Menu

Fresh & Easy: Mexicaanse tostada’s

We gaan vandaag op de Mexicaanse tour.. Yes een van mijn lievelingskeukens. Ik geef jullie het recept voor Mexicaanse tostada’s. Superlekker en heel makkelijk om te maken. Een tostada is eigenlijk een knapperig plat broodje dat je belegt met allerlei lekkere dingen. Ik heb nu gekozen voor flatbread, maar je kunt ook wraps als bodem gebruiken. Je kunt de tostada’s met van alles beleggen dat je lekker vindt; gegrilde biefstuk, pulled chicken of zoal ik gedaan heb met gehakt en bonen. En zo goed gevuld vind ik het ook prima als avondeten kunnen.

Het idee voor deze combi gaat way back… Uit 2002 om precies te zijn. Ik liep destijds stage in Kasteel Vaalsbroek te Vaals. Ik woonde in de winkelstraat boven een lunchroom (dat leek mij wel een handige plek). Op de kaart van die lunchroom stond een soort Mexicaanse pizza. Met pittig gehakt en veel kaas (en cocktailsaus). Ik vond het zo lekker dat ik er iedere week wel een (of meerdere) at.  Dat was ook handig want dan hoefde ik zelf niet te koken. En met mijn wisselende horeca tijden vond ik dat toen reuze makkelijk. Ik weet niet of die lunchroom nog bestaat. En zo ja dan lijkt het me sterk dat ze dit recept nog op de kaart hebben staan. Maar mocht het zo zijn, dan ben ik best bereid om daarvoor nog eens 200 km te rijden. Al is het alleen al omdat die smaken mij herinneren aan zo’n fijne tijd…

mexicaanse tostada's mexicaanse tostada's

Ingrediënten voor 8 st.
8 st. flatbread (of wraps)
3o0 gr gehakt
1 rode paprika
2 avocado’s
200 gr maïs (uit blik)
200 gr kidneybonen (uit blik)
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
1 jalapeño peper
200 gr tomatenblokjes
1 el tomatenpuree
100 gr geraspte cheddar
125 ml zure room
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
Handje peterselie
Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes fijn).

Bak het gehakt rondom aan in een koekenpan. Voeg de ui, knoflook, rode peper en tomatenpuree toe en bak dit kort mee.

Snijd de paprika in hele kleine blokjes en bak deze mee.

Voeg de tomatenblokjes, de uitgelekte maïs en kidneybonen toe. Voeg de komijn, het paprikapoeder en een snuf zout toe en laat het geheel nog even kort sudderen (langer mag natuurlijk ook, des te lekkerder het wordt).

Verdeel een flinke lepel van de vulling over de flatbreads. Garneer ze met de geraspte cheddar en leg ze ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven. Het is de bedoeling dat de kaas smelt en de tostada’s een klein beetje knapperig worden.

Snijd de jalapeño in ringetjes, de avocado’s in plakjes en hak de peterselie fijn.

Garneer de Mexicaanse tostada’s met jalapeño peper, wat plakjes avocado, de peterselie en wat zure room.

Serveer er 1 of 2 per persoon.
mexicaanse tostada's

mexicaanse tostada's

mexicaanse tostada's

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

 • Pauline
  22 augustus 2016 om 15:46

  Zeker, of gewoon wraps. Dat kan ook.

 • Charlotte
  20 augustus 2016 om 16:18

  Ik bedoel gebruiken *

 • Charlotte
  20 augustus 2016 om 16:17

  Kun je hiervoor ook gewoon pittabroodjes zoeken, want ik lijk nergens flatbreads te vinden.

 • Julie
  18 augustus 2016 om 09:04

  Ziet er heerlijk uit! En leuke herinnering :)

 • [email protected]
  17 augustus 2016 om 23:12

  Lekker hoor al die Mexicaanse recepten, dit is ook weer een topper!

 • Pauline
  17 augustus 2016 om 20:07

  Bij de Turkse supermarkt, maar appie heeft ze soms ook.

 • Pauline
  17 augustus 2016 om 20:05

  Haha ja dat klopt, heb ik expres gedaan. Al zou het misschien nog steeds wel lekker zijn.

 • Tanja
  17 augustus 2016 om 15:25

  Wat een leuk verhaal! En mooi dat het je herinnerd aan een fijne tijd! Ik heb dat met sommige gerechten ook :-) Je Mexicaanse tostada's zien er heerlijk uit! Alleen mis ik de cocktailsaus waar je in je verhaal over schrijft. Heb je die expres weggelaten, vond je die er niet lekker bij?

 • Demi
  17 augustus 2016 om 11:14

  Hmmm, yummy! Dit ziet en klinkt onwijs lekker!

 • Margot
  17 augustus 2016 om 10:07

  Dat ziet er goed uit! En wonen boven een lunchroom lijkt me ook erg handig! ;-)

 • Nicole
  17 augustus 2016 om 09:18

  Hmmm dat klinkt lekker!

 • Ger
  17 augustus 2016 om 08:08

  Je verhaal bij dit recept vind ik zo leuk. Ik zie je daar al helemaal zitten smikkelen in die lunchroom. Veel zin om dit recept te maken, bedankt voor het delen.

 • Femke
  17 augustus 2016 om 07:49

  Waar koop je die flatbreads?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.