleen neemt de druk bij mij dan aanzienlijk toe. Dat komt door de hoge verwachtingen. Want je gaat toch bij Uit Pauline’s Keuken eten. En het is haar werk (ik verwacht dan dat men zo denkt). Thuis kan ik iedere dag wat anders maken, het een nog ingewikkelder dan het ander. Gaat nooit mis. Maar bij deze pasta met mosselen liep dat helaas anders.

Ik had overdag een aantal afspraken en was dus laat thuis. Een slimme kok bereid zich goed voor. Het toetje stond al in de koelkast. En als voorgerecht had ik Anti Pasti bedacht. Lekker makkelijk. Die bucatini maakte ik dan wel even. In principe is dit een supermakkelijk recept. Echter liep het niet helemaal soepel. Ik had heerlijke bucatini meegenomen uit Italië (je kunt het ook gewoon bij de Appie kopen). De eerste fout die ik maakte, was dat mijn pan ietwat aan de kleine kant was. Daarnaast ben ik niet zo van de kookwekkers. Ik doe dat op gevoel en door te proeven. Het sliertje pasta dat ik proefde was perfect. Al dente, maar ook niet te hard.  Dus ik hooide het zo hop bij mijn gestoomde mosseltjes in. Ik probeerde het op zijn Donna Hays’ op te maken en het zag er best aardig uit.

Totdat ik een hap nam en de paste wel heel erg al dente bleek te zijn. Op zo’n moment kan ik wel door de grond zakken. Dus wat doe ik dan, grapjes maken over de al dente pasta. En net doen alsof het zo hoort. Maar ze trapten er niet in, hoorde ik later. Gelukkig maakte de rood fruit tiramisu  heel veel goed.

PS je kunt deze pasta ook met spaghetti maken, gaat altijd goed.

bucatini-met-mosselen bucatini-met-mosselen

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr bucatini (of spaghetti)
750 gr mosselen
3 teentjes knoflook
200 gr cherrytomaten
1 sjalotje
Halve rode peper (of een hele als je van pittig houdt)
Scheutje droge witte wijn
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de bucatini gaar in ruim water met zout, zoals op de verpakking vermeld staat. Het heeft zeker een minuut of 10 nodig. Proef goed of het gaar is. Giet af en zet apart.

Check de mosselen of de schelpen nog in tact zijn en of ze gesloten zijn. Open schelpen of gebarsten schelpen moet je weggooien. Spoel ze af onder de kraan.

Hak de knoflook en de rode peper fijn. Pel en snipper het sjalotje. Halveer de cherrytomaten. Hak de peterselie fijn en leg apart.

Fruit de knoflook, rode peper en het sjalotje aan in een royale scheut olijfolie.

Voeg de cherrytomaten en de mosselen toe. Blus het af met witte wijn.

Schud de pan een paar keer heen en weer. De mosselen zijn klaar als ze openstaan.

Voeg de gekookte bucatini toe en hussel het door elkaar. Breng de pasta op smaak met wat peper en zout.

Garneer de pasta met mosselen met een flinke hand peterselie.

bucatini-met-mosselen bucatini-met-mosselen

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD is uit. Met 90 nieuwe lichte en makkelijke recepten. En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

 • Pauline
  29 september 2016 om 10:54

  Hahaha kan gebeuren toch

 • Nicole
  28 september 2016 om 16:05

  Wat vervelend zeg! Het ziet er in ieder geval heerlijk uit!

 • [email protected]
  28 september 2016 om 14:48

  Heerlijk zo'n eerlijk artikel! Bij mij mislukt ook weleens iets. Laatst een cakerol die veel te droog was (keihard, net een baksteen) :')

  Mosselen zijn niet helemaal mijn ding, ik sla dit receptje dus even over.

 • Vivian | stayaliveandcooking
  28 september 2016 om 10:52

  Ohhhh wat herkenbaar, maandag kwam er een vriendinnetje eten en die ging er ook van uit dat ik wel iets leuks zou koken... Stonden we daar, zonder inspiratie, in de supermarkt! Ook omdat ze mijn ideeën af had gekeurd, maar goed. Je legt jezelf toch een bepaalde druk op als foodblogger. Maaar ik kwam hier voor het receptje, en dat ziet er in ieder geval goed uit! Volgende keer beter ;)

 • Margot
  28 september 2016 om 09:28

  Hihi oeps, ach kan gebeuren toch :-)

 • Demi | DE KOOKFABRIEK
  28 september 2016 om 09:00

  Wat een leuke anekdote, kan iedereen gebeuren denk ik! Dit recept klinkt echt heel lekker! Toevallig had ik bijna eenzelfde pastagerechtje tijdens mijn reis naar Napoli. Heerlijk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.