fbpx
Menu

10 x Picknick recepten

Ik ben dol op picknicken. En daarom deel ik vandaag 10 handige picknick recepten met jullie. Deze picknick recepten zijn allemaal geschikt om mee te nemen en koud op te eten. Het is dus niet alleen handig voor een picknick, maar ook voor ‘on the go’ of als je een dagje erop uit gaat. Een dagje naar het strand, op het water of bij een bezoekje aan een pretpark bijvoorbeeld. Dit artikel herinnert mij er eigenlijk aan dat ik al heel lang niet meer gepicknickt heb. En dat vind ik best jammer, want het is zo leuk! Toen ik klein was gingen we vaak naar Schiermonnikoog op vakantie. En dan gingen we ook altijd een keer picknicken in de duinen. Ik had zelfs mijn eigen picknickmand. Zo leuk vond ik dat. Toevallig ga ik morgen ook weer een weekendje naar Schier. Ik heb er heel veel zin in, want het is zeker alweer 10 jaar geleden sinds ik daar geweest ben.

En een goede picknick valt of staat met de voorbereiding. Maak op je gemak een aantal van deze picknick recepten, dit kun je gerust de dag van tevoren al doen. Alleen salades en smoothies zou ik op de dag zelf maken, want dit verpietert snel. Zorg voor een goede koeltas,- of box en houd deze koel met koelelementen. Neem leuke papieren bordjes en plastic bestek mee. De Xenos en Hema hebben vaak hele leuke in het assortiment. Neem ook plastic bekers mee voor de drankjes. Het eten kun je in tupperware bakjes bewaren en koel houden in de koeltas. Bij salades is het handig om de dressing apart in een bakje mee te nemen en deze op het laatst toe te voegen. Natuurlijk mag een groot picknickkleed niet ontbreken. Heb je die niet in huis? Gebruik dan een hoeslaken, werkt net zo goed. Neem je ook een flesje wijn mee? Vergeet dan de kurkentrekker niet. En tot slot is het handig om een vuilniszak mee te nemen, zodat je alle vuilnis daarin kunt verzamelen. En dan is het nu tijd voor de picknick recepten. Klik op de titel voor het hele recept.

1. Courgette ricotta koekjes

courgette ricotta koekjes

2. Springrolls met pindadressing

springrolls met pindadressing 5

3. Couscous salade met frambozen

couscoussalade-met-frambozen-2

4. Spaanse gazpacho

gazpacho

5. Chocolade croissants met pistachenoten

chocoladecroissant-3

6. Smoothie

smoothie aardbei ananas

7. Verschillende soorten wraps

3x wraps-4-4

8. Bananabread

gezond bananabread

9. Kruidige wortelsalade met tahin dressing

wortelsalade

10. Eiersalade met truffel

eiersalade-met-truffel-1

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

6 reacties

 • Daniëlle
  22 augustus 2016 om 14:19

  Klinkt allemaal even heerlijk! Met de temperaturen die er aan komen zit er vast wel een leuke picknick in!

  Beantwoorden
 • Demi | DE KOOKFABRIEK
  22 augustus 2016 om 10:46

  Klinkt stuk voor stuk heerlijk! En dit komt goed uit, want komende week lopen de temperaturen weer op. Heerlijk!

  Beantwoorden
 • Tanja
  19 augustus 2016 om 04:23

  Ik vond bij je recepten ook nog het recept voor flammkuchen met spek en uien mmmmm. Dit lijkt me ook een heerlijk picknickhapje, voorgesneden in punten :-) Makkelijk een dag van te voren te maken en heerlijk hartig! Daar ben ik dol op :-) Nu heb ik wel voldoende recepten voor mijn picknick. Alleen nog een lekker flesje wijn erbij zoeken en klaar is Tanja

  Beantwoorden
 • Tanja
  19 augustus 2016 om 03:35

  Heerlijk (picknick)hapjes, de gazpacho en de wraps gaan zeker mee met mijn picknick. Net als de courgette spiesen met halloumi waarvan je laatst het recept plaatste. Die gril ik uiteraard eerst ;-) Ik ga nog even op je site bij de hapjes kijken voor meer inspiratie. Verder Turks brood met zelfgemaakte hummus, knoflooksaus en nog meer lekkere dippers in mooie glazen potjes met deksel. Ik spaar die voor dit doel. Ik neem ook geen plastic borden en bestek mee en zeker geen plastic glazen als ik picknick maar gewoon servies en glaswerk.. En servetten en een xl picknickdeken :-) Een vuilniszak voor het afval hoort er gewoon standaard bij. Want ik erger me er behoorlijk aan wat mensen in de natuur achter laten!

  Beantwoorden
 • [email protected]
  18 augustus 2016 om 20:30

  Heerlijk al deze kleine hapjes, ben er dol op. Eiersalade met truffel lijkt mij het lekkerst!

  Beantwoorden
 • Alie
  18 augustus 2016 om 11:49

  Leuk geschreven An. Leuke herinneringen aan Schier en de picknick was altijd een feest !

  Beantwoorden

Reactie plaatsen