fbpx
Menu

3 x Ham met Meloen presenteren

Ham met meloen is wat mij betreft een gouden combinatie. Het zoete van de meloen met het zoute van de ham smaakt hemels. Gek eigenlijk dat vaak de meest simpele gerechten zo ontzettend lekker zijn. Of misschien ook wel niet, want wat is er nu lekkerder dan verse en pure ingrediënten? Ik kan altijd ontzettend genieten van een bordje vol verse vleeswaren, kaasjes en crudités. En het fijne is ook nog dat het zo op tafel staat. Handig voor de snelle (lekkere) trek. Tijdens mijn vakantie in Italië dit jaar heb ik ook volop genoten van de lekkere antipasti, waaronder ham met meloen. Ik vind ham met meloen lekker als voorgerecht, tussendoortje, bij de lunch of als nagerecht. Het kan bijna altijd wel, vind je ook niet?

In Italië wordt de ham met meloen vaak op de traditionele manier geserveerd. De meloen in parten gesneden met daaromheen een plakje ham gewikkeld. Maar dat kan ook anders, want het oog wil ook wat toch? Daarom deel ik nu drie manieren om ham met meloen op een leuke wijze te presenteren. In de vorm van een salade, in een glaasje en op een prikker. Superleuk voor op feestjes of bij een speciaal diner. Ik heb nu een Cantaloupe meloen gebruikt, maar je kunt het natuurlijk ook maken met een Galia of Watermeloen. Ik heb er ook nog wat lekkere mozzarella bij gedaan, ook een favorietje van mij. Het is ook leuk om verschillende soorten meloen tegelijkertijd te gebruiken, dan heb je verschillende kleuren in je gerecht en dat ziet er nog feestelijker uit. En het allergrootste pluspunt van dit hapje is dat het supermakkelijk en in een mum van tijd te maken is. Enjoy!

ham met meloen

Ingrediënten voor 3 personen
1 (Cantaloupe) meloen
1 bol mozzarella of mozzarellabolletjes
100 gr Italiaanse ham
Takje basilicum
Takje munt
Balsamicoazijn

Zo maak je het

Salade
Maak met een meloenboortje bolletjes van de meloen. Heb je die niet, dan kan je uiteraard ook gewoon blokjes snijden Leg dit op een bord. Drapeer hier de ham en de mozzarellabolletjes overheen. Garneer met wat verse basilicum en balsamicoazijn.

Op een prikker
Snijd de meloen en de mozzarella in blokjes. Rijg om en om de meloen en mozzarella op een satéprikker. Voeg af en toe een blaadje basilicum toe. Zet de prikkers in een groot glas op tafel.

In een glaasje
Maak met een meloenboortje bolletjes van de meloen. Heb je die niet, dan kan je uiteraard ook gewoon blokjes snijden. Doe dit samen met de mozzarellabolletjes in leuke kleine glaasjes. Voeg een plakje Italiaanse ham toe en garneer met wat munt en eventueel balsamicoazijn.

ham met meloen

ham met meloen

ham met meloen

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

6 reacties

  • Ine
    25 augustus 2019 om 18:24

    Ik kan niet terugvi den voor hoeveel personen je recept is

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 augustus 2019 om 09:52

    Voor 2 tot 3 personen

    Beantwoorden
  • Wilma
    9 maart 2018 om 13:25

    Weer een heel lekker hapje, de familie heeft er van genoten.

    Beantwoorden
  • Demi | DE KOOKFABRIEK
    6 september 2016 om 10:52

    Heerlijke zomerse combi!

    Beantwoorden
  • Nicole
    6 september 2016 om 09:09

    Ik hou van ham en meloen. In Spanje met pata negra. Oh goddelijk!

    Beantwoorden
  • karlien
    6 september 2016 om 08:20

    Zo leuk!! Klopt, het eten in Italië is zo lekker en vaak zo simpel. Gewoon echt goede producten gebruiken en dan is het al snel heel goed.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen