Zoete aardappelfriet airfryer

Zoete aardappelfriet uit de Airfryer

We love onze Airfryer! We maken er niet alleen snacks in maar ook complete recepten. Maar van een lekkere bitterbal of portie zoete aardappelfriet uit de airfryer worden wij nog steeds heel gelukkig. Je kan de zoete aardappelfriet kant en klaar kopen, zowel vers als uit de vriezer. Maar zelf maken is ook heel eenvoudig.

Krokante zoete aardappelfriet maken

Zoete aardappelfriet maken is soms best lastig. Of ze zijn te slap of ze branden aan of zijn niet gaar. Best een uitdaging om ze in de Airfryer wel krokant te krijgen, maar het is gelukt! Dit recept zorgt voor krokante zoete aardappelfrietjes. Het geheim?, je hebt geen olie nodig.

Zoete aardappelfriet airfryer
Zoete aardappelfriet airfryer
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote zoete aardappelen
  • 0,5 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zeezout

Zo maak je het

  1. Was de zoete aardappel en verwijder oneffenheden met een mesje. Je hoeft de zoete aardappelen niet te schillen.

  2. Snij de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen van ongeveer 0,5 cm dikte.

  3. Doe de frieten in een kom en voeg alle specerijen toe Hussel het geheel goed door elkaar en doe de frieten in het mandje van de Airfryer.

  4. Bak de zoete aardappelfriet in ongeveer 15 minuten krokant op 180 graden in de Airfryer. Hussel het tussentijds even door elkaar, zodat alle zijdes krokant worden.

  5. Serveer de frieten van zoete aardappel met mayonaise.

Zoete aardappelfriet airfryer
Zoete aardappelfriet airfryer

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (154 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Zoete aardappel Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Koningsdag Airfryer  Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in