Zoete aardappelfriet uit de Philips airfryer + insiders update

xSponsored. De afgelopen tijd ben ik flink aan de slag gegaan met de Philips Airfryer. Een tijdje geleden heb ik een oproep geplaatst waarin ik insiders zocht, die samen met mij de Airfryer wilden testen. En er is massaal door jullie gereageerd, zo leuk! Inmiddels is de Airfryer insidersclub geselecteerd (in totaal 15) en wordt er al volop geëxperimenteerd met dit toffe apparaat.

Ik heb de Philips Airfryer natuurlijk zelf ook aan een test onderworpen. En wat kun je nou beter in de Airfryer maken dan frietjes? Ik heb er voor gekozen om zoete aardappelfrietjes in de Airfryer te maken. Ik was erg benieuwd of ik de zoete aardappelfrietjes knapperig en krokant zou kunnen krijgen. Want jullie kennen de struggle van de zoete aardappelfrietjes vast en zeker ook. Of ze zijn te slap of ze branden aan of zijn niet gaar. Een goede uitdaging om ze in de Airfryer wel krokant te krijgen, maar het is gelukt! Hieronder deel ik het recept voor de krokante zoete aardappelfrietjes uit de Airfryer. Ik ben tot nu toe erg tevreden over de Philips Airfryer. Het is echt een handig apparaat. M’n huis gaat niet stinken naar de frituur, wat ik echt een groot pluspunt vind. De Airfryer is makkelijk in gebruik. Binnen 5 minuten heb je door hoe het apparaat werkt. De bediening is erg simpel en de handleiding kort. (Pluspunt 2!). Na het frituren maak je het apparaat supersnel schoon, het kan in de vaatwasser (pluspunt 3) en het allerbelangrijkste: je maakt er lekkere krokante frietjes mee die 80% minder vet bevatten dan wanneer je ze frituurt in een gewone frituurpan (pluspunt 4). Misschien hebben jullie het al in de gaten,  ik ben fan!

Mijn insiders hebben ook een Philips Airfryer ontvangen en zijn hier uitgebreid mee aan de slag gegaan. Via de #uitpaulineskeuken en #airfryerfans heb ik alle ervaringen en creaties kunnen volgen. Ik heb op social media heel wat leuke postings voorbij zien komen. Superleuk dat jullie allemaal zo enthousiast zijn.

Zoete aardappelfriet airfryer

Ingrediënten voor 3/4 personen
3 grote zoete aardappelen
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
Zout

Zo maak je het
Verwarm de Philips Airfryer voor op 180 graden.

Was de zoete aardappel en verwijder oneffenheden met een mesje. Ik schil de aardappelen niet, maar als je dit fijner vindt, kan dit natuurlijk wel.

Snij de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen van ongeveer 0,5 cm dikte.

Doe de frieten in een kom en voeg alle specerijen toe

Hussel het geheel goed door elkaar en doe de frieten in het mandje van de Airfryer.

Frituur de zoete aardappel friet in ongeveer 15 minuten op 180 graden in de Airfryer.

Hussel het tussentijds even door elkaar, zodat alle zijdes krokant worden.

Serveer frieten van zoete aardappel met mayonaise.

Zoete aardappelfriet airfryer

Zoete aardappelfriet airfryer

Zoete aardappelfriet airfryer

Mijn insiders waren al net zo enthousiast als ik
De eerste opdracht was om snacks en frietjes klaar te maken in de Philips Airfryer. Dat werd volop gedaan en iedereen was er laaiend enthousiast over. Kijk zelf maar. Alle inzendingen kan je op Instagram vinden met de #airfryerfans
airfryer 1 airfryer 2 airfryer 3
Oproepje aan mijn insiders
Ga lekker door met recepten bedenken en het testen van de Philips Airfryer. Deel je creaties vooral op social media. Gebruik dan wel de hashtags #uitpaulineskeuken en #airfryerfans en tag mij in je bericht. Zo kan ik het makkelijk terugvinden, want ik wil natuurlijk niets missen. In een volgende update ga ik de leukste en creatiefste inzendingen delen. Dus keep on Airfrying.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer.

5x Nieuwe kookboeken
Fresh & Easy: Quinoa Tabouleh
Bewaar
6 Comments
 • Fabienne Scheffer

  7 augustus 2017 at 22:22 Beantwoorden

  Hi Pauline,

  Klopt het dat de zoete aardappelfrietjes er een beetje verbrand (paarsig) uitzien?

  Mvg,
  Fabienne.

  • Annika

   8 augustus 2017 at 13:20 Beantwoorden

   Nee, dat hoort niet zo te zijn..Misschien heb je ze er te lang in gehad?

 • Kelly

  8 juli 2016 at 11:47 Beantwoorden

  Oeh, dit lijkt me heerlijk!

 • José

  7 juli 2016 at 14:12 Beantwoorden

  Wij zijn ook fan. Aanvankelijk begonnen met de Actifrypan en geswitcht naar de Airfryer hadden we het gevoel: jammer dat we die niet eerder gekocht hebben. Het is een superhandig apparaat met veelzijdige mogelijkheden en het betekent iedere ochtend een of meerdere lekkere, vers gebakken broodjes al een aantal jaren.\r\nWij wilen de Airfryer nooit meer missen…

 • Tanja

  6 juli 2016 at 22:29 Beantwoorden

  Dat ziet er heeeeeel goed uit allemaal! Ik twijfel al lang over een aanschaf van de Philips airfryer. De prijs hielt me tegen en wat moet ik dan met de dubbele frietpan die ik heb? Heb je voor de zoete aardappel friet geen olie gebruikt, ik zie dat bij de ingrediënten niet staan en ik dacht altijd dat je 1 eetlepel olie moet gebruiken. Maar daar kan ik goed naast zitten! Dat het huis niet stinkt lijkt me ook een genot! En niet meer dat lastige klusje van frietpan schoon maken 🙂 Kun je er meerdere dingen tegelijk in maken? Dat zou heel fijn zijn! Daarom heb ik ook een dubbele frietpan. Daar kan ik vast wel iemand gelukkig mee maken. 😉 Je trok me met dit blog en de foto’s over de streep!

  • Pauline

   7 juli 2016 at 13:56 Beantwoorden

   Leuk om te horen. Het kan wel mits ze dezelfde bereidingstijd hebben. Of je moet het een er eerder uithalen dan de ander. En olie toevoegen mag natuurlijk. Wij merken alleen dat de zoete aardappelfrietjes knapperiger worden zonder het gebruik van olie.

Plaats een reactie