bloemkoolrijst met garnalen

Fresh & Easy: Bloemkoolrijst met garnalen

Zin in een lekker licht receptje? Dan kan ik je deze bloemkoolrijst met garnalen echt aanraden. Het is licht, fris en toch vult het goed. Daar houd ik van. De grap is dat sommige mensen (ik noem geen namen) niet eens door hadden dat het bloemkool was en geen rijst. Dat komt natuurlijk door alle lekkere smaakjes die ik heb toegevoegd. Ik gaf het een Aziatisch tintje met gember, sambal en ketjap. En wat heerlijke specerijen. Yum. Je kunt uiteraard ook een nasi kruidenmix gebruiken. Dan heb je ook alle smaken bij elkaar.

Bloemkoolrijst is dus gewoon geraspte bloemkool. Dit kan je zelf doen, maar je kunt het ook kopen bij de Appie. Net wat jij fijner vindt. En vind je die bloemkool maar niks? dan is dit recept ook heerlijk met gewone rijst of bruine rijst. Ik maakte dit op een kookdagje met Annika. Ik moet nog echt even wennen aan ons nieuwe schema trouwens. Voorheen kookte ik bijna iedere dag wat nieuws en dat moest ook diezelfde dag op de foto (met altijd koud eten als gevolg). Nu heb ik met Annika kookdagen ingelast en dan koken we meteen meerdere recepten voor de blog. Dat betekent dat ik daaromheen dus niet iedere dag wat nieuws en blogproofs hoef te maken. En dat vind ik stiekem wel leuk. Ik kan weer lekker freestylen. En gewoon dingen bij elkaar gooien die ik nog heb liggen. Maar mijn mind is nog niet zover, die bedenkt iedere dag weer nieuwe lekkere combi’s. Maar die bewaar ik dan maar lekker voor de volgende kookdag.

bloemkoolrijst met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr garnalen (schoongemaakt)
600 gr bloemkool
200 gr peultjes
100 gr taugé
2 lente uitjes
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
1 cm gember
2 tl kerriepoeder
1 tl korianderzaad
1 tl sambal (of meer als je van pittig houdt)
Flinke scheut ketjap
Handje koriander
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Begin met het maken van de bloemkoolrijst. Was de bloemkool en dep hem droog. Rasp de bloemkool met een grove rasp of maal het fijn in je keukenmachine. That’s it. Je kunt de bloemkoolrijst zelfs rauw in salades verwerken.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de gember fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de garnalen toe en bak deze rondom aan. Ze zijn klaar als ze roze zijn. Breng ze op smaak met iets zout en peper en haal ze uit de pan. Dek ze af met aluminiumfolie.

Plet het korianderzaad in een vijzel en voeg dit samen met de kerrie en de sambal bij de uien. Fruit kort aan. Voeg eventueel nog een scheutje extra olijfolie toe.

Voeg de peultjes toe en bak deze rondom aan. Voeg nu ook de bloemkoolrijst toe en bak dit mee. Voeg tenslotte de taugé toe en roer nogmaals om. Dit duurt nog geen 5 minuten bij elkaar.

Breng de bloemkoolrijst op smaak met ketjap en naar wens nog wat peper en zout. Eerst even proeven want bij mij had het niet zoveel meer nodig.

Voeg de gewokte garnalen toe en schep het geheel nogmaals om.

Garneer de bloemkoolrijst met wat ringetjes lente ui en wat koriander als je ervan houdt.

Serveer meteen.

bloemkoolrijst met garnalenbloemkoolrijst met garnalen-5

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

 

Hotspot De Lindenhoff Baambrugge
Salade met gegrilde watermeloen en halloumi
Bewaar
18 Comments
 • loraine

  25 juli 2017 at 17:40 Beantwoorden

  moet de bloemkoolrijst rauw blijven of in de oven?

  • Pauline

   26 juli 2017 at 11:04 Beantwoorden

   In dit recept, wok je de bloemkoolrijst. Daar krijgt hij zijn garing door.

 • Trienke

  6 maart 2017 at 19:11 Beantwoorden

  Ook bloemkoolroosjes gemaakt. Paar ingrediënten weggelaten, maar smaakte nog heerlijk.
  ik hadden er een pangafilet bij, wastafel ook heerlijk erdoor. En het vult erg goed. Zeker voor herhaling vatbaar. Dan ga ik het ook met garnalen maken, ben ik ook gek op.

  • Trienke

   6 maart 2017 at 19:14 Beantwoorden

   Ooh wat stom allemaal gekke woorden😊maar jullie snappen het vast wel

 • Maddy

  7 februari 2017 at 08:34 Beantwoorden

  Heerlijke maaltijd, zelfs koud was het heel lekker

 • Dirk

  16 november 2016 at 12:18 Beantwoorden

  Het was heeeeerlijk! Bedankt voor dit recept!

 • Sophie

  7 september 2016 at 22:01 Beantwoorden

  Was heerlijk! Maar ik zou deze hoeveelheden aanhouden voor twee personen: ik heb in mijn eentje de helft opgegeten en ik ben geen grote eter.

  • Pauline

   8 september 2016 at 19:33 Beantwoorden

   Dat is voor mij altijd lastig te beoordelen inderdaad. De een eet veel, de ander weinig. Ik ben zelf niet zo van de grote porties.

 • Bettina

  6 september 2016 at 18:56 Beantwoorden

  Zonet dit leuke recept gemaakt en met mijn gezin gegeten 🙂 Het was echt heel lekker! \r\nGrappig dat ook mijn man en dochter van 9 niet doorhadden dat ze bloemkool aten. Bedankt voor weer een topreceptje in onze keuken!

 • Mirjan

  1 september 2016 at 19:11 Beantwoorden

  Net gegeten, was erg lekker! 🙂 En de bloemkoolrijst is best makkelijk zelf te maken met de keukenmachine. Ik heb het wel gemaakt met djintan ipv koriander (een van de weinige smaken waar ik niet van hou) en dat was ook heerlijk. Die extra olijfolie toevoegen was overigens zeker wel nodig.

 • Jonna@Burgertrutjes

  31 augustus 2016 at 17:53 Beantwoorden

  Ik heb nog nooit bloemkoolrijst gegeten, ga het zeker uitproberen

 • Emilia

  31 augustus 2016 at 16:42 Beantwoorden

  Mooie foto’s en zeker een recept dat ik een keer ga uitproberen. Heb wel vaak als ik bloemkoolrijst maak dat de hele keuken onderzit hahaah

 • karlien

  31 augustus 2016 at 13:18 Beantwoorden

  Wat een heerlijk recept! Ben heel benieuwd naar die bloemkoolrijst, ben niet zo fijn de gewone rijst. Ik loop van de week even de appie in.

 • Demi

  31 augustus 2016 at 11:21 Beantwoorden

  Lijkt me een heerlijk recept! Ben erg benieuwd hoe de bloemkoolrijst smaakt. Erg handig trouwens, zo’n blogdagen, lange leve warm eten :p

 • Tanja

  31 augustus 2016 at 08:40 Beantwoorden

  Dit lijkt me weer een heerlijk Aziatisch recept en heel apart met bloemkool-rijst. Ik had nog nooit van bloemkool-rijst gehoord en lees nu toevallig een recept hiermee 2 dagen achter elkaar 🙂 Deze sla ik op en print ik uit want het lijkt me echt heel lekker. Ook met zalm of met kip mmmmm

Plaats een reactie