grapefruit brulee

Grapefruit Brulee

Grapefruit brulee is Hot & Happening op insta en pinterest. What’s the buzz about? Ik ben daar natuurlijk zwaar gevoelig voor en moest en zou dat uitproberen. Het idee is al net zo simpel als dat het lijkt. Het is gewoon gecarameliseerde grapefruit. En niets meer dan dat. Dat effect krijg je door een beetje suiker over de grapefruit te strooien en deze laat je dan carameliseren. Dit kan op verschillende manieren; 1. je kunt hem omgekeerd in een koekenpan leggen, 2. je zet er een stevige brander op, of 3. je plaatst de grapefruit even onder de grill. Dat laatste deed ik. Wel zo makkelijk.

Maar ik zou Pauline niet zijn als ik er niet een klein twistje bij bedacht. Een mini twistje. Naast de suiker (ik gebruik kokosbloesemsuiker) raspte ik nog een klein beetje verse gember over de grapefruit. Superlekker! Erbij serveerde ik honing vanille yoghurt. Je kunt dit eten als ontbijt. De gember geeft meteen een lekkere kickstart aan je dag. Of als licht dessert. Ook wel fijn na een zware maaltijd. Een kleine tip vooraf: snijd de partjes vooral in voordat hij in de oven gaat. Want alleen dan kan je dit fatsoenlijk eten. Probeer het eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt.

ingredienten grapefruit

grapefruit brulee

Ingrediënten voor 2 personen
1 grapefruit
0,5 cm gember
4 tl kokosbloesemsuiker

Honing vanille yoghurt
5 el Griekse yoghurt
Kneepje honing
1 vanillestokje

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en kies voor de grillstand.

Snijd de grapefruit doormidden. Snijd nu met een klein mesje langs alle groeven van de grapefruit. Op deze manier komen de partjes al los.

Rasp de verse gember met een fijne rasp over de grapefruit. Verdeel de kokosbloesemsuiker ook over de grapefruit helften.

Leg de grapefruits in een ovenschaal en plaats deze bovenin de oven. Zet ze een minuut of 8 onder de grill. De grapefruit brulee is klaar als de bovenkant goudbruin geworden is. Houd het tussentijds goed in de gaten, want het kan snel verbranden. Je kunt de suiker dus ook met een brander carameliseren.

grapefruit brulee

Meng de Griekse yoghurt met een kneepje honing en het merg van een vanillestokje.

Serveer de grapefruit brulee met de honing vanille yoghurt.

grapefruit brulee

grapefruit brulee grapefruit brulee

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Fresh & Easy: Broccolisalade met avocado dressing
Diary Juli #3
Bewaar
7 Comments
 • Erik Reilink

  4 augustus 2016 at 12:03 Beantwoorden

  Laat ik nou net nog twee grapefruits hebben liggen! lekker idee voor morgen ochtend bij het ontbijt.

 • Footsteps of a Traveller

  2 augustus 2016 at 12:49 Beantwoorden

  Owjee, dat ziet er wel heel erg goed uit! En pretty simple om te maken. Moet ik toch weer even naar de supermarkt om grapefruits te scoren haha! Lekker hoor 🙂

 • Quita

  2 augustus 2016 at 10:47 Beantwoorden

  Lijkt me lekker. Maar war kan ik kokosbloemsuiker kopen.? Groetjes. Quita

  • Pauline

   3 augustus 2016 at 21:13 Beantwoorden

   AH heeft het en anders kan je ook gewoon bruine suiker of rietsuiker gebruiken 🙂

 • Demi | DE KOOKFABRIEK

  2 augustus 2016 at 08:30 Beantwoorden

  Wat klinkt dit lekker! Echt een frisse afsluiter van een maaltijd lijkt me dit, maar ook een heerlijk begin van de dag! Dit ga ik maken!

 • Julie

  2 augustus 2016 at 07:27 Beantwoorden

  Wooaaa super slim recept dat er heerlijk uitziet! Ga ik zeker proberen!

 • Angele van Zuilen

  2 augustus 2016 at 07:19 Beantwoorden

  Ik eet het regelmatig maar dan met ahornsiroop en dan even in de oven, maar ik ga deze manier ook proberen

Plaats een reactie