fbpx
Menu

BBQ is on: Courgette Spiezen met Halloumi

Lekker is dit! Homemade courgette spiezen met halloumi voor op de barbecue. Supersimpel en net even wat anders dan anders. En ook een fijne afwisseling tussen de burgers, worstjes en andere vleesspiezen. Fijn ook voor de vegetariërs onder ons. Ik ben al jaren fan van halloumi. Je kunt het kopen bij de Turk en sommige AH’s hebben het ook. Het is een stevig kaasje dat perfect is om te grillen, te roosteren of op de barbecue te leggen. Het behoudt namelijk haar vorm. En zo op een stokje met courgette, rode ui en wat kruiden is dat heerlijk. Er is alleen een probleem, het weer. Nu ben ik op vakantie geweest dus heb ik gelukkig wat zon gepakt, maar de rest van de zomer is om te huilen. Ik heb nog maar één keer echt gebarbecued (correctie inmiddels 2 keer). Maar geen nood aan de man. Je kunt deze courgette stokjes eventueel ook in de oven (200 graden, ongeveer 10 minuten) of op de grill bereiden. Een soort van indoor barbecue zeg maar.

Annika en ik zijn een nieuwe manier van werken aan het uitproberen. Normaal maakten we ieder zo’n 3 tot 4 nieuwe recepten per week. Nu houden we kookdagjes. Dan koken we op een dag een stuk of 8 recepten. Ik kook ze vooral en Annika doet de styling en de foto’s. Dat werkt heel productief maar is vooral ook heel leuk. Ik word na al die jaren bloggen nog steeds het meest gelukkig van een hele dag in de keuken staan. Annika vind het stylen van een foto het leukste ever en zo kunnen we onze krachten bundelen. De eerste kookdag hebben we net achter de rug en de tweede staat morgen op de planning. Superleuk! En dan houden we daarom heen wat meer tijd over voor afspraken en campagnes. Want dat komt er natuurlijk ook allemaal bij kijken. Eens kijken of dat blijft werken. Genoeg gepraat, tijd voor het recept, komt ‘ie.

courgette spiezen met halloumicourgette spiezen met halloumi

Ingrediënten voor 4 st.
1 courgette
1 rode ui
200 gr halloumi
1 teentje knoflook
1 tl oregano
Peper en zout
4 el olijfolie

Zo maak je het
Pers een teentje knoflook uit boven de olijfolie. Breng dit op smaak met oregano en wat peper en zout.

Was de courgette en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

Snijd de halloumi in blokjes.

Pel de ui en snijd deze in partjes.

Rijg dit om en om op een satéprikker.

Bestrijk de courgette halloumi spiezen met de kruidenolie.

Rooster de courgette spiezen in ongeveer 4 – 6 minuten goudbruin op de bbq.

Serveer meteen.

courgette spiezen met halloumi courgette spiezen met halloumi

 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

  • Tanja
    16 augustus 2016 om 16:28

    Heel slim van jullie, die kookdagjes! Gebruik maken van jullie sterke kanten en hobby's en zo tijd over houden voor andere zaken! Wat zullen jullie een lol hebben samen :-)

    Beantwoorden
  • Tanja
    16 augustus 2016 om 16:22

    Courgette, kaas en ui mmmm wat lijkt me dit lekker!! Ik ben niet vega maar deze ga ik zeker maken! Ook heerlijk als borrelhapje lijkt me en makkelijk van te voren voor te bereiden! Dat vind ik altijd heel prettig :-) Deze komt dus bij mijn favoriete ( bbq) hapjes en ik schrijf de ingrediënten meteen op mijn boodschappenbriefje voor vandaag. Hopelijk heeft mijn AH ook de halloumi!

    Beantwoorden
  • Mariska
    16 augustus 2016 om 12:13

    Kan je dit recept ook op een andere manier bereiden? Dus niet alleen op de BBQ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 augustus 2016 om 20:08

    Jawel kan ook in de oven een minuut of 10 op 180 graden.

    Beantwoorden
  • Demi | DE KOOKFABRIEK
    16 augustus 2016 om 10:59

    Wat een heerlijk vega BBQgerechtje!

    Beantwoorden
  • Margot
    16 augustus 2016 om 09:59

    Dat ziet er goed uit! En wat slim om kookdagen in te plannen, dat lijkt me inderdaad handig en heel gezellig!

    Beantwoorden
  • Annika
    16 augustus 2016 om 10:02

    Jaa, dat is het ook :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen