10 x BBQ recepten

10 x BBQ recepten

Barbecuen, I love it! Ik ben dan ook altijd blij als het bbq seizoen weer geopend is. Ik heb tien bbq recepten voor jullie verzameld en op een rij gezet. Handig voor als je even geen inspiratie hebt. Ik vind het altijd het leukst om zelf dingen te maken voor op de bbq, in plaats van kant en klare producten van de supermarkt. En is ook nog veel lekkerder. Je proeft echt een verschil als je gewoon goed vlees gebruikt. Sowieso ben ik niet van de 20 stukken vlees op de bbq, maar meer van de variatie. Twee stukjes vlees, of afgewisseld met vis of kip met daarbij een lekkere salade en wat brood. Net als een avondmaaltijd, maar dan bereid op de bbq. Zelfs het dessert kun je op de bbq klaarmaken. Nou, hier komt het lijstje. En alvast veel bbq plezier gewenst!

Klik op de titel voor het recept.

1. Citroenkip met tijm 

citroenkip

Drumsticks doen het altijd goed op een bbq. Deze zijn gemarineerd met citroen en verse tijm uit eigen moestuin. Simpel, maar oh zo lekker!

2. Sate van ossenhaas 

ossenhaas sate

Een sateetje mag natuurlijk niet ontbreken op de bbq. Nu kun je natuurlijk saté van kip maken, maar saté van ossenhaas vind ik nog lekkerder hoor.

3. Zalm pakketjes

zalm pakketjes

Ook vis kun je goed bereiden op de bbq. Door de zalm te verpakken in folie blijven alle sappen en geuren in het pakketje zitten. Je kunt volop variëren met groenten en kruiden die je in het pakketje doet.

4. Sardientjes

sardientjes bbq

In Malaga staan op het strand bootjes die omgebouwd zijn tot een bbq. Hier worden dagelijks verse sardientjes op een stokje bereid. En dit kun je thuis natuurlijk ook doen. De sardientjes zijn in no time klaar en de bereiding is eenvoudig.

5. Regenboog groentespiesen 

regenboog spies

Tussen alle stukken vlees en vis is het ook wel lekker om voor de afwisseling wat groente te bereiden op de bbq. Maak bijvoorbeeld deze kleurige regenboogspiesjes. Ziet dat er niet feestelijk uit?

6. Gegrilde ananas met yoghurtijs

gegrilde ananas

Zoals ik hierboven al vertelde, kun je zelfs de desserts op de bbq klaarmaken. Maak bijvoorbeeld deze lekkere gegrilde ananas. Heerlijk met een bolletje ijs on the side.

7. Turkse kipspies

kipspies

Zelf de kipspiesjes kruiden is vele malen lekkerder dan de kant en klare spiesjes uit de supermarkt. En je kunt ook eindeloos variëren. Deze spiesjes hebben een Turkse twist, yum!

8. Perziken van de bbq

perziken van de bbq

Naast ananas doen perziken het ook erg goed op de bbq. De perziken worden lekker zacht. Met de vanille yoghurt is het een feestje op je bord.

9. Home made bbq saus

barbecuesaus

Zelf bbq saus maken is helemaal niet moeilijk, maar wel het lekkerst. En je weet precies wat er in gaat!

10. Krieltjes met Rozemarijn

krieltjes met rozemarijn

Krieltjes met rozemarijn is altijd al een gouden combo. Rijg de krieltjes aan een takje rozemarijn en leg ze op de bbq. Zo lekker en simpel!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in